Sportsstudio

Pontus Egelandsdal

Pangåpning for Norge:


(56 min) 3-0:: Norge varter opp med et mønsterangrep, som Lisa-Marie Utland får æren av å avslutte. 3-0 til de norske jentene!

(35 min) 2-0: Julie Blakstad legger på til 2-0 for Norge.

(11 min) 1-0: Norge tar en tidlig ledelse! Guro Reiten legger inn fra venstre og treffer en Kosovo-spiller, som på klumsete vis setter ballen i eget nett.

Norge møter Kosovo i VM-kvalifiseringen.

Disse starter for Norge:

Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten - Lisa-Marie Karlseng Utland.

Foto: Nikola Krstic
Studioet fortsetter under annonsen

Legger opp:

Sarpsborg-spissen Mustafa Abdellaoue (33) gir seg etter sesongen. Den tidligere toppscoreren i Eliteserien sliter med kneet.

- Kort fortalt så blir det her min siste sesong. Kneet har vært gjennom to operasjoner i år, og jeg trener meg opp nå, men basert på det fysioterapeut og lege sier, sammen med det jeg selv føler, så tåler ikke kneet mitt mer toppidrett, sier «Mos» til Discovery.

Angriperen var på banen sist i september i fjor. I juni trente han igjen etter en operasjon, men like etter måtte han gjennom nok et inngrep.

Abdellaoue startet i Skeid og har siden vært i Lillestrøm, Vålerenga, Tromsø, Aalesund og Strømsgodset. I tillegg har han spilt i FC København og OB i Danmark.

I 2011 ble «Mos» toppscorer i Eliteserien da han scoret 17 mål for Tromsø.

- Akkurat nå handler det om å få en hverdag uten smerter, å komme dit at man kan ta seg en joggetur. Nå skal jeg jobbe for å få et kne som fungerer i hverdagen, sier 33-åringen.

(NTB)

Foto: NTB

Klar beskjed til fotballstjerna: - Ta vaksina:

En av Tysklands ledende politikere kommer med en innstendig oppfordring til Bayern München-stjernen Joshua Kimmich om å la seg vaksinere mot koronaviruset.

Kimmich var kaptein for Tysklands landslag i VM-kvalifiseringskampen mot Romania tidligere i måneden. Det skapte voldsom debatt da han sist helg avslørte at han er uvaksinert, på grunn av «personlige bekymringer».

- Tenk deg om en gang til og ta vaksinen, sier Horst Seehofer, som er innenriksminister i Angela Merkels avtroppende regjering, til Bild i en beskjed til Kimmich.

- Du er en personlighet med eksemplarisk oppførsel. Dersom du tar vaksinen, vil andre si «da gjør jeg det også». Vaksinasjon er vårt fremste våpen mot pandemien.

Flere medisinske eksperter har kritisert Kimmich for ikke å være seg bevisst sitt ansvar som rollemodell.

Det har vært kraftig stigende smittetall i Tyskland den siste tiden. 66 prosent av Tysklands befolkning er fullvaksinert, men i fotballen er 90 prosent av spillere og ledere vaksinert.

Bayern-trener Julian Nagelsmann er for tiden isolert etter å ha testet positivt på viruset.

(NTB)

Foto: AFP

Coronakomplikasjoner for norske skistjerner:

Olympiatoppen sikret seg tidlig et eget OL-kvarter for langrenn, skiskyting og kombinert til lekene i Beijing. Smittevern gjør at kun norske ledere får bo der.

I utgangspunktet skulle norske langrennsløpere, skiskyttere og kombinertutøvere bo i ungdomsherberget i Zhangjiakou med trenerteam og støtteapparat. 62 rom ble leid av Olympiatoppen for tre år siden.

Men kinesiske coronaregler gjør at Norges skistjerner og største medaljehåp må oppholde seg i en av OL-landsbyene på lik linje med alle andre nasjoner.

- Vi har heldigvis klart å få godkjent hotellet innenfor coronaboblen. Rundt 70 av våre ledere er flyttet dit og skal bo der. Det er vi fornøyd med. Det var usikkert hvor vi kunne ha havnet, sier vinteridrettssjef Helge Bartnes.

Norge satset på et lignende opplegg til en prislapp på 6,5 millioner kroner i Pyeongchang-OL. Der ble det satt rekord med 39 norske medaljer. Investeringen til Beijing-lekene blir ikke bortkastet, men boplanen i «Eagle Nest» (Ørneredet) blir ikke slik det var lagt opp til.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ruud møter 23.-ranket italiener i Wien:

Casper Ruud blir klar favoritt i åttedelsfinalen mot Lorenzo Sonego i ATP 500-turneringen i Wien torsdag.

Ruud har nemlig slått italieneren i strake sett i begge de tidligere møtene mellom spillerne. Det skjedde i San Diego (hardcourt) i starten av denne måneden og i Masters 1000-turneringen i Roma (grus) i fjor.

Sonego tok seg onsdag videre i turneringen med seier 6-4, 6-3 over tyskeren Dominik Köpfer. 26-åringen er nummer 23 på verdensrankingen, mens Ruud er rangert som nummer åtte.

Kampen mellom Ruud og Sonego spilles torsdag. Nordmannen spiller om meget viktige ATP-poeng i Østerrike, ettersom han forsøker å sikre seg plass på tourfinalen i Torino i november.

(NTB)

Foto: AP

Zachariassen åpnet målkontoen i Ferencvaros:

Kristoffer Zachariassen har scoret sine to første mål for Ferencvaros i cupkampen borte mot amatørlaget Tököl.

Ferencvaros leder kampen 6-0 til pause, og sotraværingen gjorde bortelagets fjerde og sjette mål. Også Oleksandr Zubkov og Myrto Uzuni (to straffespark) ble tomålsscorere i første omgang.

Fra før sto Zachariassen med én assist som eneste målpoeng etter overgangen fra Rosenborg til Ungarn i sommer.

Tokmac Nguen spiller ikke onsdagens kamp i den ungarske cupens 2. runde.

Oppgjøret pågår fortsatt.

(NTB)

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Start forlenget med nøkkelspiller:

Forsvarsspilleren Henrik Robstad (30) har fornyet sin kontrakt med Start til ut 2023-sesongen.

Det opplyser sørlandsklubben på sitt nettsted. Robstads kontrakt gikk i utgangspunktet ut etter årets sesong.

30-åringen er en viktig spiller i Start-laget, og han har i år figurert både på venstrebacken og som midtstopper i 1. divisjon.

- Han har spilt mye venstreback i karrieren, men har også fått tillit som stopper, der han har vokst i rollen. Han er også en av de mest verbale spillerne vi har, som setter krav og snakker til de andre. Han har vært god, og vi har håp om å gjøre ham enda bedre, sier trener Sindre Tjelmeland.

Robstad har mål om å bidra til å løfte Start tilbake til toppen av norsk fotball. Sørlendingene har slitt etter nedrykket fra Eliteserien i fjor og ligger nå på 12.-plass i 1. divisjon.

- Jeg ønsker å bidra så mye jeg kan til at vi kommer tilbake i Eliteserien, dit vi ønsker å være. Motivasjonen min er veldig sterk, sier Robstad.

(NTB)

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Viaplay presenterte ny langrennskommentator:

Det blir rokeringer i Viaplay-leiren foran den nye vintersportssesongen. Jørn Sundby går fra å skulle kommentere hopp til langrenn.

Det opplyser Nent Group i en pressemelding. Endringen skjer etter at Jan Christian Bjørn har valgt å sette jobben som langrennskommentator på pause. Han ble presentert i rollen i mars.

- Jeg har gledet meg enormt til å kommentere langrenn kommende vinter, og etter mange år som kommentator vet jeg også hva som kreves. Med mye jobbing over lang tid, en familiesituasjon med småbarn og nytt barn på vei til vinteren har jeg derfor bestemt meg for å sette det fremst akkurat nå, sier Bjørn.

Hans erstatter blir intern i form av Jørn Sundby. Han skulle i utgangspunktet bare dekke hopp i Nents første sesong som rettighetshaver av verdenscupen i flere skiidretter.

- Det blir veldig moro for meg å kommentere denne idretten, og jeg gleder meg til vinteren som står foran oss, sier Sundby.

Han får med seg Åge Skinstad som langrennsekspert. Sundby skal også kommentere hopp så godt det lar seg gjøre inntil en eventuell erstatter er på plass. Det skal han gjøre med Andreas Stjernen.

(NTB)

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Olympiatoppen sikter høyt før OL:

Går det som Olympiatoppen håper, rasker Norge med seg minst 32 medaljer i vinter-OL i Beijing neste år. Det er en lavere forventning enn fangsten i 2018-lekene.

Det kom fram da toppidrettssjef Tore Øvrebø og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag. Det skjedde akkurat 100 dager før lekene i Kina starter.

Norge tok 39 OL-medaljer i sørkoreanske Pyeongchang i 2018. Der ble det 14 gull, 14 sølv og 11 bronse. På forhånd hadde Olympiatoppen ambisjoner om 30 medaljer, der ti av dem skulle være gull.

Tallknuserne i Nielsen’s Gracenote kom tidligere onsdag med en oppdatert medaljeprognose. Statistikkbanken spår at det blir 44 norske medaljer (22 gull, 13 sølv og 9 bronse).

(NTB)

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Mer knetrøbbel for Barcelonas supertalent:

Ansu Fati mister onsdagens Barcelona-kamp mot Rayo Vallecano på grunn av smerter i høyre kne. 18-åringen kom nylig tilbake fra et langt skadeavbrekk

Allerede tirsdag hintet Barcelona-trener Ronald Koeman om at Fati kunne komme til å stå over midtukeoppgjøret i Madrid. På kampdagen ble det bekreftet.

Klubben går ikke lenger enn å beskrive Fatis problemer som «smerter i høyre kne». Det er uklart om han går glipp av flere kamper framover.

Supertalentet pådro seg sist sesong en alvorlig skade i venstrekneet. Den holdt ham ute av spill i over 300 dager. Fati startet helgens 1-2-tap hjemme mot Real Madrid i El Clásico.

For en uke siden skrev 18-åringen ny langtidskontrakt med Barcelona. Der sikret klubben seg en utkjøpsklausul på spinnville 9,6 milliarder kroner (1 milliard euro).

(NTB)

Foto: NTB

Paul Pogba ut mot avis:

Franskmannen har gått ut på sin Twitter-konto mot tabloidavisa The Sun.

Avisa skrev at Pogba og Solskjær skal ha vært i klinsj med hverandre etter 5-0 tapet mot Liverpool. De skriver også at Pogba skal ha skrinlagt samtaler om fornyelse av hans kontrakt med klubben.

Det benekter altså VM-vinneren på Twitter, og mener avisa driver med «fake news».

Pogba skriver at «store løgner lager overskrifter» og legger ved en skjermdump av The Suns artikkel. Den er stemplet med påskriften «fake news».

Også på Instagram har Pogba kommet med en uttalelse:

- Tabloid presse vil nok en gang skape polemikk med 100% falske nyheter. Store løgner for å lage overskirfter. Journalister som bruker mitt navn til å bli sett når det ikke er noe å se. Den eneste grunnen til at jeg adresserer dette tullet er ut av respekt for min trener, klubben og fansen.


Franskmannen ble, som kjent, utvist med direkte rødt kort i den grufulle kampen mot Liverpool sist helg. Han må dermed stå over de tre neste Premier League-oppgjøene for United.

Foto: NTB

Annonsørinnhold