Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Thomas Helland Larsen best opp Tryvann:

Thomas Helland Larsen henviste landslagsløperen og VM-vinner Hans Christer Holund til 2.-plassen i rulleskiløpet Tryvann opp.

Holund ble toer også i fjor, da bak Petter Eliassen.

- Det var tungt, men gøy. Det var godt å få de svarene man fikk. Det var et godt startfelt, og målet var å henge med så lenge som mulig. Det kjentes bra hele veien, sa vinneren til NRK.

- Det var sterkt. Han er jo egentlig en sprinter. Jeg kunne veddet mye på at ikke han skulle slå meg i dag, men jeg tok feil, sa Holund.

Tryvann opp er på 10,3 kilometer fra Sørkedalen til Tryvann i Oslo. Løypa har en stigning på gjennomsnittlig 10 prosent og 400 høydemeter.

Larsen satte inn et støt ved Frognerseteren og fikk 20-30 meter. Det klarte ikke konkurrentene å svare på. Han kom i mål på 32.43, mens Holund fulgte 15 sekunder bak. Treeren Gaute Kvåle endte 21 sekunder bak.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Emma Tallulah Behn tok NM-gull:

Emma Tallulah Behn tok NM-gull forryttere i alderen 13-14 år i helgen. Det opplyser Norges Rytterforbund i en offisiell pressemelding.

- Jeg er veldig fornøyd med mesterskapet og også veldig glad for gullet, sa Behn i pressemeldingen.

- Man vet jo aldri hvordan det går i en finale, selv om man ikke har fått noen feil så langt kan alt skje. Heldigvis gikk alt fint i dag!

Hun er datter av prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Foto: Kristian Strøm/@Equipephoto

Medier: - Ferguson vil beholde Solskjær:

Den anerkjente overgangsguruen Fabrizio Romano melder på Twitter at Manchester United-styret, inkludert sir Alex Ferguson, fortsatt står fjellstøtt med Ole Gunnar Solskjær. De skal ønske at nordmannen får muligheten til å rette opp etter 0-5-tapet for Liverpool.

Også talkSPORT-journalist Alex Crook hevder å vite at den legendariske skotten verner om sin tidligere elev på Old Trafford, og ønsker at Solskjær skal få en ny sjanse.

Videre hevder de begge at United-styret benytter seg av tiden til å tenke ut hvor veien går videre både for United og Solskjærs del.

Blant andre italienske Antonio Conte har blitt sterkt koblet med United-jobben den siste tiden. Det samme gjelder tidligere Real Madrid-sjef Zinedine Zidane.

Flere britiske medier, så vel som nyhetsbyrået Reuters, melder at det ligger an til at Solskjær også leder Manchester United i oppgjøret mot Tottenham førstkommende helg.

Foto: NTB

Tysk stjerne skaper corona-debatt:

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich har skapt debatt i Tyskland etter at han har nektet å la seg vaksinere, melder nyhetsbyrået AP.

Selv om han selv hevder at "det er veldig sannsynlig" at han omsider lar seg vaksinere, så skal 26-åringen være bekymret over bieffektene ved vaksinering.

Han skal visstnok hevde at det er "for få studier over lengre tid" som kan gi en pekepinn på vaksinens effekt.

Blant annet skal det høyrevridde partiet AfD støtte Kimmichs uttalelser, mens Alena Buyx, medisinsk ekspert ved det tyske etikkrådet har gått ut mot Kimmich.

- Han har fått veldig dårlige råd. Dette er noe som nå har spredd seg, og det hadde vært bedre om han brukte sin plattform for å få bedre råd, for så å kunne være en god rollemodell, sier Buyx, ifølge AP.

Kimmich har selv deltatt i stevner som «We Kick Corona» i 2020. Selv hevder han at han ikke er i mot vaksinering, men ønsker flere svar.

- Det er synd at det kun er to sider i denne debatten, som handler om å la vaksinere eller ei. Dersom du ikke gjør det, så er du automatisk en COVID-fornekter, eller anti-vaksine, sier Kimmich, ifølge AP.

- Men det er folk der hjemme som nok har sine tanker, uansett hva grunnen til det måttet være. Jeg mener dette må respekteres, spesielt hvis de følger smittevernsreglene.

Foto: NTB

Trenerikonet Walter Smith er død:

Den tidligere Skottland-, Rangers- og Everton-sjefen Walter Smith er gått bort, 73 år gammel.

Det opplyser Rangers på sitt nettsted. Smith var manager i klubben i elleve år, fordelt på to perioder, og senere styreleder og direktør.

Smith hadde slitt med sykdom i flere måneder før han nylig gikk bort. Rangers opplyser ikke når han døde.

– Det er nesten umulig å fatte hva Walter betydde for hver eneste av oss i Rangers. Han var alt en «Ranger» skulle være. Jeg snakket med Walter så sent som forrige helg. Selv når han kjempet mot sykdommen, var han i stand til å gi råd og støtte. Det er jeg personlig takknemlig for, sier Rangers-manager Steven Gerrard.

Smith vant ligaen ti ganger med Rangers, og han ledet også klubben til en rekke cuptitler og til finalen i Uefa-cupen i 2008. Han trente også Everton i fire sesonger, og han løftet Skottland 70 plasser på Fifa-rankingen som landslagssjef der fra 2004 til 2007.

(NTB)

Foto: NTB

Sju herreløpere klare for verdenscupåpningen:

Sju herreløpere har fått klarsignal fra langrennsledelsen til å konkurrere i verdenscupåpningen i finske Ruka i november, melder NRK.

Det er langrennssjef Espen Bjervig som avslører de forhåndsuttatte løperne overfor kanalen. Det gjør han fordi han ønsker å gi de beste løperne ro i OL-sesongen.

Trioen Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Emil Iversen er klare for både sprint og 15 kilometer i klassisk stil. For øvrig er Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl tatt ut til sprinten fredag 26. november, mens Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger går 15-kilometeren dagen derpå.

På Ruka-søndagen er det 15 kilometer jaktstart i fristil for herrene. Det er bare én ledig plass på sprintlaget og det samme på distanselaget til rennene.

Bjervig opplyser også at hele kvinnelaget er tatt ut til Ruka-helgen, men at det ikke er avklart hvem som går hvilke distanser.

(NTB)

Foto: NTB

- Solskjærs jobb trygg for nå:

Det engelske nettstedet The Athletic hevder tirsdag morgen at Ole Gunnar Solskjær, foreløpig, blir værende som Manchester United-sjef.

Nordmannen er under enormt press etter 0-5-tapet hjemme for Liverpool søndag, og det har vært spekulert i at nordmannen kom til å få sparken denne uken.

Det engelske nettstedet The Athletic hevder at Solskjær ser ut til å bli værende i sjefsstolen på Old Trafford. Han vil dermed få muligheten til å rette opp inntrykket når United tar turen til London for å møte Tottenham.

Foto: NTB

Straffes etter supporterprotest:

Kriselaget Saint-Étienne må spille for tomme tribuner inntil videre etter at lagets supportere kastet pyroteknikk på banen i en Ligue 1-kamp.

Saint-Étienne har en marerittsesong og ligger sist i Ligue 1 uten en eneste seier på elleve kamper.

Det setter lidenskapelige fans liten pris på og under kampen mot Angers protesterte supportere ved å kaste bluss på banen da spillerne gjorde sin entre. Målnettet tok fyr og kampen ble utsatt i en time.

Ligaen har besluttet å nekte klubben tilskuere i hjemmekampene inntil videre. En ny beslutning skal bli tatt 17. november.

Klubben er mestvinnende i Frankrike med ti Ligue 1-titler, den siste i 1981. De siste årene har blant annet Alexander Søderlund og Ole Selnæs spilt for Saint-Étienne. Sistnevnte fikk kjenne på fansens vrede da han ville søke lykken videre i Kina i 2019.

(NTB)

Foto: NTB

Legger opp:

Niklas Dyrhaug melder på Instagram at han gir seg som langrennsutøver.

- Det er ei tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise og jeg er stolt og glad over det jeg har oppnådd. Det blir en stor overgang, men nå føles det riktig å gå videre, skriver han på Instagram.

34-åringen debuterte i verdenscupen på Beitostølen tilbake i 2009. Han var en del av det norske laget som sikret stafettgull i VM i 2015 og 2017. Dyrhaug har vært på det norske landslaget i ni år.

- Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver han videre.

Han skriver at han ser tilbake på gode minner med lagkamerater og venner som han aldri ville vært foruten.

- Fantastisk karriere. Lykke til videre Niklas Dyrhaig, skriver Petter Northug i en Instagram-story.

I juni ble det bekreftet at den tidligere landslagsstjerna blir et fast innslag under NENT Groups vintersportssendinger til vinteren.

Viaplay tar til vinteren over store deler av NRKs vintersports-rettigheter og vil sende blant annet langrenn, hopp, kombinert og alpint. Det ble kjent i 2019 da Viaplay-eier NENT Group vant budrunden om rettighetene.

Foto: NTB

- Kan erstatte Solskjær:

Sky Sports melder at Manchester United er i kontakt med Antonio Conte (52). Han er blitt ryktet som en mulig Solskjær-erstatter.

Italieneren ga seg som Inter-manager i sommer etter å ha ledet klubben til sin første ligatittel på ni år.

Conte har tidligere hatt treneransvaret for Chelsea, Juventus og Italia.

Solskjær har vært United-manager siden mars 2019 og fått 145 kamper på sidelinja. Etter det ydmykende 5-0 tapet mot Liverpool har det blitt fire Premier League-kamper uten seier.


Foto: AFP

Advares etter lukrativ Qatar-avtale:

Fotballegenden David Beckham har inngått en lukrativ avtale som ambassadør for VM i Qatar. Det kan skade hans markedsverdi, advarer eksperter.

Beckham har hatt en av de høyeste markedsverdiene i idretten siden han slo gjennom som Manchester United-stjerne. Avtalen han har inngått med arrangøren av VM i Qatar vil ifølge The Telegraph gi ham omtrent 170 millioner kroner i året.

Avtalen er blitt kritisert av blant annet Amnesty, som påpeker de samme anklagene om menneskerettsbrudd i Qatar som har preget boikottdebatten her hjemme. Avtalen kan også skade merkevaren hans, mener Marcel Knobil, stifter av Superbrands.

- Like bra som dette er for Qatar, er det dårlig for Beckham, slår han fast.

Også Conrad Wiacek i GlobalData mener Beckhams merkevare kan skades av at han kobles til Qatar.

- Selv om det kan argumenteres med at Beckhams kobling gjør at det blir satt lys på noen av urettferdighetene, pleier merkevarer å distansere seg fra ethvert hint om kontroverser, sier han.

En talsperson for Beckham sier at han vil bruke fotballens kraft til å påvirke.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold