Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Landslagsspiss haltet av banen:

Alexander Sørloth (25) fikk en smell og måtte gi seg på stillingen 2-2 i oppgjøret mellom Real Sociedad og Granada.

Det er ikke gode nyheter for det norske landslaget som møter Tyrkia om to uker i den avgjørende kampen i VM-kvalifiseringen.

Han startet sin andre kamp på rad for Real Sociedad mot Granada. Til nå har Sørloth fått tillit i fire LaLiga-kamper og én Europa League-kamp, men den norske landslagsspissen har ikke funnet veien til nettmaskene enda.

Det endte med 3-2 seier borte mot Granada og Sørloths lag klatrer opp på tredjeplass i LaLiga. Sesongstarten har vært god for La Real med 4 seire, én uavgjort og ett tap.

Sørloth kom seg til en rekke gode målsjanser, men maktet ikke å overliste Maximiano i Granada-buret. Han burde likevel fått med seg en assist da han på strålende vis serverte Mikel Merino som ikke fant veien til nettet.

Nordmannen ble klar for Real Sociedad i slutten av august og ble den fjerde nordmannen til å spille for klubben etter Bjørn Tore Kvarme, Vadim Demidov og Martin Ødegaard.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Hevder spillerne tviler på Solskjær:

Dagen etter det grufulle 0-5-tapet hjemme mot erkerival Liverpool, er det flere britiske medier som spekulerer i fremtiden til Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-manager.

Blant andre The Guardian melder at Solskjær skal være godt likt i klubben og av spillerne, men at man samtidig stiller seg tvilende til nordmannens taktiske evner.

Videre hevder den britiske storavisen at tidligere Juventus-, Chelsea-, og Inter-sjef Antonio Conte skal være åpen for å ta over dersom United sparker sin norske trener.

United-direktør Richard Arnold skal ha kansellert alle sin planlagte avtaler mandag for å møte med United-eier Joel Glazer om veien videre i United.

Solskjær overtok United etter José Mourinho i desember 2018. Forrige sesong endte United på andreplass i Premier League, 12 poeng bak seriemester Manchester City.

Foto: NTB

Bergs skadeomfang bedre enn fryktet:


Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

Mandag var midtbanegeneralen på MR-undersøkelse. Svarene derfra var ikke nedslående. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

Videre heter det at skaden er mindre alvorlig enn skaden Ulrik Saltnes pådro seg i bortekampen mot CSKA Sofia i slutten av september.

– Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

Søndag kveld forlot Berg kamparenaen med skinne på beinet.

– Vi setter alltid skinne på spillerne som skader kneet sitt i kamp. Det er for å sørge for at kneet holder seg stabilt og i ro, sier Sørgård.

At midtbaneprofilen mister onsdagens storkamp mot Molde er uansett et hardt slag for de regjerende seriemesterne fra Bodø. Ett poeng skiller lagene i Glimts favør når sju serieomganger gjenstår.

(NTB)

Foto: NTB

Svenske langrennsstjerner mister høydesamling:

De svenske OL-håpene Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson dropper sesongoppkjøringens siste høydesamling.

Det bekrefter Sveriges skiforbund på sine nettsider mandag.

Karlsson, Svahn, Dahlqvist og Halfvarsson blir alle hjemme når landslagskollegene reiser til italienske Val Senales denne uken.

Ifølge landslagssjef Anders Byström er det «individuelle vurderinger» som ligger til grunn for at de fire OL-medaljekandidatene ikke reiser til høyden.

– I Fridas tilfelle har hun hatt noen små problemer på veien, noe som betyr at trenerteamet og hun selv mener at hun trenger trening i lavlandet i stedet for i høyden, sier Byström.

– Linn er fortsatt i en omfattende rehabiliteringsprosess, og Calle er dessverre forkjølet. Maja har også tatt avgjørelsen sammen med trenerne om at hun for tiden har best av trening hjemme, fortsetter han.

De norske langrennslandslagene for menn og kvinner befinner seg i øyeblikket på treningssamling i Livigno.

(NTB)

Gode Moi-nyheter for Norge:


Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

Tirsdag har sørkystlaget en vrien bortekamp mot Chelsea i ligacupen. Den går altså uten den norske landslagsprofilen. Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

(NTB)

Foto: NTB

Jobber «intensivt» med å finne Bråthens erstatter:


Arbeidet med å få på plass en person til å ta over Clas Brede Bråthens oppgaver i skiforbundet, er i full gang. Det opplyser hoppkomiteens leder Alf Tore Haug.

Bråthen og Norges Skiforbund ble torsdag enig om en ny ansettelsesavtale. Den går ut på at Bråthen går inn i rollen som landslagssjef og ikke lenger holder i det administrative.

I første omgang handler det om å finne en midlertidig løsning med en sportssjef som tar over Bråthens tidligere oppgaver. Stillingen vil senere bli lyst ut.

– Vi jobber intensivt med å finne en løsning, sier leder Alf Tore Haug i hoppkomiteen til NTB.

Før helgen sa Bråthen at han er trygg på at hans nye sjef vil være en som kommer fra innsiden.

– Det blir en intern ressurs i hopp. Først blir det en midlertidig løsning, men jeg er helt sikker på at det vil bli løst så bra at man ikke trenger å se på andre løsninger i framtiden. Noe annet vil overraske meg stort, sa Bråthen til NTB.

Ståle Villumstad, som i dag er arrangementssjef for hopp, har bekreftet at han er aktuell for den nye stillingen.

Verdenscupåpningen i hopp starter 19. november i russiske Nizjnij Tagil.

(NTB)

Ruud med karrierebeste på verdensrankingen:


Casper Ruud (22) klatrer én plass på ATP-rankingen og er rangert som den åttende beste tennisspilleren i verden.

Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris. Sist gang de møttes, gikk han seirende ut etter en slitekamp i Indian Wells. Ruud styrte mot tap, men med sin typiske stayerevne slo han tilbake.

Ruud har vunnet fem, av sine til sammen seks, titler på ATP-touren i 2021 Han trenger gode resultater også i tiden som kommer i jakten på en plass i verdenstourfinalen i Torino. Den spilles neste måned, og det er kun årets åtte beste poengplukkere som slipper til.

Ruud ligger på 7.-plass på den listen, like foran Rafael Nadal, men han er ute med skade for resten av sesongen. Bak følger Hubert Hurkacz, Jannik Sinner og Cameron Norrie som de største utfordrerne til å ta seg forbi nordmannen.

ATP-ranking, topp ti (tidligere plassering i parentes):
1) Novak Djokovic 11.430 (1), 2) Daniil Medvedev, Russland 9630 (2), 3) Stefanos Tsitsipas, Hellas 7995 (3), 4) Alexander Zverev, Tyskland 6930 (4), 5) Rafael Nadal, Spania 5635 (5), 6) Andrej Rubljov, Russland 5560 (6), 7) Matteo Berrettini, Italia 4858 (7), 8) Casper Ruud, Norge 3615 (9), 9) Dominic Thiem, Østerrike 3405 (8), 10) Hubert Hurkacz, Polen 3378 (10).

Øvrige norske (topp 1000): 355) Viktor Durasovic 127 (342).

(NTB)

Foto: NTB

Sesonges første Zucca-tap:


Mats Zuccarello og Minnesota Wild har åpnet NHL-sesongen sterkt med fire strake seirer, men søndag røk seiersrekken med tap 2-5 mot Nashville Predators.

Etter ett mål fra Roman Josi og to fra Ryan Johansen var Predators i føringen 3-0 etter første periode. Wilds Nick Bjugstad reduserte til 1-3 med 11.30 igjen av andre periode, men Predators' Filip Forsberg og Tanner Jeannot svarte med hvert sitt mål. Like før andre periode var slutt, scoret Wilds Nico Sturm.

Tredje periode ble målløs. Zuccarello noterte seg for to skudd i løpet av sine knappe 17 minutter på isen.

Wild har sluppet inn det første målet i alle sine fem kamper denne sesongen.

– Energien vår har vært veldig god fram til dette. Av en eller annen grunn hadde vi ingenting i kveld, sa Wild-trener Dean Evason.

Wild ligger på annenplass i sin avdeling etter søndagens kamp. Neste kamp er i Canada mot Vancouver Canucks på tirsdag.

(NTB)

Totalslaktes: 0 på børsen:


Manchester United - Liverpool 0-5

Lokalavisa Manchester Evening News (MEN) er ikke nådig med Manchester United-spillerne etter det pinlige nederlaget mot Liverpool.

Verst går det utover midtstopper Harry Maguire, som belønnes med en 0(!).

«Må være nummer én i Premier League på oversikten over mål han har gitt motstanderen. En vandrende katastrofe på omtrent alle målene», skriver lokalavisa.

De øvrige spillerne får også det glatte lag. Keeper David de Gea er den eneste som omtrent kommer fra det med litt av æren i behold. Spanjolen får karakteren 5.

Høyreback Aaron Wan-Bissaka får karakteren 1.

«En defensiv blindgjenger. Hans planløse vandring utløste kollapsen, og han var svak i begge ender. Du kan se hvorfor de ville ha Kieran Trippier», skriver MEN.

Venstreback Luke Shaw blir også belønnet med 1 på børsen.

«Hangoveren fra hans beste sesong i karrieren blir stadig verre. Lat og treg», skriver avisa.

Scott McTominay, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Cristiano Ronaldo og Victor Lindelöf får karakteren 2. Fred får 3. Innbytter Paul Pogba, som ble utvist etter et snaut kvarter, får 1. Innbytter Edinson Cavani får 4.

Foto: NTB

Beijing utsetter maraton:


Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i coronasmitte.

30.000 deltakere var ventet til Beijing 31. oktober, men natt til mandag utsatte arrangørene hele arrangementet.

I Wuhan, der coronaviruset først ble oppdaget, skulle det vært maraton søndag, men det ble avlyst av samme årsak. I Kina har veien vært kort til drastiske tiltak ved koronasmitte. Helsemyndighetene i landet har meldt at det siste smitteutbruddet trolig vil spre seg ytterligere.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er det avdekket over 100 tilfeller av koronasmitte fordelt på elleve provinser i landet.

OL i Beijing starter 4. februar, og arrangøren har uttalt at coronapandemien og Kinas nulltoleranse for smitte skaper bekymringer 102 dager før vinterlekene.

(NTB)

Ronaldo: - Ingen andre å skylde på:


Manchester United-stjernen Cristiano Ronaldo hadde en melding til supporterne etter 0-5-nederlaget mot Liverpool søndag.

På sin Instagram -profil har portugiseren lagt ut et bilde med følgende melding:

«Noen ganger får man ikke resultatet man vil ha. Denne ligger på oss og bare oss, for det er ingen andre å skylde på. Fansen vår var, nok en gang, utrolig med sin støtte. De fortjener bedre enn dette, mye bedre, og det er opp til oss å levere», skriver han.

Manager Ole Gunnar Solskjær er i hardt vær etter stortapet. Neste kamp for de rødkledde er borte mot Tottenham til lørdag. Deretter venter Atalanta i mesterligaen før Manchester City kommer til Old Trafford.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold