Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Historisk:

Borteseieren mot Chelsea er Pep Guardiolas (50) 221. som Manchester City-manager.

Det er mest i klubbens 141 år lange historie melder klubben på Twitter.

- Alle ønsker å gratulere Pep Guardiola med en fantastisk prestasjon, skriver klubben.

Den tidligere Barcelona-manageren har fått 303 kamper på sidelinja for klubben.

Hans fem år i Manchester har resultert i hele åtte troféer.

Foto: Pa Photos/NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Haaland ute med skade:


Borussia Dortmund skriver at Erling Braut Haaland vil være ute noen uker med skade.

Det er manager Marco Rose som bekrefter dette på en pressekonferanse. Det skal dreie seg om en hofteskade.

Selv skriver 21-åringen i en melding på Twitter at det er dags for å fokusere på opptreningen og komme sterkere tilbake.

Norge skal ut i viktige VM-kvalikkamper mot Latvia (13. november) og Nederland (16. november).

Stabilt for City-fan som ble angrepet:


Tilstanden til Manchester City-supporteren som ble livstruende skadd på vei hjem fra mesterligamøtet med Club Brugge i Belgia, omtales nå som stabil.

Supporteren ligger fortsatt i koma, men tilstanden skal ha bedret seg.

Fem personer ble arrestert etter at 63-åringen, som er belgisk, ble angrepet på en parkeringsplass i tilknytning til en bensinstasjon etter tirsdagens kamp.

To personer er siktet for vold, mens alle de fem pågrepne må svare for å ha gjort seg skyldig i grov uaktsomhet, opplyser påtalemyndigheten i Øst-Flandern i en uttalelse fredag.

Torsdag måtte alle de siktede møte for en domstol i byen Gent. Tre av dem er løslatt, men har ikke tillatelse til å delta på fotballkamper i tiden som kommer. De to øvrige er fortsatt i politiets varetekt.

Manchester City har i etterkant av episoden opplyst at klubbledelsen jobber tett med belgisk politi og Manchester-politiet i saken. Målet er å skaffe til veie mer informasjon rundt hendelsesforløpet.

City vant kampen 5-1.

(NTB)

Krever svar etter tilskuerkaos:

Om få uker skal Norge ut i skjebnekamp i VM-kvalifiseringen på De Kuip i Nederland. Torsdag var arenaen åsted for tilskuerbråk og påståtte stygge scener.

Tilskuerkaoset som oppsto rundt arenaen i Rotterdam var det store samtaleemnet etter conferenceliga-kampen mellom Union Berlin og Feyenoord. 75 personer ble arrestert, mange av dem Union-fans.

Den tyske klubben retter tungt verbalt skyts mot nederlandsk politi og måten bortesupporterne ble møtt og håndtert på. Fredag gikk Union-ledelsen offentlig ut og krevde en forklaring på det som omtales som unødvendig maktbruk.

De kaotiske scenene utenfor inngangen til bortesupporterne skal ha resultert i at mange Union Berlin-supportere med kampbillett ikke ble sluppet inn på tribunene før kampen var halvspilt.

I etterkant hevdet flere tyske fans i sosiale medier å ha blitt angrepet av aggressive polititjenestemenn.

Landslagsback Marcus Holmgren Pedersen spilte hele kampen for Feyenoord, mens Julian Ryerson satt på benken for Union Berlin.

(NTB)

Foto: NTB

Vukicevic satser videre:


Hekkeløperen Vladimir Vukicevic forlenger karrieren og satser mot VM og EM neste år.

Hekkeløperen forlenget opprinnelig karrieren med ett år da OL i Tokyo ble utsatt. Dit kom han seg aldri, men nå tar han nok et år med satsing, melder NRK.

– Jeg har hatt min soleklart beste sesong i karrieren og kroppen kjennes bra, og da kjenner jeg at jeg er sugen på å få med meg et VM inne i Beograd i mars og et VM i Oregon, som ville blitt første utendørs-VM, og i tillegg EM i München som er den arenaen jeg har best mulighet til å hevde meg på, sier Vukicevic til kanalen.

Han mener han kan kjempe om en topp fem-plassering i EM. I tillegg vil han forbedre sin norske rekord på 110 meter hekk ytterligere. Den presset han ned til 13,42 denne sesongen.

(NTB)

Foto: NTB

Skrekken: Kan miste åtte kamper:


Liverpool risikerer i verste fall å måtte klare seg uten stjerneduoen Sadio Mané og Mohamed Salah i opptil åtte kamper - avhengig av hvor langt Senegal og Egypt kommer i Afrikamesterskapet.

Det er lokalavisa Liverpool Echo som skriver at de røde kanskje må slippe duoen tidlig til Afrikamesterskapet, som spilles i januar, på grunn av AFCON-regler.

I verste fall går Mané og Salah - samt Naby Keita - glipp av seks ligakamper og muligens to cupkamper i januar/februar, inkludert storkampen mot Chelsea i Premier League 2. januar.

Chelsea kan på sin side måtte klare seg uten keeper Edourd Mendy i den aktuelle kampen - av samme grunn.

Afrikamesterskapet starter 9. januar og finalen spilles 6. februar. Regler sier at spillerne må slutte seg til sine respektive landslag mandag morgen uka før turneringen starter. Siden åpningskampen spilles 9. januar, betyr det i teorien at spillerne må dra 27. desember.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil nok gjøre sitt ytterste for at spillerne skal få reise på landslagssamlingen så seint som mulig.

Disse kampene risikerer Liverpool å måtte klare seg uten stjernespillerne:

Leicester (borte)
Chelsea (borte)
Brentford (hjemme)
Crystal Palace (borte)
Leicester (hjemme)
FA-cupens tredje runde
Ligacupsemifinalen

Foto: NTB

Hyller Glimt: - Ekstremt:


Landslagssjef Ståle Solbakken sammenligner Bodø/Glimts 6-1-seier over Roma med blant annet Tromsø og Vikings seirer over Chelsea rundt årtusenskiftet.

– Dette er stort. Men vi må passe litt på kontekst her, for det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde. Det var Champions League. De slo både Real Madrid, Milan og Borussia Dortmund. Dette er på nivå med da Tromsø og Viking slo Chelsea, Brann slo PSV Eindhoven og da Lillestrøm slo Ajax på 1970-tallet, sier Solbakken til VG.

Tromsø slo Chelsea 3-2 i 1997 i cupvinnercupen i en kamp for minnebøkene, mens Viking vant 4-2 over samme lag i 2002 i Uefa-cupen. De andre resultatene han sammenligner det med, er:

Brann – PSV Eindhoven 2-1 i 1996 (Cupvinnercupen).

Lillestrøm – Ajax 2-0 i 1977 (Serievinnercupen).

Solbakken så tre av sine spillere (Marius Lode, Patrick Berg og Marius Lode) vinne overbevisende 6-1 i den sure vinden på Aspmyra torsdag.

– Det var en kamp for minnebøkene. 6-1. Resultatet er ekstremt, sier Solbakken.

(NTB)

Foto: NTB

Mulig dårlig nytt for Norge: Må operere:


Mohamed Elyounoussi har skadet tommelen og må på et tidspunkt opereres, melder TV 2. Det kan bety dårlig nytt for landslagssjef Ståle Solbakken og Norge.

Til kanalen sier «Moi» at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål mot Montenegro i 2-0-seieren i VM-kvalifiseringen 11. oktober, og at et leddbånd har røket.

Foreløpig går det fint å spille med skaden, men han forteller at en operasjon må til snart. I november venter avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland.

– Vi prøver å finne et tidspunkt som passer best for alle, men det er klart klubblaget, altså arbeidsgiveren min, må komme først. Jeg kommer til å gå glipp av kamper, dessverre, så får vi prøve å finne ut hvilke kamper, sier han.

Neste kamp for Elyounoussi er hjemme mot Burnley til lørdag. Der stiller han trolig fra start med teipet hånd.

(NTB)

Foto: NTB

- Vanskelig å sette ord på:

BODØ (Dagbladet): Ordføreren i Bodø, Ida Maria Pinnerød, sier til Dagbladet at hun ikke kunne vært mer stolt etter Bodø/Glimts nedsabling av Roma på Aspmyra torsdag kveld.

Hun var på plass på stadion med sine to barn, og fikk se laget knuse José Mourinho og co.

- Hva skal man si. Det er vanskelig å sette ord på. Det er eventyrlig. Det er så klasse over det, sier Pinnerød til Dagbladet.

Når Dagbladet ringer henne, forteller ordføreren at hun er på vei ned til sentrum i Bodø for å feire triumfen.

- Nå har jeg akkurat kjørt hjem barna, og er på vei ut for feire med apparatet til Glimt og alle bodøværingene som har vært med på tidenes kamp i Bodø, men også landet, sier Pinnerød.

Foto: Sondre Skjelvik / NTB
Eventyret i Bodø

Eventyret i Bodø

dagbladet

Norge skuffet:

De norske fotballkvinnene skuffet i VM-kvalifiseringen og klarte bare 0-0 i bortekampen mot Polen.

Norge skapte mange gode sjanser, spesielt i 1. omgangen, men klarte ikke helt å løse problemet mot de polske spillerne som sto høyt og spilte aggressivt. Til tider var det altfor mye slurvete og rotete spill fra det norske lagets side.

Vilde Bøe Risa hadde en stor sjanse på slutten, men skuddet gikk rett over målet.

Hjemmelaget var friskest de ti første minuttene, men Norge hadde den farligste sjansen til å ta føringen etter tolv minutter. Guro Reiten skjøt derimot rett på målvakten i god posisjon på Caroline Graham Hansens flotte pasning.

Hansen selv hadde også en god mulighet til å sende Norge i føringen. Det polske laget ga derimot ikke de norske spillerne særlig ro til å bygge opp spillet sitt.

– Vi hadde ikke helt kontroll på kampen. Vi ble for passive i spilleoppbyggingen. De får presse og stresse oss til å miste ballen. Vi trenger bedre ballkontroll for å få bedre rytme i spillet vårt, sa landssjef Martin Sjögren til NRK i pausen.

Martin Sjögrens utvalgte må være favoritter i gruppen og ta seg til VM-sluttspillet i Australia og New Zealand i 2023.

Norge topper gruppe F med sine seirer mot Kosovo og Armenia med 13-0 i målforskjell etter tre kamper. Polen har spilt 1-1 hjemme mot Belgia.

Norge tar imot Belgia på Ullevaal 26. oktober i sin neste VM-kvalifiseringskamp.

(NTB)

Foto: NTB

Mourinho og Glimt møter pressen:

Jose Mourinho møter pressen etter stortapet mot Bodø/Glimt.

- Resultatet har ikke så mye å si. Etter 3-1 var kampen tapt. Hver gang de hadde ballen utenfor sekstenmeteren vår scoret de mål.

Mourinho gjorde store endringer på laget før kampen og mener at det var en av grunnene til stortapet.

- Det var min egen feil. Jeg prøvde å ikke bruke de samme spillerne.

- Det beste laget vant, sier Mourinho.

Manageren hyllet også Glimts Ola Solbakken.

- Ola Solbakken kjørte motorsykkel og de andre på banen syklet, sier Mourinho.

Han takket supporterne til Roma for at de møtte opp.

- De takket for at de møtte opp. Jeg vet ikke hvilke ord jeg kan si til dem. Jeg tar på meg ansvaret. Jeg måtte ofre spillerne. Det var viktigere å prioritere kampen mot Napoli enn kampen i dag.

Mourinho fikk spørsmål om det var et sjokk. Det kortet svaret:

- Ja.

Han fikk også spørsmål på om de undervurderte Glimt.

- Jeg overvurderte mine egne spillere. Jeg har ikke undervurdert Glimt. I starten

Så møter Ola Sobakken og Erik Botheim pressen.

- Det var ikke dette vi hadde sett for oss. At det blir 6-1 er ganske sykt, sier Solbakken.

- 6-1 mot Roma. Hva skal man si? Tror ikke vi trenger å si så mye?, sier Botheim.

- Vi tenkte ikke så mye på resultatet til pause og i pausen brukte vi bare på takitkse måter vi kunne straffe dem på, sier Botheim.

- Det er ikke bare i Italia det er sjokkerende. Jeg er ganske sjokkert jeg også, sier Solbakken.

- Det er veldig artig å spille. Vi kjører over dem i den andre omgangen, sier Solbakken.

- Vi tar tak i kampen fra første sekund. Når vi setter 4-1 der så føler jeg at vi dreper kampen. Og det er deilig å få det målet å slippe det kjøret mot oss, sier Botheim.

Solbakken syntes det var hyggelig å få skryt av Mourinho.

- Selvfølelig er det stas. Jeg følte meg bra i dag. Det føles veldig deilig.

- Jeg husker da jeg og Botheim spilte for Rosenborg to. Vi var to sultne gutter som hadde ambisjoner og var målretta. Vi har hatt både opp og nedturer. Vi hadde aldri sett for oss dette for to år siden, sier Solbakken.

Botheim om mobilfeiringen:

- Dere kan lure på hvem jeg ringer, sier Botheim

Kjetil Knutsen svarer nå på spørsmål fra pressen.

- Det blir en fotballkamp der alle spiller på sitt beste. Der det er så mye energi, der vi alle får troen. Det blir en kamp der vi angriper fra første sekund, sier Knutsen.

- Vi scorer på noen gunstige tidspunkter, men for noen scoringer. Det blir en begivenhet for alle som er glad i Glimt.

- Jeg er utrolig stolt over denne gjengen.

Jeg tror dette var det største tapet til Mourinho. Han er jo kjent for å være en defensiv taktiker. Så det sier mye om Bodø/Glimt, sier Knutsen.

Han sier at han aldri har sett noe bedre av hans Glimt-lag.

- Denne vekter jeg nok høyest, sier han.

Han hyller også sine egne spillere.

- Det er noen som går helt bananas i dag. Botheim og Solbakken var helt fantastiske. Jeg tror ikke at jeg har sett Solbakken bedre.

Knutsen kaller Mourinho en veldig hyggelig mann.

- Han sa "nyt kvelden, det var veldig fortjent", forteller Knutsen om samtalen med Mourinho.

Knutsen vil ikke gi Glimt-gutta muligheten til å feste etter seieren.

- Vi har en viktig kamp

Foto: NTB

Annonsørinnhold