Annonse

Sportsstudio

Tidligere ishockeypresident Ole-Jacob Libæk er død
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tidligere ishockeypresident Ole-Jacob Libæk er død

Skipsmegler og mangeårig president i Norges Ishockeyforbund, Ole-Jacob Libæk, døde 9. oktober, 83 år gammel.

Det opplyser NIHF på sitt nettsted. Libæk representerte Jar Idrettslag og var ishockeypresident fra 1984 til 1992 og fra 2007 til 2013. Han er med det den lengstsittende presidenten siden etableringen av forbundet i 1934.

- Mine tanker går i dag til de som sitter igjen, og jeg vil på vegne av norsk ishockey få lov til å takke for at vi har fått lov til å låne Ole-Jacob i alle disse årene, sier NIHF-president Tage Pettersen.

Ishockeyforbundet skriver videre at det sender varme tanker og kondolanser til Libæks familie og andre nære.

Fra 1999 til 2012 var Libæk gift med den tidligere langrennsstjernen Annette Bøe. De fikk tre barn sammen.

(NTB)

Annonse
PSG-trener suspendert
Foto: NTB

PSG-trener suspendert

Paris Saint-Germain har suspendert treneren for klubbens kvinnelag for det som omtales som upassende oppførsel og ordbruk over spillere på laget.

Den franske storklubben offentliggjorde selv beslutningen om å suspendere trener Didier Ollé-Nicolle tirsdag.

«Paris Saint-Germain har i dag blitt informert om upassende hendelser og bemerkninger medlemmer av klubbens kvinnelag skal ha blitt utsatt for», heter det i en uttalelse.

«Disse hendelsene og kommentarene vil, dersom de blir bekreftet, være uforenlige med de sportslige og menneskelige verdiene til Paris Saint-Germain», skriver storklubben videre.

PSG opplyser at den tar situasjonen som har oppstått på største alvor, og at klubben har til hensikt å belyse fakta.

Beslutningen om å suspendere Ollé-Nicolle er angivelig tatt i forståelse med treneren, men PSG understreker at den ikke må sees på som en forhåndsdom i saken. Nå skal saken bli gjenstand for interne undersøkelser.

Norske Celin Bizet Ildhusøy er del av PSGs spillerstall.

(NTB)

Slått ut

Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

Ding og Carlsen hadde begge halvannet poeng etter tre av fire hurtigsjakk-partier i tirsdagens semifinale. I det fjerde falt avgjørelsen.

Der hadde Ding hvite brikker, og kineseren spilte meget godt. Stillingen i partiet ble etter hvert svært komplisert, og en periode vippet den mellom et solid Ding-overtak og noe Carlsen kunne redde til remis.

Til slutt hadde imidlertid kineseren festet et så solid grep på partiet at Carlsen måtte kapitulere.

Dermed sikret Ding finalebilletten med to og et halvt poeng mot den norske verdensmesterens halvannet.

I finalen møter han enten nederlandske Anish Giri eller indiske Rameshbabu Praggnanandhaa.

(NTB)

Annonse
- Premier League godkjenner Chelsea-kjøpet
Foto: AP

- Premier League godkjenner Chelsea-kjøpet

Chelsea-salget er godkjent av Premier League-styret, melder Reuters.

Dermed virker det som Todd Boehly og Clearlake Contortiums kjøp av Chelsea kan gjennomføres. Mediene skriver at avtalen skal være verdt fire milliarder pund.

Det var knyttet stor usikkerhet til salget etter forrige ukes beskjeder. Flere britiske medier skrev at det var en økende frykt for at salget ikke ville gå igjennom.

Grunnen var at britiske myndigheter er tydelige på at nåværende eier Roman Abramovitsj ikke skal tjene ei krone på salget.

Mediene skrev at det fortsatt var stor usikkerhet knyttet til klubbens lån på 19 milliarder norske kroner, og det var årsaken til at salget var i fare for å kollapse.

I mars ble det klart at Roman Abramovitsj, som har eid klubben siden 2003, ønsket å selge Chelsea på grunn av Storbritannias sanksjoner mot russere

Eierne spytter inn 1,8 milliarder
Foto: NTB

Eierne spytter inn 1,8 milliarder

Eierskapet i den engelske fotballklubben Tottenham stiller 1,8 milliarder kroner til rådighet for å tilfredsstille manager Antonio Contes krav om nye spillere.

Tottenham bekrefter kapitalinnskuddet på sine nettsider tirsdag.

London-klubben sikret seg spill i mesterligaen til høsten ved å knipe fjerdeplassen i Premier League denne sesongen. Manager Conte har brukt mye av sin tid i klubben på å understreke viktigheten av at styreformann Daniel Levy gir ham økonomisk handlingsrom til å signere «viktige spillere».

Italieneren har kontrakt med Tottenham ut neste sesong. Han har så langt ikke signert noen avtale som binder ham til London-klubben på lengre sikt.

Pengene som nå sprøytes inn i klubben må sees som et grep for å tilfredsstille managerprofilen.

Klubbens største eier, ENIC, opplyser at pengene gjøres tilgjengelig for å skape større finansiell fleksibilitet på og utenfor banen.

Pengene er Tottenhams overskudd fra den første hele sesongen der fansen har vært tilbake på klubbens nye arena etter coronapandemien.

(NTB)

Annonse
Avsluttet ishockey-VM med tap mot USA
Foto: NTB

Avsluttet ishockey-VM med tap mot USA

USA ble for sterke for Norge i den siste kampen i ishockey-VM. Amerikanerne vant 4-2 i et oppgjør der Norge hang bra med i samtlige tre perioder.

Norge hadde berget plassen i A-VM allerede i forkant av tirsdagens oppgjør i Tammerfors. Dermed hadde ikke mannskapet til Petter Thoresen all verden å spille for.

USA var på sin side kvarfinaleklare før kampstart etter Sveriges seier mot Latvia tidligere tirsdag.

Amerikanerne skapte likevel trøbbel for Norge fra Start og brukte bare snaue fire minutter på å ta ledelsen ved Ryan Hartman. Han er klubbkamerat med Mats Zuccarello i Minnesota Wild.

Under tre minutter etter ledermålet presenterte en annen Wild-stjerne seg. Matthew Boldy satte inn 2-0 på pasning fra Alex Galchenyuk. Det ga USA en kjempestart på kampen.

Flere mål ble det ikke i første periode, og i midtperioden var det Norge som kom best i gang. To minutter og 43 sekunder var spilt da Andreas Martinsen reduserte etter forarbeid av Michael haga og Martin Røymark.

Like etter trodde amerikanerne at de hadde økt ledelsen, men reprisene viste at pucken var innom den ene av dommerne på vei inn i målet. Dermed ble scoringen annullert.

I forkant av samme situasjon ble Mattis Rønnild truffet av en puck da han skulle blokkere et skudd. Storhamar-profilen vred seg i smerte etter å ha blitt truffet i kneet. Han skled av isen og satte kursen inn i garderoben.

3-1-målet skulle likevel komme. Midtperioden var åtte minutter gammel da Ben Meyers fant veien til nettmaskene etter å ha kombinert fint med Luke Hughes foran det norske målet.

Da så det ut til å gå mot en kontrollert amerikansk seier, men kun minuttet ut i siste peride reduserte Daniel Rokseth på ny fra Norge. Dermed ble det spenning i kampen helt inn.

Mot slutten kjempet det norske laget for utlikning og kom til et par farligheter, men uttelling ble det ikke.

I stedet satte amerikanerne 4-2 i tomt mål med et halvminutt igjen å spille. Sean Farrell var målscorer.

Med tirsdagens tap endte Norge nest sist i gruppe B i årets VM. Fem poeng på sju kamper ble fasiten for mannskapet til Petter Thoresen.

(NTB)