Sportsstudio

Ragna Kristine Sandholt

Hoppkonflikten: Bråthen forberedt på å få sparken:

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er ifølge TV 2 forberedt på å bli sagt opp av Norges Skiforbund i forbindelse med torsdagens drøftelsesmøte.

- Jeg har googlet hva et drøftelsesmøte er. Og da vet jeg at det handler om arbeidsforholdet mitt, og hva som eventuelt skjer med det framover, sier Bråthen til TV 2.

Et drøftelsesmøte er obligatorisk i en oppsigelsesprosess.

- Jeg velger å ta det som det kommer, og så får jeg eventuelt ta det når det kommer, sier Bråthen på spørsmål om han tror han kommer til å få sparken.

Toppledelsen i skiforbundet har vært i konflikt med Bråthen over tid. 17. august ble det kjent at forbundet vil avslutte sportssjefens kontrakt når den går ut i april neste år.

Kort tid senere varslet Bråthens leir at det var aktuelt å gå rettens vei for å bli fast ansatt i jobben han har hatt på midlertidige kontrakter siden 2004. Sist uke ble stevningen levert til tingretten, og tilsvarsfristen til Skiforbundet er 20. oktober.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

VG: Norsk toppfotball sa ja til VAR:

Mandagens møte blant styrelederne i norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år. Det skriver VG.

Kilde klar til Sölden-åpningen:

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) er klar til sesongstarten i Sölden kommende helg etter kneskaden han pådro seg i januar.

Det har vært usikkerhet rundt Kilde om han kom til å bli klar til sesongstarten. De siste dagene har han testet formen på Rettenbach-breen i forkant av sesongpremieren der.

I januar røk han korsbåndet i høyre kne i et fall på trening og mistet resten av sesongen.

Kilde står med sammenlagtseier i verdenscupen i 2019/20-sesongen og har seks enkeltseirer. I OL, som er sesongens store mål, har han 13.-plass som beste plassering (2014 og 2018).

- Det har vært en spesiell og annerledes oppladning for oss, men utøverne er godt forberedt. Vi har fått trent under gode forhold i Mellom-Europa og i Norge under sesongoppkjøringen og har fått til mye bra trening, sier Ryste.

- Utøverne har hatt base på flere breer fra tidlig høst. Sölden kommer alltid tidlig, men det er godt at vi får en «smakebit» på hva som venter oss i sesongen. Vi håper på så rettferdige forhold. Dette blir spennende, legger han til.

Etter Sölden-helgen venter et avbrekk for alpinistene før det skal kjøres parallellslalåm i Lech/Zürs 13. november i Østerrike.

Kvinnenes storslalåmrenn går lørdag, mens herrene skal i aksjon søndag. Seks kvinner og ni herrer er tatt ut til helgens renn.

Foto: Shutterstock

Åpner opp om sjokket:


Den danske svømmelaget tok bronse under 4x100 meter medley under Rio-OL i 2016.

På laget var blant andre Jeanette Ottesen (33) samt danskenes yndling Pernille Blume (27) - som samme dag hadde svømt inn til et overraskende OL-gull.

Ottesten var glad for bronsen laget tok, men hun var ikke lykkelig. I selvbiografien «Fri» skriver hun om tankene hun hadde før 22 år gamle Blume tok gullet.

«Det går bare ikke at hun vinner dette. Hun er langt fra den beste i feltet, og hun skal faen meg ikke vinne OL-gull før meg. Hun kan da ikke bare komme sånn plutselig inn og bare vinne OL-gull, mens jeg har kjempet de siste 16 årene og ikke fått min OL-medalje ennå», skriver Ottesen ifølge B.T.

Blume sjokkerer verdensstjernene og vinner. Ottesten og lagvenninna Rikke Pedersen, som gråter, tror ikke det de ser.

«Jeg tror ikke det bare er gledestårer for Pernille, for jeg er sikker på at Rikke har det som meg. Jeg er fullstendig lamslått. Vi bør rekke hendene i været og feire seieren, men både sjokket og fokuset vårt på den finalen vi skal svømme om fem minutter lammer oss. Helt innerst inne, i mitt hjerte, er jeg både glad og stolt på Pernilles vegne», skriver Ottesen som seinere legger til at:

«Det er så mange ting som er så fucka med dette her.»

Det er ikke første gang Ottesen har uttalt seg om saken. I 2017 sa hun følgende til B.T:

- Pernille Blume har vært veldig heldig. Superflott, men superheldig. Det er andre personer som inspirerer meg mer enn henne.

Hun fortsatte:

- Det er vanskeligere å holde seg på topp gjennom en hel karriere enn å stille opp, være underdog og vinne en konkurranse.

Foto: NTB

Forlenger ikke med Sarpsborg 08:

Etter et avtalt og planlagt evalueringsmøte er Sarpsborg 08 og Lars Bohinen enige om at sistnevnte ikke fortsetter som hovedtrener for fotballklubben i neste sesong, skriver klubben i en pressemelding.

I juni i år tok Bohinen over som hovedtrener for Sarpsborg 08 i forbindelse med at tidligere hovedtrener Mikael Stahre forlot klubben for å ta over svenske IFK Göteborg.

- Lars Bohinens kompetanse og erfaring var den riktige for Saprsborg 08 i overgangsperioden før en mer permanent trener var på plass. På kort varsel fikk klubben inn en hardtarbeidende og motivert trener som kjente norsk fotball og Sarpsborg 08 godt, sier styreleder Hans Petter Arnesen i Sarpsborg 08.

Den opprinnelige avtalen med Bokinen utløper 31 desember 2021 og de to partene har bestemt seg for å ikke forlenge videre, heter det.

- Vi er fra begge sider godt fornøyde med samarbeidet som har vært. Vi er imidlertid noe mer delt når det gjelder hvordan vi skal utvikler laget fremover, sier Arnesen videre i pressemeldingen.

Klubben ligger på 12.-plass med 23 poeng med åtte kamper igjen. Det er fire poeng ned til Brann på nedrykkskvalifisering.

Bohinen er med det ledig på markedet på nyåret. Etter spillerkarrieren har han vært i Vålerenga som assistent og Stabæk som sportsdirektør. Som hovedtrener har den tidligere landslagsspilleren trent Asker, Sandefjord og Aalesund i tillegg til Sarpsborg.

Ville ha stemt på Haaland:

Erling Braut Haaland mottar ros fra trener Marco Rose og lagkamerat Julian Brand foran Borussia Dortmunds mesterligamøte med Ajax tirsdag.

På pressekonferansen foran kampen ble de to spurt av TV 2s journalist om hvor de rangerer Haaland blant verdens beste spillere i 2021. Nordmannen er nominert til Ballon d'Or, som deles ut i slutten av november.

- Hvis du bare ser ham som spiss, så synes jeg personlig at han er blant de tre beste i verden, sier Dortmund-vingen Brandt og fortsetter:

- Tallene hans snakker for seg selv. Og jeg synes at han de siste månedene har forbedret seg ekstremt når det gjelder spillet utenfor 16-meteren. Han er nede og henter ballen, og han har også samlet noen assists. Han utvikler seg konstant.

Trener Marco Rose er mest opptatt av at Haaland vil vinne titler med laget, men legger ikke skjul på at han gjerne må få Gullballen også.

- Vi er litt partiske, for Erling er en av våre spillere, og vi støtter våre spillere. Men han er med rette nominert. Hvis Erling holder seg frisk, kan han vinne mange individuelle titler. Men det fine er at han bryr seg mest om å vinne titler med laget. Uansett: Hvis jeg hadde fått en stemme, ville jeg naturligvis gitt den til Erling.

(NTB)

Foto: Reuters

Norwich-keeper har fått kreft:

Norwich-keeper Dan Barden (20), som er på lån i Livingston, har fått testikkelkreft.

Det opplyser klubben. 20-åringen er for øyeblikket på lån i den skotske klubben Livingston, men blir værende på sidelinjen i en periode framover.

- Det har vært en veldig tøff og utfordrende periode, men støtten fra familie, venner og kollegaer har hjulpet meg de siste ukene, sier Barden.

Han sluttet seg til A-stallen til Norwich i 2020. Han har en utlånskontrakt med Livingston som gjør at han skal tilbake til Mathias Normann og de andre Norwich-lagkameratene til sommeren.

(NTB)

Foto: PA

Skal diskutere omstridte VM-planer:

Ståle Solbakken og resten av verdens landslagssjefer i fotball møter denne uken Arsène Wenger for å diskutere planene om å avholde fotball-VM hvert annet år.

Det opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) på sine nettsider mandag.

Møtene med de 211 landslagssjefene, som holdes digitalt, er fordelt på to dager. Det første finner sted allerede tirsdag, mens det andre gjennomføres torsdag.

Diskusjonene som skal finne sted ledes av tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger. Han er nå ansatt som Fifas utviklingssjef.

Dagsordenen inneholder en rekke temaer – blant dem ivaretakelse av spillernes helse, internasjonale vinduer for gjennomføring av landskamper og hvor ofte fotball-VM skal avholdes i framtiden, opplyser forbundet.

- Som landslagssjefer er deres innspill helt essensielle, sier Arsène Wenger.

- Mulighetene vi har til å komme sammen, er få, og det er langt mellom dem, men vi må omfavne disse anledningene. Slik dialog hjelper oss å beskytte den unike posisjonen fotballen har i verden og til virkelig å gjøre den global, tilføyer franskmannen.

Fifas forslag om å avholde fotball-VM annethvert, ikke hvert fjerde år som i dag, har skapt store overskrifter og het debatt i fotballmiljøet. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er blant dem som har varslet kamp for å få lagt planene døde.

Det internasjonale olympiske komité (IOC) har også plassert seg blant kritikerne, det samme har flere spillerforeninger.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken tilhører også den siden. Det røpet han på spørsmål fra NTB tidligere i høst.

- Jeg er imot de planene. VM og EM er høytidsstunder. Jeg er på mange måter en fotballtradisjonalist, og jeg synes at VM hvert fjerde år er fint. Det er et kjempestort arrangement, og det er også andre store mesterskap som Copa America og EM og andre ting som skal arrangeres, sa han.

(NTB)

Foto: NTB

Forsøkte å ødelegge tenning av OL-ilden:

OL-ilden ble tent i Olympia i Hellas, og nå starter turen til vinter-OL i Beijing i februar. Tre demonstranter forsøkte å ta seg inn for å ødelegge seremonien.

De tre ble derimot effektivt stoppet av sikkerhetspolitiet da de forsøkte å ta seg over en steinmur. De hadde med et banner med påskriften «Nei til folkemordleker».

De 24. vinterlekene i den kinesiske hovedstaden går fra 4. til 20. februar neste år. Det skal deles ut medaljer i 109 øvelser i 15 disipliner i 7 grener.

OL-ilden ble tent med en lupe og av sollyset under den tradisjonelle seremonien, men på grunn av koronapandemien vil det ikke være noen vanlig fakkelstafett denne gangen.

Istedenfor vil tre løpere ha kortere etapper med flammen på vei til Akropolis i Aten hvor den vil være over natten.

Tirsdag vil den kinesiske organisasjonskomiteen få overrakt flammen under en seremoni på Panathenaic stadion som ble brukt til sommerlekene i både 1896 og 2004.

Beijing som OL-arrangør har fått massiv kritikk på grunn av blant annet brudd på menneskerettighetene. Under seremonien hadde demonstrantene klart å ta seg inn for å vise sitt syn mot at vinterlekene skal gå i Kina.

(NTB)

Foto: NTB

Forsøkte å ødelegge tenning av OL-ild:

OL-ilden ble tent i Olympia i Hellas, og nå starter turen til vinter-OL i Beijing i februar. Tre demonstranter forsøkte å ta seg inn for å ødelegge seremonien.

De tre ble derimot effektivt stoppet av sikkerhetspolitiet da de forsøkte å ta seg over en steinmur. De hadde med et banner med påskriften «Nei til folkemordleker».

De 24. vinterlekene i den kinesiske hovedstaden går fra 4. til 20. februar neste år. Det skal deles ut medaljer i 109 øvelser i 15 disipliner i 7 grener.

OL-ilden ble tent med en lupe og av sollyset under den tradisjonelle seremonien, men på grunn av koronapandemien vil det ikke være noen vanlig fakkelstafett denne gangen.

Istedenfor vil tre løpere ha kortere etapper med flammen på vei til Akropolis i Aten hvor den vil være over natten.

Tirsdag vil den kinesiske organisasjonskomiteen få overrakt flammen under en seremoni på Panathenaic stadion som ble brukt til sommerlekene i både 1896 og 2004.

Beijing som OL-arrangør har fått massiv kritikk på grunn av blant annet brudd på menneskerettighetene. Under seremonien hadde demonstrantene klart å ta seg inn for å vise sitt syn mot at vinterlekene skal gå i Kina.

(NTB)

OL-vinner Graabak skal bli far:

Kombinertutøver Jørgen Graabak skal bli far til en gutt til våren. Vinter-OL i Beijing blir ikke påvirket, sier han.

Det bekrefter han overfor Adresseavisen. Han venter barn med kjæresten Ida Bekken.

- Jeg kan betrygge med at vi har veldig god margin til at det skal gå fint med tanke på OL. Jeg er veldig glad for at jeg etter all sannsynlighet kommer til å være ved Idas side både før, under og etter fødselen, sier han til avisen.

Graabak vant OL-gull i Sotsji i 2014. Da ble det også gull i lagkonkurransen. I Pyeongchang i 2018 ble det OL-sølv i lagkonkurransen.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold