Sportsstudio

Martin Daldosso

Bournemouth-stjerne har fått kreftdiagnose:

Den 24 år gamle Bournemouth-spilleren David Brooks har fått diagnostisert en aggressiv form for lymfekreft.

Det opplyser klubben på sin Twitter-konto.

Den walisiske landslagsspilleren har i en uttalelse gjengitt av klubben opplyst om at det er Hodgkin lymfom han har fått konstatert, og at han er på nivå to i spredning.

Krefttypen er svært aggressiv og sprer seg raskt og ukontrollert.

– Dette er en utrolig vanskelig melding for meg å skrive. Jeg har blitt diagnostisert med lymfekreft og vil starte behandling neste uke, sier Brooks.

Han er imidlertid optimistisk om en retur til fotballbanen selv om han nå går i gang med kamp mot sykdommen.

– Selv om dette kom som et sjokk på meg og min familie, er prognosene gode og jeg er sikker på at jeg vil bli helt frisk igjen, sier han videre.

Han legger også ved en spesiell takk til det medisinske apparatet på landslaget Wales, som oppfattet tegnene på sykdommen.

– Jeg ser fram til å se dere og spille sporten jeg elsker veldig snart, skriver han.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Kamp utsatt etter skandalescener:

Kampen mellom Saint-Ètienne og Angers er utsatt. Det skjedde etter at Saint-Etienne-fans kastet titalls bluss ut på banen rett før kampstart.

Ifølge franske RMC Sport er dette en demonstrasjon mot St. Etienne-trener Claude Puel, som fansen ikke er spesielt fornøyd med.

Etter ti runder ligger storklubben sist på tabellen, med bare fire poeng. Deres forrige kamp var et 5-1 tap mot Strasbourg.

Etter det vonde tapet fikk ultrasupporterne nok og krevde at trener Claude Puel skulle gå av. De ga ham 24 timer til å si opp jobben.

På pallen:

Friskikjøreren Birk Ruud slo solid tilbake etter et mislykket finaleforsøk og ble nummer tre i fredagens big air-konkurranse i verdenscuppremieren i Sveits.

21-åringen fra Bærum kom skjevt ut i finalen i Chur. Der bommet han og fikk bare 28,00 i poengscore, men i det andre og siste forsøket viste Ruud helt andre takter.

En bunnsolid gjennomkjøring ga ham en score på 97,25. Det holdt til ledelse, men Ruud så både canadiske Teal Harle (98,00) og østerrikske Matej Svancer (99,00) ta seg forbi på tampen.

Kvalifiseringen skulle egentlig vært gjort unna på dagtid, men det siste heatet ble forsinket i mange timer på grunn av røffe vindforhold. Ruud var best i det første heatet med poengsummen 97,00.

Tess Ledeux fra Frankrike tok big air-seieren i kvinneklassen. Hun greide 95,25 som bestenotering og vant foran Sarah Höfflin (Sveits) og Elena Gaskell (Canada).

Sandra Eie var Norges representant i finalen. Hun endte på femteplass med 84,75 som beste resultat. I likhet med Ruud feilet Eie i det første forsøket.

Tidligere på dagen greide ikke Johanne Killi å ta seg videre fra kvalifiseringen. Det var Dombås-jentas comeback etter en kneskade.

(NTB)

Foto: NTB

Nå: Arsenal - Aston Villa 3-1:

81 min:: Så reduserer Villa til 3-1. Kan vi få litt spenning på slutten her da?

66 min: Så Skal Martin Ødegaard få noen minutter her. Nordmannen kommer inn for Lacazette.

56 min: Pierre-Emerick Aubameyang finner Emile Smith Rowe som øker til 3-0! 21-åringen starter i Ødegaards faste tierrolle, og har takket for tilliten med både nettsus og målgivende.

Dommeren blåser av omgangen, men signaliserer fort at en situasjon skal sjekkes. Det blir VAR-dramatikk i Nord-London da han peker på straffemerket.

Aubameyang tar straffesparket, men Martinez varter opp med en strålende redning. Likevel havner returen hos Arsenal-angriperen som øker til 2-0!

30 min: Der burde det vært 2-0! Tavares finner Bukayo Saka som får en eventyrlig mulighet, Martinez i Villa-buret redder mesterlig.

23 min: Smith-Rowe slår inn hjørnesparket og treffer Thomas Partey som stanger Arsenal opp i ledelsen.

20 min: Saka slår en god ball inn i feltet og Thomas Partey får prøve seg fra godt hold, men ballen smeller i tverrliggeren.

5 min: Aubameyang prøver seg på et brassespark og får et brukkbart treff. Ballen havner hos Saka som varter opp med en forferdelig avslutning. Like etter viser Nuno Tavares fine takter og kommer seg fri, men avslutningen flyr over mål.

1 min: Temperatur fra start! Arsenals Gabriel skjermer ballen inn til Ramsdale, men rives ned av Watkins. Plutselig står alle Arsenal rundt Villa-angriperen før dommer får roet ned situasjonen. Det ender med et gult kort til Watkins.

Martin Ødegaard tar plass på benken når Arsenal møter Aston Villa, men det er ikke Artetas eneste endring. Tierney erstattes av Tavares og Lacazette kommer inn for Nicolas Pepe.

Arsenal: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares, Lokonga, Partey, Saka, Smith-Rowe, Aubameyang og Lacazette.

Aston Villa: Martinez, Cash, Konsa, Tuanzebe, Mings, Targett, McGinn, Luiz, Buendia, Watkins og Ings.

Før avspark er klubbene tabellnaboer. Arsenal ligger på en skuffende 12. plass, mens Aston Villa innehar 13. plassen.

Ødegaard står med seks Premier League-kamper denne sesongen og én scoring før kveldens dyst.

Foto: Reuters

Gråtkvalt: - Er redd:

Den amerikanske turnstjerna Simone Biles skapte store overskrifter da hun i sommer trakk seg fra flere OL-øvelser. Årsaken til sjokkavgjørelsen var at hun trengte å fokusere på sin mentale helse.

I et intervju med det amerikanske programmet Today åpner hun opp om at hun fortsatt sliter.

- Det er ikke det samme. Jeg er fortsatt redd for å gjøre gymnastikk, sier superstjernen i programmet, og sliter med å holde tårene tilbake, ifølge Danske BT.

Hun forteller at hun fremdeles ikke vet om hun vil konkurrere under OL i Paris i 2024.

- Det å ikke kunne gjøre noe jeg elsker, på grunn av alt jeg har vært igjennom, føles feil. Fordi jeg elsker denne sporten så mye. Det er vanskelig, sier hun i intervjuet.

Foto: AFP

- Jeg ble seksuelt misbrukt:

Den tidligere Manchester United-spilleren Patrice Evra åpner i sin nye selvbiografi opp om at han ble seksuelt misbrukt som 13-åring. Det forteller han i et intervju med engelske The Times.

- Jeg følte meg feig fordi jeg ikke ville snakke om det, forteller Evra til avisen.

I et intervju sier den tidligere venstrebacken at han pleide å sove over hos læreren hans for å ikke måtte pendle så langt til skolen.

Det var også da læreren skal ha tvunget seg inn på soverommet til Evra.

Evra holdt det hemmelig hele tiden, selv for moren, men i forbindelse med utgivelsen av franskmannens selvbiografi fortalte Evra moren sin om det han hadde blitt tvunget til å gå gjennom.

- Hun var veldig trist, selvfølgelig. Men så sa hun: «du må rapportere ham (læreren), ellers gjør jeg det. Hvis han fortsatt lever, skal jeg drepe ham.» Det er mye sinne fra min mor og fra hele familien min, sier Evra ifølge ESPN.

Evra sier at han nå vil han dele historien sin for å hjelpe andre sårbare mennesker.

- Jeg vil ikke at noen skal skamme seg, eller tenke at de ikke tør. Det handler ikke om å være modig, det handler om å fortelle når du føler deg klar.

- Jeg vil være sikker på at alle barn der ute ikke klandrer seg selv eller skammer seg over at de ikke forteller det. Nå gjør jeg det ikke for min egen skyld, men for andres skyld, sier Evra til avisa.

Foto: AFP

Midlertidig erstatter:

Graeme Jones får ansvaret for å lede nyrike Newcastle i de to neste Premier League-rundene. Klubben trenger tid på å finne Steve Bruces erstatter.

Det bekreftet Jones på en pressekonferanse fredag. Etter planen styrer han Newcastle borte mot Crystal Palace lørdag og hjemme mot Chelsea en uke senere.

Jones ble i januar en del av støtteapparatet etter å ha jobbet under Roberto Martínez på det belgiske landslaget.

Onsdag kom nyheten om at Bruce var ferdig som Newcastle-manager. Avgangen skjedde få uker etter at klubben ble kjøpt opp av et saudiarabisk investeringsfond.

De nye eierne ønsker å gjøre Newcastle til en maktfaktor, men i første omgang må laget spille seg ut av nedrykkstrøbbel. Null seirer og skrale tre poeng er fasiten etter åtte Premier League-runder.

Tidligere Roma-trener Paulo Fonseca er nevnt som den fremste kandidaten til å ta over etter Bruce, men Eddie Howe og Lucien Favre skal også være på blokka. Duoen har fortid i henholdsvis Bournemouth og Borussia Dortmund.

(NTB)

Foto: NTB

Rykker ut mot VM-planer: - Skadelig:

Fifas ønske om å arrangere fotball-VM annethvert år møter sterk motstand. Fredag sluttet interesseorganisasjonen for 27 europeiske ligaer seg til kritikken.

European Leagues-direktør Jacco Swart mener en radikal endring av fotballkalenderen vil få økonomiske konsekvenser og svekke den sportslige verdien for nasjonale klubbturneringer.

- Fifas planer er skadelige for klubbfotballen, spillere og fans, sier Swart til nyhetsbyrået DPA.

Det er tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger som har lansert ideen om å arrangere VM hyppigere. Han vil kutte dagens mellomrom på fire år til to. Wenger jobber i dag som utviklingssjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og i forrige uke mer enn antydet den danske fotballpresidenten Jesper Møller at det kan bli aktuelt å vende Fifa ryggen.

- I verste fall, og som en siste utvei, kan det ikke utelukkes at fotballforbund bryter med Fifa i protest og mangel på entusiasme rundt planene, sa Møller.

Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterke innvendinger mot å holde VM oftere.

(NTB)

Foto: NTB

Ble rundens spiller:

Bodø/Glimts Erik Botheim vant prisen som rundens spiller i conferenceligaen etter nedsablingen av Jose Mourinhos Roma.

Det ble klart noen timer etter Uefa gikk ut med nominasjonene til kåringen.

Botheim scoret to mål i Glimts 6-1-seier torsdag. Det ble bemerket blant annet med den usedvanlig høye karakteren 8,5 i sportsavisen Gazzetta dello Sport, som kåret ham til banens beste.

Også Uefa merket seg Botheims prestasjon. Nordmannen vant kåringen som rundens spiller foran Bryan Linssen (Feyenoord), Rauno Sappinen (Flora) og Gabi Kanichowsky (Maccabi Tel-Aviv).

(NTB)

Foto: NTB

Kilde står over verdenscupåpningen:


Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike i helgen.

Ifølge TV 2 vil Kilde prioritere rennene i Lake Louise 26. november.

– Det stemmer. Det er ikke noe dramatikk og det har egentlig alltid ligget litt i kortene at jeg ikke skal kjøre, sier Kilde til NTB.

29-åringen skadet seg i januar og har før verdenscupåpningen i Østerrike, med storslalåm på programmet, vært usikker om rennet kom for tidlig eller ikke.

– Kneet er i god form, men trenger litt tid før jeg tar på meg de raske skiene, sier Kilde.

Kilde står med seks enkeltseirer i verdenscupen og vant verdenscupen sammenlagt i 2019/20-sesongen.

(NTB)

Foto: NTB

Ut mot Netflix-serie:


Netflix-serien «Drive to Survive», hvor vi får et tett innblikk bak kulissene til Formel 1-førere og folkene rundt, har blitt en kassasuksess.

Det er imidlertid ikke alle førerne som ønsker å bidra i serien. En av dem er Formel 1-sirkusets store stjerne Max Verstappen (24).

- Jeg forstår at det må gjøres for å øke populariteten i Amerika. Men fra mitt ståsted som fører, så liker jeg ikke å være en del av det. De forfalsket et par rivalerier som ikke eksisterer, sier Verstappen og fortsetter:

- Så jeg bestemte meg for å ikke være en del av det og ikke gi noen flere intervjuer etter det, fordi da er det ikke noe du kan vise.

Han liker ikke hvordan han blir fremstilt i serien.

- Problemet er at de alltid vil plassere deg slik de ønsker, så uansett hva du sier, så vil de få deg til å framstå uforsvarlig eller forsøke å gjøre deg til ... det som passer historien i serien. Jeg har egentlig aldri likt det, sier Verstappen.

Foto: NTB

Annonsørinnhold