Sportsstudio

Mia Engenes Bratlie

Høyt spill om Sagosen:

Kiel og Sander Sagosen har forhandlet fram en ny kontrakt, men håndballstjernen vet ikke om han fortsetter i Tyskland eller flytter hjem til Norge.

Der er det trønderklubben Kolstad som har gedigne planer om en storsatsing.
- Jeg vet ikke selv. Jeg har ikke bestemt meg. Men jeg må ta en beslutning snart av respekt for prosjektet i Norge og Kiel, sa Sagosen til avisen Kieler Nachrichten etter mesterligakampen mot Zagreb onsdag.

Kiel-ledelsen venter bare på Sagosens beskjed. Den nåværende kontrakten hans løper til sommeren 2023. Sagosen har fått forelagt et utkast til en ny avtale.

- For hver dag som går, blir det mer usannsynlig at han signerer, sier klubbdirektør Viktor Szilagyi til samme avis.

En spiller som Sagosen kan heve åtte-ni millioner kroner i årslønn i de største klubbene i Europa.

Kolstad skal ha rigget til en plan der man i løpet av to år skal ta store steg mot europatoppen. Det koster penger. TV 2 erfarer at man i 2023-24-sesongen skal ha et budsjett på rundt 80 millioner kroner.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Kilde står over verdenscupåpningen:


Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike i helgen.

Ifølge TV 2 vil Kilde prioritere rennene i Lake Louise 26. november.

– Det stemmer. Det er ikke noe dramatikk og det har egentlig alltid ligget litt i kortene at jeg ikke skal kjøre, sier Kilde til NTB.

29-åringen skadet seg i januar og har før verdenscupåpningen i Østerrike, med storslalåm på programmet, vært usikker om rennet kom for tidlig eller ikke.

– Kneet er i god form, men trenger litt tid før jeg tar på meg de raske skiene, sier Kilde.

Kilde står med seks enkeltseirer i verdenscupen og vant verdenscupen sammenlagt i 2019/20-sesongen.

(NTB)

Foto: NTB

Ut mot Netflix-serie:


Netflix-serien «Drive to Survive», hvor vi får et tett innblikk bak kulissene til Formel 1-førere og folkene rundt, har blitt en kassasuksess.

Det er imidlertid ikke alle førerne som ønsker å bidra i serien. En av dem er Formel 1-sirkusets store stjerne Max Verstappen (24).

- Jeg forstår at det må gjøres for å øke populariteten i Amerika. Men fra mitt ståsted som fører, så liker jeg ikke å være en del av det. De forfalsket et par rivalerier som ikke eksisterer, sier Verstappen og fortsetter:

- Så jeg bestemte meg for å ikke være en del av det og ikke gi noen flere intervjuer etter det, fordi da er det ikke noe du kan vise.

Han liker ikke hvordan han blir fremstilt i serien.

- Problemet er at de alltid vil plassere deg slik de ønsker, så uansett hva du sier, så vil de få deg til å framstå uforsvarlig eller forsøke å gjøre deg til ... det som passer historien i serien. Jeg har egentlig aldri likt det, sier Verstappen.

Foto: NTB

Haaland ute med skade:


Borussia Dortmund skriver at Erling Braut Haaland vil være ute noen uker med skade.

Det er manager Marco Rose som bekrefter dette på en pressekonferanse. Det skal dreie seg om en hofteskade.

Selv skriver 21-åringen i en melding på Twitter at det er dags for å fokusere på opptreningen og komme sterkere tilbake.

Norge skal ut i viktige VM-kvalikkamper mot Latvia (13. november) og Nederland (16. november).

Stabilt for City-fan som ble angrepet:


Tilstanden til Manchester City-supporteren som ble livstruende skadd på vei hjem fra mesterligamøtet med Club Brugge i Belgia, omtales nå som stabil.

Supporteren ligger fortsatt i koma, men tilstanden skal ha bedret seg.

Fem personer ble arrestert etter at 63-åringen, som er belgisk, ble angrepet på en parkeringsplass i tilknytning til en bensinstasjon etter tirsdagens kamp.

To personer er siktet for vold, mens alle de fem pågrepne må svare for å ha gjort seg skyldig i grov uaktsomhet, opplyser påtalemyndigheten i Øst-Flandern i en uttalelse fredag.

Torsdag måtte alle de siktede møte for en domstol i byen Gent. Tre av dem er løslatt, men har ikke tillatelse til å delta på fotballkamper i tiden som kommer. De to øvrige er fortsatt i politiets varetekt.

Manchester City har i etterkant av episoden opplyst at klubbledelsen jobber tett med belgisk politi og Manchester-politiet i saken. Målet er å skaffe til veie mer informasjon rundt hendelsesforløpet.

City vant kampen 5-1.

(NTB)

Krever svar etter tilskuerkaos:

Om få uker skal Norge ut i skjebnekamp i VM-kvalifiseringen på De Kuip i Nederland. Torsdag var arenaen åsted for tilskuerbråk og påståtte stygge scener.

Tilskuerkaoset som oppsto rundt arenaen i Rotterdam var det store samtaleemnet etter conferenceliga-kampen mellom Union Berlin og Feyenoord. 75 personer ble arrestert, mange av dem Union-fans.

Den tyske klubben retter tungt verbalt skyts mot nederlandsk politi og måten bortesupporterne ble møtt og håndtert på. Fredag gikk Union-ledelsen offentlig ut og krevde en forklaring på det som omtales som unødvendig maktbruk.

De kaotiske scenene utenfor inngangen til bortesupporterne skal ha resultert i at mange Union Berlin-supportere med kampbillett ikke ble sluppet inn på tribunene før kampen var halvspilt.

I etterkant hevdet flere tyske fans i sosiale medier å ha blitt angrepet av aggressive polititjenestemenn.

Landslagsback Marcus Holmgren Pedersen spilte hele kampen for Feyenoord, mens Julian Ryerson satt på benken for Union Berlin.

(NTB)

Foto: NTB

Vukicevic satser videre:


Hekkeløperen Vladimir Vukicevic forlenger karrieren og satser mot VM og EM neste år.

Hekkeløperen forlenget opprinnelig karrieren med ett år da OL i Tokyo ble utsatt. Dit kom han seg aldri, men nå tar han nok et år med satsing, melder NRK.

– Jeg har hatt min soleklart beste sesong i karrieren og kroppen kjennes bra, og da kjenner jeg at jeg er sugen på å få med meg et VM inne i Beograd i mars og et VM i Oregon, som ville blitt første utendørs-VM, og i tillegg EM i München som er den arenaen jeg har best mulighet til å hevde meg på, sier Vukicevic til kanalen.

Han mener han kan kjempe om en topp fem-plassering i EM. I tillegg vil han forbedre sin norske rekord på 110 meter hekk ytterligere. Den presset han ned til 13,42 denne sesongen.

(NTB)

Foto: NTB

Skrekken: Kan miste åtte kamper:


Liverpool risikerer i verste fall å måtte klare seg uten stjerneduoen Sadio Mané og Mohamed Salah i opptil åtte kamper - avhengig av hvor langt Senegal og Egypt kommer i Afrikamesterskapet.

Det er lokalavisa Liverpool Echo som skriver at de røde kanskje må slippe duoen tidlig til Afrikamesterskapet, som spilles i januar, på grunn av AFCON-regler.

I verste fall går Mané og Salah - samt Naby Keita - glipp av seks ligakamper og muligens to cupkamper i januar/februar, inkludert storkampen mot Chelsea i Premier League 2. januar.

Chelsea kan på sin side måtte klare seg uten keeper Edourd Mendy i den aktuelle kampen - av samme grunn.

Afrikamesterskapet starter 9. januar og finalen spilles 6. februar. Regler sier at spillerne må slutte seg til sine respektive landslag mandag morgen uka før turneringen starter. Siden åpningskampen spilles 9. januar, betyr det i teorien at spillerne må dra 27. desember.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil nok gjøre sitt ytterste for at spillerne skal få reise på landslagssamlingen så seint som mulig.

Disse kampene risikerer Liverpool å måtte klare seg uten stjernespillerne:

Leicester (borte)
Chelsea (borte)
Brentford (hjemme)
Crystal Palace (borte)
Leicester (hjemme)
FA-cupens tredje runde
Ligacupsemifinalen

Foto: NTB

Hyller Glimt: - Ekstremt:


Landslagssjef Ståle Solbakken sammenligner Bodø/Glimts 6-1-seier over Roma med blant annet Tromsø og Vikings seirer over Chelsea rundt årtusenskiftet.

– Dette er stort. Men vi må passe litt på kontekst her, for det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde. Det var Champions League. De slo både Real Madrid, Milan og Borussia Dortmund. Dette er på nivå med da Tromsø og Viking slo Chelsea, Brann slo PSV Eindhoven og da Lillestrøm slo Ajax på 1970-tallet, sier Solbakken til VG.

Tromsø slo Chelsea 3-2 i 1997 i cupvinnercupen i en kamp for minnebøkene, mens Viking vant 4-2 over samme lag i 2002 i Uefa-cupen. De andre resultatene han sammenligner det med, er:

Brann – PSV Eindhoven 2-1 i 1996 (Cupvinnercupen).

Lillestrøm – Ajax 2-0 i 1977 (Serievinnercupen).

Solbakken så tre av sine spillere (Marius Lode, Patrick Berg og Marius Lode) vinne overbevisende 6-1 i den sure vinden på Aspmyra torsdag.

– Det var en kamp for minnebøkene. 6-1. Resultatet er ekstremt, sier Solbakken.

(NTB)

Foto: NTB

Mulig dårlig nytt for Norge: Må operere:


Mohamed Elyounoussi har skadet tommelen og må på et tidspunkt opereres, melder TV 2. Det kan bety dårlig nytt for landslagssjef Ståle Solbakken og Norge.

Til kanalen sier «Moi» at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål mot Montenegro i 2-0-seieren i VM-kvalifiseringen 11. oktober, og at et leddbånd har røket.

Foreløpig går det fint å spille med skaden, men han forteller at en operasjon må til snart. I november venter avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland.

– Vi prøver å finne et tidspunkt som passer best for alle, men det er klart klubblaget, altså arbeidsgiveren min, må komme først. Jeg kommer til å gå glipp av kamper, dessverre, så får vi prøve å finne ut hvilke kamper, sier han.

Neste kamp for Elyounoussi er hjemme mot Burnley til lørdag. Der stiller han trolig fra start med teipet hånd.

(NTB)

Foto: NTB

- Vanskelig å sette ord på:

BODØ (Dagbladet): Ordføreren i Bodø, Ida Maria Pinnerød, sier til Dagbladet at hun ikke kunne vært mer stolt etter Bodø/Glimts nedsabling av Roma på Aspmyra torsdag kveld.

Hun var på plass på stadion med sine to barn, og fikk se laget knuse José Mourinho og co.

- Hva skal man si. Det er vanskelig å sette ord på. Det er eventyrlig. Det er så klasse over det, sier Pinnerød til Dagbladet.

Når Dagbladet ringer henne, forteller ordføreren at hun er på vei ned til sentrum i Bodø for å feire triumfen.

- Nå har jeg akkurat kjørt hjem barna, og er på vei ut for feire med apparatet til Glimt og alle bodøværingene som har vært med på tidenes kamp i Bodø, men også landet, sier Pinnerød.

Foto: Sondre Skjelvik / NTB
Eventyret i Bodø

Eventyret i Bodø

dagbladet

Annonsørinnhold