Annonse

Sportsstudio

Chelsea til topps etter perlemål
Foto: NTB

Chelsea til topps etter perlemål

En nydelig volleyscoring fra Ben Chilwell var alt Chelsea trengte for å slå Brentford i Premier League lørdag. Chelsea-keeper Edouard Mendy ordnet resten.

London-oppgjøret startet litt tamt, men scoringen til Chilwell rett før hvilen var verdt inngangspengene alene. Venstrebacken fikk ballen i returrommet og klinte ballen i vinkelen til 20 i stil.

Med to defensivt solide lag var skuddet til Chilwell ett av få i løpet av den første timen av kampen. Brentfords beste mulighet før hvilen kom etter 22 minutter da Bryan Mbeumo ble hindret av stolpen.

Med tjue minutter igjen tok riktignok kampen fyr. Like etter at Lukaku hadde brent en stor mulighet for Chelsea etter 70 minutters spill, bombarderte Brentford målet til Chelsea-keeper Edouard Mendy.

Mendy vartet opp med flere kjemperedninger, og det ene skuddet som overlistet han gikk nok en gang i stolpen fra Mbeumo. Hans sjette stolpetreff for sesongen.

Chelsea holdt ut for presset og er på ny tabelleder i Premier League med 19 poeng.

Kristoffer Ajer var klar til kamp, men kom aldri innpå. Han nærmer seg 100 prosent etter skaden som holdt han ute av Norges landskamper mot Tyrkia og Montenegro.

(NTB)

Annonse
Skuffet
SKUFFET: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: NTB

Skuffet

Verken Aleksander Aamodt Kilde eller Kjetil Jansrud greide å matche de beste i vinterens første utforrenn i verdenscupen- Matthias Mayer vant i Lake Louise.

Det ble dobbelt østerriksk triumf i lørdagens renn. Mayer seiret 23 hundredels sekund foran Vincent Kriechmayr, mens sveitsiske Beat Feuz ble nummer tre.

De fire første på lista startet blant de sju første. Aleksander Aamodt Kilde kjørte i sitt verdenscupcomeback inn til 9.-plass med startnummer 19. Kjetil Jansrud startet som nummer 16 og havnet et stykke lenger ned på lista.

Kilde var slått av vinneren med 1,01 sekund, Jansrud med 1,71.

– Det var litt uvant å kjøre i den hastigheten med dårlig lys, og jeg ble tatt litt på senga av det. Jeg ble litt rund og avventende, sa Kilde til Viaplay.

Kilde er i Lake Louise med igjen for første gang siden korsbåndet røk i januar. Han var raskest av samtlige på onsdagens treningsomgang, men lyktes ikke like bra i rennet.

– Det er digg å være i gang. Nå er jeg ferdig med det første (rennet), så kan resten komme, sa Kilde.

Rennet pågår fortsatt. De førte 30 av 65 påmeldte har kjørt.

(NTB)

Fjernet bortespøkelset
FEIRER: Vålerenga-spillerne. Foto: NTB

Fjernet bortespøkelset

Vålerenga kjempet seg til sin første borteseier i Eliteserien siden 24. juni da de slo Odd 2-1 i Skien lørdag kveld. Steffen Hagen var misfornøyd med dommeren.

Forrige trepoenger på fremmed gress for VIF var mot Stabæk for 19 runder siden. Den avgjørende scoringen kom et kvarter før slutt.

Bjørdal ventet rolig ut keeper Leopold Wahlstedt og satte ballen til venstre etter at målvakten hadde gitt utslag den andre veien.

– Det var fantastisk. Det var på tide at vi vant borte igjen. Det var stygt, men det var ekstra deilig, sa Bjørdal til Discovery.

Men tildelingen av straffesparket vil bli diskutert. Henrik Udahl gikk i gresset i duell med Odd-stopper Steffen Hagen, som mildt sagt var uenig med dommer Tom Harald Hagen.

– Han går i ryggen på meg først. Det kan være han snubler litt i beina mine etterpå, men det er frispark til meg. Det er synd at dommeren avgjør kampen, men det er sånn som skjer. Han gjør helt sikkert sitt beste, men i dag var ikke det bra nok, sa Hagen til Discovery.

12 runder uten seier
Før det hadde Odin Thiago Holm sørget for 1-0 til gjestene etter tre minutter, mens Tobias Lauritsen utlignet en halvtime senere.

Odd blir stående med 30 poeng på 12.-plass. Plassen er med all sannsynlighet reddet med sju poeng ned til Stabæk, som er på kvalifiseringsplass og har tre kamper igjen. En god vårsesong sørget for det, for nå har Odd gått tolv runder uten en trepoenger.

På hjemmebane har de hvitkledde nå sju strake kamper uten seier.

– Vi er ikke i flyten i det hele tatt for tiden. Vi må jobbe oss ut av det og bli mer effektive, sa Hagen.

Odd møter Viking borte i neste runde, mens Vålerenga tar imot Mjøndalen.

Pangstart
Oslo-klubben fikk en perfekt start på kampen. Holm frigjorde seg fint i feltet, satte kontrollert ballen i mål fra 12-13 meter og kunne juble for sin tredje scoring for sesongen.

Odd spilte seg opp etter hvert i kampen og slo tilbake. En halvtime senere serverte Markus Kaasa med hodet til Lauritsen. På halv volley satte han ballen ned i det venstre hjørnet.

Odd gikk hardt ut i 2. omgang og skapte to gode muligheter med en gang. Odin Bjørtufts heading fra kort hold ble reddet mesterlig av Kjetil Haug.

Haug måtte gi seg kort tid ut i 2. omgang med det som så ut til å være en vond skulder. Mathias Dyngeland fikk med det sin debut for Vålerenga. Også målscorer Holm måtte ut med skade i låret.

Et kvarter før slutt fikk Vålerenga sitt straffespark som ble ekspedert i mål av Bjørdal. Odd mobiliserte mot slutten, men klarte aldri å sette VIF-debutant Dyngeland på de største prøvene.

(NTB)

Annonse
Scoret hattrick
LILLESTRØM-JUBEL: Thomas Lehne Olsen scoret tre mål. Foto: NTB

Scoret hattrick

Thomas Lehne Olsen scoret hattrick da Lillestrøm slo bortesvake Strømsgodset 4-1 på Åråsen i Eliteserien fotball.

Med seieren fikk Lillestrøm revansj for 1-3-tapet i serieåpningen mot Strømsgodset 16. mai. Laget tok seg også opp til fjerdeplass på tabellen, tre poeng bak Viking på bronseplass.

Med sine tre fulltrefere er Olsen oppe i 25 mål denne sesongen og er likt med Moldes Ohi Omoijuanfo på scoringstoppen. 28-åringen kunne fort ha scoret flere, for han hadde også tre stolpetreff.

Allerede etter 23 sekunder satte Olsen standarden da han kom seg fri og fikk avsluttet, men det skrudde skuddet traff på utsiden av stanga bak Morten Sætra.

Det skulle gå 20 minutter før Moelv-mannen endelig traff nettmaskene. Han ble spilt fri av Eskild Edh, og denne gangen gjorde han ingen feil.

Ti minutter før sidebytte var spissen frampå igjen, men denne gangen traff headingen hans stolpen på Kaan Kairinens corner.

Avgjort
Olsen ga seg ikke, og minuttet før pause fikk han ballen like innenfor 16-meteren. Han tok et par steg tilbake og dro til med et velplassert langskudd fra 17-18 meter.

På ekstratiden i 1. omgang skled Vetle Dragsnes inn 3-0 på Gjermund Aasens pasning. Dermed ble Strømsgodset ambisjon om å reise hjem med poeng enda vanskeligere å innfri.

– Jeg synes vi har god kontroll og burde ha scoret flere. Vi må bare unngå å slippe dem til på kontringer, sa tomålsscorer Olsen til Discovery i pausen. Han scoret ytterligere en gang etter hvilen.

Strømsgodset har tatt sju poeng på bortebane denne sesongen. Ni tap er det blitt på 14 bortekamper, og laget har scoret bare åtte mål. Den eneste borteseieren var 1-0 mot Odd i slutten av august.

Langt unna
– Vi må gå ut og være oss selv. Vi har vært langt unna i 1. omgang, sa Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Hansen.

Laget fra Drammen var litt friskere etter hvilen, men det var ikke nok til å ødelegge Olsens og Lillestrøms store kveld.

Hjemmelaget fikk en lite skudd for baugen da tilretteleggeren Aasen måtte gå av banen etter en times spill. Kort etter utnyttet Olsen en tabbe i Strømsgodset-forsvaret, og alene med Sætra gjorde han 4-0.

Gjestene fikk sitt trøstemål da Johan Hove reduserte til 1-4 fire minutter før slutt. (NTB)

Norsk nedtur
NEDTUR: Robert Johansson. Foto: NTB

Norsk nedtur

Robert Johansson klarte ikke å følge opp sitt gode hopp i 1. omgang. I finaleomgangen ble det et skuffende svev da han endte langt utenfor pallen.

Ryoyu Kobayashi tok sin 29. verdenscupseier og vant foran Anze Lanisek. Markus Eisenbichler tok 3.-plassen, mens Johansson ble beste nordmann på 12.-plass.

Det norske laget var uten Halvor Egner Granerud lørdag. Han røk ut i fredagens kvalifisering etter å ha endt helt nede på 53.-plass. Dermed var han ikke blant de 50 hopperne som stilte til start i Ruka, der antall nordmenn ble halvert etter første omgang.

Den eneste norske som yppet seg i toppen var Johansson. 31-åringen lå på skuddhold til pallplass etter sitt første hopp med fjerdeplass, bare 6,2 poeng bak ledende Lanizek etter at alle hadde hoppet én gang.

Johansson klarte ikke å følge opp og landet på kun 113 meter.

Johann André Forfang ble nest beste nordmann på 18.-plass. Daniel André Tande karret seg til plass i finaleomgangen og fikk det heller ikke til å stemme i annet forsøk under dårlige forhold. Han endte på 29.-plass.

Marius Lindvik, Fredrik Villumstad og Anders Fannemel røk ut etter første omgang. Lindviks hopp på 113,5 meter var ikke i nærheten, mens Villumstad og Fannemel fikk enda færre poeng.

Annonse
Normann-skade
SKADET: Mathias Normann. Foto: NTB

Normann-skade

Norwich-spiller Mathias Normann måtte gi seg etter en drøy halvtime i Premier League-kampen mot Wolverhampton som endte 0-0 lørdag.

Idet klokka rundet 33 minutter satte Normann seg ned på gresset. Han fikk behandling ute på matta, og etter kort tid kom han seg på beina og tuslet av banen for andre gang i kampen. Ti minutter tidligere ble han også sittende på gresset mens han ristet på hodet.

Normann har vært en svært sentral brikke på Norwich-laget siden sin ankomst til klubben fra russiske Rostov. Ved flere anledninger har han blitt kåret til lagets beste spiller. I løpet av ni kamper står han med én scoring og én målgivende pasning for klubben som sliter i bunnen av tabellen.

Norwich har kun scoret sju mål denne sesongen.

Steven Gerrards Aston Villa fikk mer å juble for å sin kamp borte mot Crystal Palace. Matt Targett og John McGinn sørget for 2-0-ledelse. Crystal Palace reduserte ved 21 år gamle Marc Guéhi fem minutter på overtiden, men kunne ikke nekte Villa borteseier.

Det var Gerrards andre strake seier siden han tok over som manager for Aston Villa.