Annonse

Sportsstudio

Viking med i medaljekampen
Foto: NTB

Viking med i medaljekampen

Kristoffer Løkberg ble matchvinner da Viking slo Strømsgodset 1+0 i Drammen. Dermed er Viking med for alvor og kjemper om medaljene i årets eliteserie.

Viking er et av seks lag som kjemper om medaljene, selv om avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er på ni poeng. Siddisene er derimot ikke langt bak bronseplassen.

Med åtte kamper igjen er de bare poenget bak Kristiansund, som spilte uavgjort mot Lillestrøm lørdag.

Strømsgodset gikk på et sjeldent tap på eget gress søndag. Bare Kristiansund har klart det denne sesongen før Viking gjorde det samme søndag – nemlig å slå Godset på Marienlyst.

Ett minutts stillhet
Kampen åpnet med ett minutts stillhet med spillerne ute i midtsirkelen for å hedre ofrene etter de grufulle hendelsene i Kongsberg onsdag, der fem personer på tragisk vis mistet livet.

Etter en god åpning fra Strømsgodset var det Viking og Veton Berisha som var nærmest mål etter kvarteret. Skuddet hans fra skrått hold derimot gikk noen få centimeter utenfor lengste stolpe.

Kristoffer Løkberg satte 1-0 bak Viljar Myhra før det var gått en halv time på «gamle gress» i Drammen. Han var både god og heldig da han fikk med seg ballen gjennom hjemmelagets forsvar på en lur pasning fra Joe Bell. Trønderen gjorde ingen feil alene med Myhra.

- Vi må gå litt tøffere ut, vi slet med å bryte igjennom i 1. omgang, sa Strømsgodsets ene trener Håkon Wibe-Lund til Discovery.

Det var likevel gjestene som gikk rett i strupen på hjemmelaget etter hvilen, og laget hadde flere gode muligheter til å trygge ledelsen med tre treffere i rammeverket. Først hadde Rolf Daniels Vikstøls en frekk avslutning fra kort hold i stolpen.

Så fulgte Viking opp med to nye treffere i tverrliggeren i løpet av et par minutter. Strømsgodset Sondre Fosnes Hansen klarerte ballen foran Berisha og rett i tverrliggeren. Kort etter fulgte Sebastian Sebulonsen opp med fra skrått hold som havnet i krysstanga.

Viking-dominansen fortsatte utover i annenomgangen, og hjemmelaget ble reddet av keeper Myhra flere ganger. Strømsgodset kom på et og annet besøk oppe hos Viking-målvakt Arild Østbø. Tobias Gulliksen var nærmest da han skjøt høyt over i god posisjon.

Det helt store trykket mot slutten av hjemmelaget lot vente på seg. Backen Lars Vilsvik hadde derimot et godt skudd som gikk rett på Østbø. Viking-spillerne hadde relativ god kontroll mot slutten.

(NTB)

Annonse

Reiser ikke til Qatar

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier det er uaktuelt at noen representanter for norske myndigheter reiser til fotball-VM i Qatar.

Som kulturminister er hun også idrettsminister, og i et intervju med Klassekampen er hun klokkeklar på at hun kommer til å si nei hvis hun får en invitasjon fra Qatar.

– Det er heller ikke aktuelt for personer fra de norske styresmaktene å reise. Jeg vil ikke mene noe om hvilket nivå fotballen selv skal legge seg på, sier hun.

Hun peker blant annet på den siste kontroversen, arrestasjonen av NRKs journalister, og gjør det klart at regjeringen kommer til å involvere seg tungt i den saken.

Hun er også veldig skuffet over måten Fifa har reagert på etter arrestasjonen av de to norske journalistene.

– De hadde en sjanse til å ta et standpunkt, men den sjansen lot de gå fra seg, sier Trettebergstuen.

Venstre-leder Guri Melby er glad for signalet fra idrettsstatsråden, og tar til orde for at heller ingen stortingsrepresentanter bør reise til mesterskapet.

– Jeg mener nordmenn generelt bør tenke seg om også, sier hun.

(NTB)

- Nå ble jeg sjokkert
FIASKO: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB

- Nå ble jeg sjokkert

Halvor Egner Granerud klarte ikke å kvalifisere seg til hopprennet i Finland lørdag. Han ble nummer 53 i kvaliken i kveld.

- Nå ble jeg sjokkert, sa Viaplay-ekspert Andreas Stjernen på direkten. Ryoyo Kobayashi fra Japan vant kvaliken i Ruka med et hopp på 147 meter i Ruka. Granerud landet på 111,5 meter.

- Nei og nei og nei, sa kommentator Kasper Wikestad på direkten. Bare de 50 beste gikk til rennet. Selv forteller Granerud:

- Jeg fikk dårlig svar på treninga. Jeg kom ut i lufta, var usikker og det ble for kort. Det var rett og slett et elendig forsøk.

"Rart" sier trener Alexander Stöckl om hoppet:

- Han kom ut skjevt og fikk ubalanse. Han klarte ikke å korrigere og måtte jobben veldig mye med hånda. Da bremset han for mye og datt bare ned.

Øvrige nordmenn plasserte seg slik:

Robert Johansson - 9
Fredrik Villumstad - 16
Marius Lindvik - 22
Daniel-André Tande - 27
Johann André Forfang - 30
Anders Fannemel - 43

Annonse
Verdenscuprenn i utfor avlyst
FÅR IKKE KJØRE: Aleksander Aamodt Kilde og co. Foto: NTB

Verdenscuprenn i utfor avlyst

Fredagens utforrenn i canadiske Lake Louise er avlyst på grunn av snøvær.

Aleksander Aamodt Kilde var raskest på onsdagens trening, men han får ikke muligheten til å kjøre om seier fredag.

Ifølge NRK inspiserte juryen Lake Louise-bakken før det ble tatt en beslutning om at rennet måtte avlyses.

Rennet skulle markere verdenscupåpningen for fartskjøringen.

(NTB)

Ronaldo og Portugal møter Tyrkia i playoffen
FORBEREDER PLAYOFF: Cristiano Ronaldo og Portugal. Foto: NTB

Ronaldo og Portugal møter Tyrkia i playoffen

Trekningen av playoffen til VM-sluttspillet i Qatar ble foretatt i Zürich fredag ettermiddag. Slik endte det:

Skottland - Ukraina
Wales - Østerrike
Russland - Polen
Sverige - Tsjekkia
Italia - Nord-Makedonia
Portugal - Tyrkia

Det er verdt å merke seg at Cristiano Ronaldo og Portugal møter Tyrkia, som spilte i Norges gruppe, og stjal andreplassen foran Ståle Solbakken og co. Sverige møter Tsjekkia.

Første playoffkamp spilles 24. mars neste år. Vinneren av hvert oppgjør møtes til ny kamp 29. mars.

Portugal og Italia risikerer å møte hverandre i en eventuell playoff-finale.

Hvis Sverige vinner første kamp, møter de enten Russland eller Polen i playoff-finalen.

Til slutt vil tre av de 12 lagene kvalifisere seg til VM-sluttspillet neste høst.

Annonse
Nedtur
MISLYKTES: Silje Opseth. Foto: NTB

Nedtur

Silje Opseth ble beste norske hopper på 15.-plass i verdenscuppremieren i russiske Nizjnij Tagil. Marita Kramer satte ny bakkerekord og vant.

Opseth hoppet 87,5 meter og var på femteplass foran finaleomgangen. Der klarte hun ikke å avansere og landet på 70 meter. Det holdt til 173,2 poeng og 15.-plass.

Anna Odine Strøm var først ut av de norske kvinnene og greide 83 meter. I andreomgangen fulgte hun opp med et hopp på 82 meter og fikk en totalsum på 171,1 poeng. Hun la seg inn rett bak Opseth på resultatlista.

Østerrikske Marita Kramer vant åpningsrennet. Hun hoppet lengst og satte bakkerekord med 104,5 meter i første omgang, Japaneren Sara Takanashi hadde den tidligere på 102 meter.

I finaleomgangen leverte Kramer 96 meter og tok seieren med 253,5 poeng. Slovenske Ema Klinec ble toer, mens østerrikeren Daniela Iraschko-Stolz tok tredjeplassen

Thea Minyan Bjørseth hoppet 77 meter og fikk ikke plass i finaleomgangen.

(NTB)