Annonse

Sportsstudio

Ruud passerte legende på verdensrankingen
Foto: NTB

Ruud passerte legende på verdensrankingen

Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrer én plass på den ferske ATP-rankingen og er fortsatt i posisjon til å komme med i tourfinalen i Torino.

Nordmannen blir liggende på samme poengsum som på forrige ranking, men klatrer likevel ett hakk til 9.-plassen. Det skyldes at den sveitsiske tennisveteranen Roger Federer mister 480 poeng og faller til 11.-plass.

9.-plassen er Casper Ruuds bestenotering så langt i karrieren. Han ligger 200 poeng bak østerrikeren Dominic Thiem og 237 poeng foran Hubert Hurkacz fra Polen.

Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argeste konkurrent om en plass i ATP-tourfinalen i Torino i november. Per nå er begge akkurat inne blant de åtte som får spille den prestisjetunge turneringen.

Ruuds neste turnering går i Wien og spilles i neste uke. Han ble nylig slått ut i åttedelsfinalen i Masters 1000-turneringen i Indian Wells.

ATP-ranking, topp ti:
1) (1) Novak Djokovic, Serbia 11.430, 2) (2) Daniil Medvedev, Russland 9630, 3) (3) Stefanos Tsitsipas, Hellas 7995, 4) (4) Alexander Zverev, Tyskland 6930, 5) (6) Rafael Nadal, Spania 5635, 6) (5) Andrej Rubljov, Russland 5560, 7) (7) Matteo Berrettini, Italia 4858, 8) (8) Dominic Thiem, Østerrike 3815, 9) (10) Casper Ruud, Norge 3615, 10) (12) Hubert Hurkacz, Polen 3378.

Øvrige norsk (topp 1000): 342) (384) Viktor Durasovic 134.

(NTB)

Annonse
Tilbake etter hjerteundersøkelser
Foto: NTB

Tilbake etter hjerteundersøkelser

Caroline Graham Hansen har fått det grønne lyset fra Barcelonas medisinske støtteapparat og er med i kamptroppen til torsdagens mesterligakamp mot Arsenal.

Det bekrefter den spanske klubben på sin Twitter-konto tirsdag.

Graham Hansen var nylig gjennom hjerteundersøkelser og et lite inngrep. Hun har ikke spilt for klubblaget Barcelona de siste ukene.

Barcelona-stjernen deltok heller ikke på den siste landslagssamlingen.

– I og med at hun ikke er i gang i Barcelona ennå, så er det best at hun bruker tiden på å komme seg tilbake der gjennom klubbmiljøet og oppfølgingen der. Ting har gått bra, men det er litt for tidlig å reise på samling. Det har vi selvsagt full forståelse for, sa landslagssjef Martin Sjögren da.

Graham Hansen har ikke spilt kamp siden 31. oktober. Da ble hun byttet ut tidlig i seriekampen mot Real Sociedad. Årsaken skal ha vært at hun hadde høy puls.

I etterkant var landslagsprofilen gjennom grundige medisinske tester. De resulterte i at Barcelonas medisinske team konkluderte med at et lite inngrep ville være fornuftig.

I etterkant takket Graham Hansen for støtten på sin Instagram-konto.

– Jeg er så takknemlig for dem. Jeg hviler og lar tiden lege meg tilbake i form, skrev hun.

Nå er det etter alle solemerker duket for comeback på banen.

(NTB)

Elleve kombinertutøvere til Otepää
Foto: NTB

Elleve kombinertutøvere til Otepää

Einar Lurås Oftebro er én av elleve utøvere som er tatt ut til kommende helgs verdenscuprenn i kombinert i estiske Otepää.

Lurås erstatter Simen Tiller fra sesongens åpningshelg i Ruka. Både Oftebro og Tiller deltok i Lillehammer sist helg. Da var det nasjonale kvoter.

I kvinneklassen kommer Ida Maria Hagen inn på laget og slutter seg til de tre faste.

Disse skal delta for Norge til helgen:

Menn:
Jarl Magnus Riiber (Heming), Jørgen Graabak (Byåsen), Espen Bjørnstad (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Espen Andersen (Lommedalens), Kasper Moen Flatla (Jardar), Einar Lurås Oftebro (Jardar).

Kvinner:
Gyda Westvold Hansen (Nansen), Marte Leinan Lund (Tolga), Mari Leinan Lund (Tolga), Ida Marie Hagen (Haslum).

(NTB)

Annonse

Chelsea stjerne testet positivt

Chelsea-spiller Mateo Kovacic er uaktuell for onsdagens mesterligamøte med Zenit St. Petersburg. Han er coronasmittet.

Det bekreftet London-kubbens manager Thomas Tuchel da han møtte pressen tirsdag.

– Mateo var på trening i går med et stort smil, og det var en ren glede å ha ham tilbake. Men han testet positivt i dag for covid og isolerer seg, sa Tuchel.

Kovacic har slitt med en lårskade den siste tiden. Midtbanemannen har gått glipp av Premier League-lagets seks siste ligakamper.

Spillere som tester positivt på coronaviruset må gå i isolasjon i ti dager i tråd med retningslinjene til britiske helsemyndigheter. Det betyr at Kovacic mister nye kamper.

(NTB)

Til storklubb
Foto: NTB

Til storklubb

Landslagsspiller i håndball, Petter Øverby, er klar for storklubben Kiel. Det bekrefter tyskerne i dag.

Gruegutten kommer fra den tyske klubben HC Erlangen.

Annonse
Sjakk-VM parti 9: Jevn batalje
Foto: AFP

Sjakk-VM parti 9: Jevn batalje


Magnus Carlsen har bare 26 minutter igjen på de siste 20 trekkene, mens «Nepo», som er på trekk 22, har over timen igjen. Det er en jevn stilling foreløpig.

Jan Nepomnjasjtsjij endrer åpningsstrategien sin med hvit og forsøker en ny variant. Carlsen svarer med et noe overraskende trekk og vi har fått en dynamisk stilling, ifølge russerens sekundant Sergey Karjakin.

Magnus Carlsen har en solid ledelse på to poeng etter åtte spilte partier under årets sjakk-VM.

Dermed må motstander Jan Nepomnjasjtsjij gå aggressivt ut og angripe for å hente opp ledelsen.

Russeren har også tatt grep og klippet håret før kampen. Han har byttet vekk fra sin velkjente frisyre.

- Et tydelig bevis på at han møter som en ny mann. Han har gjort seg ferdig med de første åtte partiene, sier NRKs sjakkeskpert Torstein Bae.

Russeren har også hentet inn Magnus Carlsens tidligere VM-motstander Sergej Karjakin til Dubai for å gi Nepomnjasjtsjij et tiltrengt løft i VM-duellen mot Magnus Carlsen.

Til NRK bekreftet Karjakin at han nærmest ble hasteinnkalt til Dubai.

- De spurte ikke om hva jeg mente. De bare sendte meg en billett, lo 31-åringen.