Annonse

Sportsstudio

Norwich-keeper har fått kreft
Foto: PA

Norwich-keeper har fått kreft

Norwich-keeper Dan Barden (20), som er på lån i Livingston, har fått testikkelkreft.

Det opplyser klubben. 20-åringen er for øyeblikket på lån i den skotske klubben Livingston, men blir værende på sidelinjen i en periode framover.

- Det har vært en veldig tøff og utfordrende periode, men støtten fra familie, venner og kollegaer har hjulpet meg de siste ukene, sier Barden.

Han sluttet seg til A-stallen til Norwich i 2020. Han har en utlånskontrakt med Livingston som gjør at han skal tilbake til Mathias Normann og de andre Norwich-lagkameratene til sommeren.

(NTB)

Annonse
Ronny Deila ledet New York City til MLS-finalen
Foto: NTB

Ronny Deila ledet New York City til MLS-finalen

Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

Jakob Glesnes sendte nylig Union til semifinalen på spektakulært vis, men han måtte i likhet med flere lagkamerater stå over søndagens oppgjør etter et større koronautbrudd i klubben.

Deila har vært New York City-trener siden januar 2020.

(NTB)

- Rørende
Foto: NTB

- Rørende

Irans Fatemeh Khalili Behfar ble kåret til banens beste etter oppgjøret mot Norge.

Målvakten vartet opp med en rekke gode redninger, men kunne ikke hindre at Norge vant hele 41-9.

- Det var fantastisk rørende å se den gleden, sier Camilla Herrem etter kampen.

Etter hun mottok prisen ble hun hyllet av alle Iran-spillerne.

Annonse
Nytt Formel 1-drama - Hamilton slo Verstappen
Foto: NTB

Nytt Formel 1-drama - Hamilton slo Verstappen

Spenningen i årets Formel 1-VM vil ingen ende ta. Søndag vant Lewis Hamilton foran Max Verstappen i et Grand Prix-løp som blant annet måtte stoppes to ganger.

Det la ikke akkurat noen demper på dramatikken i VM-sammendraget. Verstappen ledet med åtte poeng på Hamilton foran søndagens løp i Saudi-Arabia, men nå er forspranget utlignet til 369,5 mot 369,5 foran sesongfinalen i Abu Dhabi neste helg.

Årets nest siste løp ble av det heftige slaget. Det var snakket mye i forkant om hvor vrien banen i Jeddah er, og det tok ikke lange tiden før det oppsto skumle situasjoner.

Hamilton startet i beste startspor og ledet foran lagkamerat Valtteri Bottas og Verstappen da Haas-fører Mick Schumacher snurret av banen og smalt inn i autovernet på den tiende runden.

Det førte til at det måtte en sikkerhetsbil på banen, og Verstappen overtok ledelsen da han i motsetning til Mercedes-duoen valgte ikke å bytte dekk.

Da det så ble bestemt at løpet skulle stoppes fordi autovernet måtte repareres, kunne Verstappen skifte dekk uten å tape tid. Han startet dermed først når førerne kom i gang igjen.

(NTB)

Utforrennet avlyst - vind skaper trøbbel
Foto: NTB

Utforrennet avlyst - vind skaper trøbbel

Sterk vind stoppet gjennomføringen av søndagens verdenscuprenn i utfor i amerikanske Beaver Creek.

Aleksander Aamodt Kilde vant både fredagens super-G-renn og lørdagens utforrenn i USA. Søndag var han favoritt til å ta en tredje strake seier.

Rennet i Beaver Creek skulle ha startet klokken 20 norsk tid. Bilder fra området viste at målseilet nederst i utfortraseen svaiet i den sterke vinden.

Det er uklart om rennet blir flyttet til et ledig punkt på terminlista til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Forrige helg ble to av tre fartsrenn i canadiske Lake Louise avlyst som følge av snøvær.

(NTB)

Annonse
FULLTID: Iran - Norge 9-41

FULLTID: Iran - Norge 9-41

Det norske stjernegalleriet fikk lite motstand fra VM-debutant Iran.

Motstander Iran gikk riktignok respektløst ut fra start og tok en overraskende ledelse mot Norge.

- Det er morsomtat Iran scorer litt i åpningen og at det ikke blir overkjøring fra første kast. De har levert bedre enn forventet, sa TV 3-kommentator Gunnar Pettersen.

Ledelsen varte ikke lenge. Hergeirssons utvalgte snudde kampen fort og ledet 22-3 til pause.

I andre omgang fortsatte Norge å briljere og ga seg ikke før måltavla viste 40-9.

De nådde ikke helt opp til håndballjentenes største seiersdifferanse i VM-historien. Den kom mot Uruguay tilbake i 2001 og var på 37 mål.

Thórir Hergeirsson og håndballjentene kom fra 46-18 seier mot Kasakhstan, mens Iran tapte 39-11 mot Romania.

Norge startet med følgende lag: Emilie Hovden, Henny Reistad, Kari Brattset Dale, Nora Mørk, Sanna Solberg, Stine Bredal Oftedal.