Annonse

Sportsstudio

Forlenger ikke med Sarpsborg 08

Forlenger ikke med Sarpsborg 08

Etter et avtalt og planlagt evalueringsmøte er Sarpsborg 08 og Lars Bohinen enige om at sistnevnte ikke fortsetter som hovedtrener for fotballklubben i neste sesong, skriver klubben i en pressemelding.

I juni i år tok Bohinen over som hovedtrener for Sarpsborg 08 i forbindelse med at tidligere hovedtrener Mikael Stahre forlot klubben for å ta over svenske IFK Göteborg.

- Lars Bohinens kompetanse og erfaring var den riktige for Saprsborg 08 i overgangsperioden før en mer permanent trener var på plass. På kort varsel fikk klubben inn en hardtarbeidende og motivert trener som kjente norsk fotball og Sarpsborg 08 godt, sier styreleder Hans Petter Arnesen i Sarpsborg 08.

Den opprinnelige avtalen med Bokinen utløper 31 desember 2021 og de to partene har bestemt seg for å ikke forlenge videre, heter det.

- Vi er fra begge sider godt fornøyde med samarbeidet som har vært. Vi er imidlertid noe mer delt når det gjelder hvordan vi skal utvikler laget fremover, sier Arnesen videre i pressemeldingen.

Klubben ligger på 12.-plass med 23 poeng med åtte kamper igjen. Det er fire poeng ned til Brann på nedrykkskvalifisering.

Bohinen er med det ledig på markedet på nyåret. Etter spillerkarrieren har han vært i Vålerenga som assistent og Stabæk som sportsdirektør. Som hovedtrener har den tidligere landslagsspilleren trent Asker, Sandefjord og Aalesund i tillegg til Sarpsborg.

Annonse
- Nå ble jeg sjokkert
FIASKO: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB

- Nå ble jeg sjokkert

Halvor Egner Granerud klarte ikke å kvalifisere seg til hopprennet i Finland lørdag. Han ble nummer 53 i kvaliken i kveld.

- Nå ble jeg sjokkert, sa Viaplay-ekspert Andreas Stjernen på direkten. Ryoyo Kobayashi fra Japan vant kvaliken i Ruka med et hopp på 147 meter i Ruka. Granerud landet på 111,5 meter.

- Nei og nei og nei, sa kommentator Kasper Wikestad på direkten. Bare de 50 beste gikk til rennet. Selv forteller Granerud:

- Jeg fikk dårlig svar på treninga. Jeg kom ut i lufta, var usikker og det ble for kort. Det var rett og slett et elendig forsøk.

"Rart" sier trener Alexander Stöckl om hoppet:

- Han kom ut skjevt og fikk ubalanse. Han klarte ikke å korrigere og måtte jobben veldig mye med hånda. Da bremset han for mye og datt bare ned.

Øvrige nordmenn plasserte seg slik:

Robert Johansson - 9
Fredrik Villumstad - 16
Marius Lindvik - 22
Daniel-André Tande - 27
Johann André Forfang - 30
Anders Fannemel - 43

Verdenscuprenn i utfor avlyst
FÅR IKKE KJØRE: Aleksander Aamodt Kilde og co. Foto: NTB

Verdenscuprenn i utfor avlyst

Fredagens utforrenn i canadiske Lake Louise er avlyst på grunn av snøvær.

Aleksander Aamodt Kilde var raskest på onsdagens trening, men han får ikke muligheten til å kjøre om seier fredag.

Ifølge NRK inspiserte juryen Lake Louise-bakken før det ble tatt en beslutning om at rennet måtte avlyses.

Rennet skulle markere verdenscupåpningen for fartskjøringen.

(NTB)

Annonse
Ronaldo og Portugal møter Tyrkia i playoffen
FORBEREDER PLAYOFF: Cristiano Ronaldo og Portugal. Foto: NTB

Ronaldo og Portugal møter Tyrkia i playoffen

Trekningen av playoffen til VM-sluttspillet i Qatar ble foretatt i Zürich fredag ettermiddag. Slik endte det:

Skottland - Ukraina
Wales - Østerrike
Russland - Polen
Sverige - Tsjekkia
Italia - Nord-Makedonia
Portugal - Tyrkia

Det er verdt å merke seg at Cristiano Ronaldo og Portugal møter Tyrkia, som spilte i Norges gruppe, og stjal andreplassen foran Ståle Solbakken og co. Sverige møter Tsjekkia.

Første playoffkamp spilles 24. mars neste år. Vinneren av hvert oppgjør møtes til ny kamp 29. mars.

Portugal og Italia risikerer å møte hverandre i en eventuell playoff-finale.

Hvis Sverige vinner første kamp, møter de enten Russland eller Polen i playoff-finalen.

Til slutt vil tre av de 12 lagene kvalifisere seg til VM-sluttspillet neste høst.

Nedtur
MISLYKTES: Silje Opseth. Foto: NTB

Nedtur

Silje Opseth ble beste norske hopper på 15.-plass i verdenscuppremieren i russiske Nizjnij Tagil. Marita Kramer satte ny bakkerekord og vant.

Opseth hoppet 87,5 meter og var på femteplass foran finaleomgangen. Der klarte hun ikke å avansere og landet på 70 meter. Det holdt til 173,2 poeng og 15.-plass.

Anna Odine Strøm var først ut av de norske kvinnene og greide 83 meter. I andreomgangen fulgte hun opp med et hopp på 82 meter og fikk en totalsum på 171,1 poeng. Hun la seg inn rett bak Opseth på resultatlista.

Østerrikske Marita Kramer vant åpningsrennet. Hun hoppet lengst og satte bakkerekord med 104,5 meter i første omgang, Japaneren Sara Takanashi hadde den tidligere på 102 meter.

I finaleomgangen leverte Kramer 96 meter og tok seieren med 253,5 poeng. Slovenske Ema Klinec ble toer, mens østerrikeren Daniela Iraschko-Stolz tok tredjeplassen

Thea Minyan Bjørseth hoppet 77 meter og fikk ikke plass i finaleomgangen.

(NTB)

Annonse
Riis-Johannessen legger opp
Foto: AP

Riis-Johannessen legger opp

Kristina Riis-Johannessen (30) har bestemt seg for å legge opp som toppalpinist.

- Jeg har ikke lenger det overskuddet som må til for å være toppidrettsutøver, sier Riis-Johannessen i en pressemelding.

I fjorårets VM tok Oslo-kvinnen gull i lagkonkurransen sammen med Sebastian Foss Solevåg, Kristin Lysdahl, Fabian Wilkens Solheim og Thea Stjernesund.

Det er flere grunner til at 30-åringen har besluttet å avslutte karrieren.

- Jeg har blant annet stått i mye skader og sykdom de siste årene, og sammen med et ønske om endring har det tæret på. Jeg skulle gjerne ha fortsatt på ski, men slik situasjonen er nå er ikke det mulig, sier hun.

Riis-Johannessen debuterte i verdenscupen i 2016. Hun har foreløpig ikke bestemt hva hun skal gjøre i framtiden.

(NTB)