Annonse

Sportsstudio

Trosser smertene: - Helsa er litt sekundær
Foto: NTB

Trosser smertene: - Helsa er litt sekundær

Alpinist Henrik Kristoffersen (27) er klar for sesongstarten i Østerrike. Smertene fra motocrossuhellet for snart seks måneder siden lever han greit med.

– Det blir litt smertestillende i bildet til tider, men det er sånn det er å være toppidrettsutøver. Første prioritet er å gjøre jobben sin og kjøre fortest mulig på ski, og da må man stå på ski. Da får helsa komme litt sekundært, men jeg tror det skal gå ganske fint, sa Kristoffersen til NTB under et digitalt pressemøte mandag.

1. mai pådro han seg et ankelbrudd da han var uheldig på motocrossbanen – en aktivitet han driver med jevnlig. Seks uker på krykker ventet før opptreningsperioden. Det har ikke hemmet ham mye, ifølge Kristoffersen selv.

– Jeg har kanskje tatt én, maks to, færre (ski)turer enn jeg vanligvis ville gjort, sier han.

Søndag starter alpinsesongen med storslalåm i østerrikske Sölden. Deretter venter Lech/Zürs og parallellslalåm tre uker senere før sesongen for starter skikkelig 11. desember i Val d'Isère.

– Vi har enda mer tid fram til det. Det er progresjon at det blir mindre og mindre smerte også. Jeg har stått en del dager på ski uten smertestillende òg. Det er sånn det er, sier han.

(NTB)

Annonse
Krasjet i dramatisk Formel 1-kvalifisering
Foto: Reuters

Krasjet i dramatisk Formel 1-kvalifisering

Lewis Hamilton får beste startposisjon i Saudi-Arabias Grand Prix i Formel 1 søndag. I den samme kvalifiseringen kjørte VM-leder Max Verstappen i veggen.

Hamilton ligger åtte poeng bak Verstappen i sammendraget og kan knappe nærmere innpå søndag.

Verstappen kjørte i veggen i sitt siste forsøk på å slå Hamiltons tid i lørdagens kvalifisering. Dermed starter nederlenderen som nummer tre i søndagens løp, og han har også Hamiltons stallkamerat Valtteri Bottas foran seg.

Krasjen i kvalifiseringen kan gi ytterligere problemer for Verstappen. Dersom girkassen hans må erstattes, kan det bety straff. 23-åringen jakter på sin første VM-tittel i Formel 1.

Hamilton jager på sin side sin åttende VM-tittel. Skulle han lykkes, vil det gjøre at engelskmannen står alene med rekorden for flest VM-triumfer. I dag deler 36-åringen bestenoteringen med Formel 1-legenden Michael Schumacher.

To løp gjenstår av sesongen.

(NTB)

Viaplay opplever problemer: - Jobber på spreng
Skjermdump: Viaplay.no

Viaplay opplever problemer: - Jobber på spreng

Flere personer melder om problemer med streamingplatformen Viaplay midt under storkampen mellom Erling Braut Haalands Dortmund og Bayern Munchen.

Viaplay forteller selv at de jobber med en løsning.

Vi opplever akkurat nå problemer tilknyttet avspilling av noe av vårt sportsinnhold på Viaplay. Vi jobber naturligvis på spreng med å løse problemet, skriver de på Twitter.

På Viaplays Facebooksside er det flere frustrerte sportsfans som klager over at de ikke får sett verken Haaland eller avslutningen på Formel 1-kvalifiseringen.

Annonse

Xavi med første Barca-tap

Barcelona var uten poengtap i La Liga etter at Xavi tok over som trener, men røk 0-1 hjemme mot Betis lørdag. Stortalentet Gavi måtte ut på båre før pause.

Med ett øye på en skjebnesvanger kamp i mesterligaen mot Bayern München onsdag ble det ingen festaften hjemme på Camp Nou for Xavi og hans Barcelona.

Bortelaget fra Sevilla hadde all verdens tid da de spilte ut Barcelona-forsvaret i det 79. minutt. Juanmi satte inn 1-0.

Før det hadde Barcelona allerede fått et skudd for baugen. Den 17 år gamle spanske landslagsspilleren Gavi måtte byttes ut etter 36 minutter. Stortalentet ble truffet hardt i ansiktet da Betis klarerte ballen.

Unggutten følte seg såpass svimmel at han ikke klarte å spille mer og måtte kjøres ut av banen på båre.

Betis drar dermed ifra Barcelona på tabellen og står med 30 poeng etter 16 runder. Barcelona har 23 poeng med én kamp mindre spilt.

Til midtuken venter en avgjørende kamp for Xavis mannskap i mesterligaen.

Katalanerne bør helst slå Bayern München borte for å gå videre. Ved uavgjort kan de bli tatt igjen dersom Benfica slår tabelljumbo Dynamo Kiev i den siste runden av gruppespillet.

(©NTB)

Stjørdals-Blink beholdt plassen

Stjørdals-Blink lå under 2-3 mot Hødd etter den første kampen, men på hjemmebane vant trønderne 3-0 og blir å se i 1. divisjon fotball også neste sesong.

Blink har slitt i store deler av årets sesong på nivå to, men lørdag viste de styrke og slo ettertrykkelig tilbake etter bortetapet i Ullsteinvik tidligere i uken.

Det første målet kom allerede etter fire minutter. Robin Bjørnholm-Jatta videresendte et hjørnespark i nettet. Det hadde holdt for trønderne, men sju minutter etterpå ville de ha mer.

Blink kontret før det etter hvert ble avsluttet mot mål. Hødd-keeper Arnold Origi måtte gi retur, og den var Mats Lillebo først på. Dermed sto det 2-0. Like etter fikk Hødd en stor mulighet, men skuddet fra Eirik Saunes strøk stolpen.

Med kvarteret igjen satte Lillebo inn 3-0 etter en fin soloprestasjon. Med det knuste han Hødds siste rest av opprykkshåp.

Kampen var den siste for Hødd-trener Kevin Knappen. Ulikt laget fra Ulsteinvik tar han steget opp til 1. divisjon og leder Bryne neste sesong.

(NTB)

Annonse
Newcastle tok sin første seier for sesongen
Foto: AP

Newcastle tok sin første seier for sesongen

Først i den 15. runden noterte Newcastle en trepoenger som siste lag i Premier League. Callum Wilson sørget for 1-0 i bunnkampen mot Burnley.

Med nye rike eiere fra Saudi-Arabia har mange ventet at Newcastle fort kan bli en ny stormakt på balløya, men denne sesongen har lignet langt mer på en nedrykkssesong enn en mestersesong.

Med åtte uavgjort og sju tap på sine 14 første kamper var Newcastle det eneste gjenværende laget i Premier League uten seier før møtet med Burnley.

Heller ikke i ligacupen har Newcastle klart å vinne. Der ble det exit etter straffesparkkonkurranse i 3. runde mot nettopp Burnley.

Mot samme lag i ligaen sørget Wilson for 1-0 etter 40 minutter. Han utnyttet at Burnley-keeper Nick Pope fomlet ett innlegg rett i beina på den engelske spissen.

Newcastle er nå bare tre poeng bak Burnley, som også er under nedrykksstreken.

Mohamed Elyounoussi slapp til som innbytter mot slutten av Southamptons hjemmekamp mot lokalrivalen Brighton. Da ledet vertene 1-0 etter en scoring fra Armando Broja, men åtte minutter på overtid glapp seieren.

Neal Maupay sørget for det i kjølvannet av et frispark. Brighton-spissen dunket inn 1-1 via stolpen.

(NTB)