Annonse

Sportsstudio

FULLTID: Club Brugge - Manchester City 1-5
Foto: AFP

FULLTID: Club Brugge - Manchester City 1-5

Manchester City vinner fullt fortjent borte mot Club Brugge. Engelskmennene klatrer opp på første plass i gruppa med én kamp mer spilt enn PSG.

Manchester City nærmest spilte Brugge av banen og ga seg ikke før det sto 5-1 i tirsdagens bortekamp i mesterligaens gruppe A.

Seieren kunne fort ha blitt enda større, for det var stor klasseforskjell mellom lagene. Da Pep Guardiolas mannskap vartet opp med hele sitt spillerepertoar var Brugge sjanseløse. João Cancelo, Riyad Mahrez (2), Kyle Walker og Cole Palmer sto bak målene.

Hjemmelaget fikk sitt trøstemål med ti minutter igjen da Hans Vanaken fikk stå alene inne i feltet og score på én touch. Målet kom for sent til å endre kampbildet, og Mahrez satte sitt annet må for kvelden til 5-1 kort etter.

Det belgiske laget hadde startet best i gruppe A med uavgjort hjemme mot Paris Saint-Germain og borteseier mot RB Leipzig. Manchester City slo kraftig tilbake etter 0-2-tapet for PSG i den forrige mesterligakampen, og det gikk hardt ut over det belgiske mesterlaget.

City hadde flere gode forsøk den første halvtimen som enten ble klarert eller avblåst for et par hårfine offsidesituasjoner. Phil Foden og Jack Grealish klarte til tross for tøff behandling av Brugge-forsvaret å komme seg relativt lett gjennom på venstrekanten.

Etter en halvtime skulle det endelig lykkes. Et langt framspill fra Foden fant venstrebacken João Cancelo. Portugiseren tok flott ned ballen og satte den mellom beina på Simon Mignolet til 1-0.

Etter 42 minutter ble Riyad Mahrez felt på vei gjennom like innenfor 16-meteren. Mahrez sendte Mignolet til hjørnet og satte straffen i mål til 2-0.

Åtte minutter etter pause økte Kyle Walker til 3-0 da høyrebacken løp gjennom Brugge-forsvaret fra dypet på en pasning fra Kevin De Bruyne.

Etter 67 minutter satte innbytter Cole Palmer sitt første mål for Manchester City. Raheem Sterling fant 19-åringen ute på 16-meteren, og han bredsidet ballen i mål til 4-0 som om han aldri har gjort annet.

De to lagene møtes igjen i Manchester 3. november.
Pep Guardiola gjorde fire endringer fra 2-0 seieren mot Burnley i Premier League.

Man City: Ederson, Walker, Dias, Laporte, Cancelo, De Bruyne, Rodri, Silva, Mahrez, Grealish og Foden.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Hendry, Nsoki, Sobol, Sowah, Rits, Alvarezm Lang, Vanaken og De Ketelaere.

(NTB/Dagbladet)


Annonse
Viaplay opplever problemer: - Jobber på spreng
Skjermdump: Viaplay.no

Viaplay opplever problemer: - Jobber på spreng

Flere personer melder om problemer med streamingplatformen Viaplay midt under storkampen mellom Erling Braut Haalands Dortmund og Bayern Munchen.

Viaplay forteller selv at de jobber med en løsning.

Vi opplever akkurat nå problemer tilknyttet avspilling av noe av vårt sportsinnhold på Viaplay. Vi jobber naturligvis på spreng med å løse problemet, skriver de på Twitter.

På Viaplays Facebooksside er det flere frustrerte sportsfans som klager over at de ikke får sett verken Haaland eller avslutningen på Formel 1-kvalifiseringen.

Xavi med første Barca-tap

Barcelona var uten poengtap i La Liga etter at Xavi tok over som trener, men røk 0-1 hjemme mot Betis lørdag. Stortalentet Gavi måtte ut på båre før pause.

Med ett øye på en skjebnesvanger kamp i mesterligaen mot Bayern München onsdag ble det ingen festaften hjemme på Camp Nou for Xavi og hans Barcelona.

Bortelaget fra Sevilla hadde all verdens tid da de spilte ut Barcelona-forsvaret i det 79. minutt. Juanmi satte inn 1-0.

Før det hadde Barcelona allerede fått et skudd for baugen. Den 17 år gamle spanske landslagsspilleren Gavi måtte byttes ut etter 36 minutter. Stortalentet ble truffet hardt i ansiktet da Betis klarerte ballen.

Unggutten følte seg såpass svimmel at han ikke klarte å spille mer og måtte kjøres ut av banen på båre.

Betis drar dermed ifra Barcelona på tabellen og står med 30 poeng etter 16 runder. Barcelona har 23 poeng med én kamp mindre spilt.

Til midtuken venter en avgjørende kamp for Xavis mannskap i mesterligaen.

Katalanerne bør helst slå Bayern München borte for å gå videre. Ved uavgjort kan de bli tatt igjen dersom Benfica slår tabelljumbo Dynamo Kiev i den siste runden av gruppespillet.

(©NTB)

Annonse

Stjørdals-Blink beholdt plassen

Stjørdals-Blink lå under 2-3 mot Hødd etter den første kampen, men på hjemmebane vant trønderne 3-0 og blir å se i 1. divisjon fotball også neste sesong.

Blink har slitt i store deler av årets sesong på nivå to, men lørdag viste de styrke og slo ettertrykkelig tilbake etter bortetapet i Ullsteinvik tidligere i uken.

Det første målet kom allerede etter fire minutter. Robin Bjørnholm-Jatta videresendte et hjørnespark i nettet. Det hadde holdt for trønderne, men sju minutter etterpå ville de ha mer.

Blink kontret før det etter hvert ble avsluttet mot mål. Hødd-keeper Arnold Origi måtte gi retur, og den var Mats Lillebo først på. Dermed sto det 2-0. Like etter fikk Hødd en stor mulighet, men skuddet fra Eirik Saunes strøk stolpen.

Med kvarteret igjen satte Lillebo inn 3-0 etter en fin soloprestasjon. Med det knuste han Hødds siste rest av opprykkshåp.

Kampen var den siste for Hødd-trener Kevin Knappen. Ulikt laget fra Ulsteinvik tar han steget opp til 1. divisjon og leder Bryne neste sesong.

(NTB)

Newcastle tok sin første seier for sesongen
Foto: AP

Newcastle tok sin første seier for sesongen

Først i den 15. runden noterte Newcastle en trepoenger som siste lag i Premier League. Callum Wilson sørget for 1-0 i bunnkampen mot Burnley.

Med nye rike eiere fra Saudi-Arabia har mange ventet at Newcastle fort kan bli en ny stormakt på balløya, men denne sesongen har lignet langt mer på en nedrykkssesong enn en mestersesong.

Med åtte uavgjort og sju tap på sine 14 første kamper var Newcastle det eneste gjenværende laget i Premier League uten seier før møtet med Burnley.

Heller ikke i ligacupen har Newcastle klart å vinne. Der ble det exit etter straffesparkkonkurranse i 3. runde mot nettopp Burnley.

Mot samme lag i ligaen sørget Wilson for 1-0 etter 40 minutter. Han utnyttet at Burnley-keeper Nick Pope fomlet ett innlegg rett i beina på den engelske spissen.

Newcastle er nå bare tre poeng bak Burnley, som også er under nedrykksstreken.

Mohamed Elyounoussi slapp til som innbytter mot slutten av Southamptons hjemmekamp mot lokalrivalen Brighton. Da ledet vertene 1-0 etter en scoring fra Armando Broja, men åtte minutter på overtid glapp seieren.

Neal Maupay sørget for det i kjølvannet av et frispark. Brighton-spissen dunket inn 1-1 via stolpen.

(NTB)

Annonse
Norsk skuffelse etter elendig omgang
Foto: NTB

Norsk skuffelse etter elendig omgang

REn svak åpningsomgang ødela Norges pallsjanser i lørdagens lagkonkurranse i polske Wisla. Norge endte til slutt på 6.-plass.

Flere av Norges hoppere slet med vanskelige forhold i 1. omgang, og det norske laget var etterpå aldri i nærheten av et kjempebyks på resultatlistene.

Før finaleomgangen var Norge over 40 poeng bak Slovenia på 3.-plass og hele 62,8 bak ledende Østerrike.

Robert Johanssons svev på 93,5 meter var et godt stykke bak samtlige av dem som hoppet først i lagkonkurransen. Hoppveteranen revansjerte seg senere voldsomt med et hopp på 130 meter, men Norge var allerede langt bak i kampen om pallplassene.

Daniel-André Tande hevet seg også i sitt andre hopp, men to svev under pari fra Halvor Egner Granerud gjorde at det var altfor langt opp til tetplassene da bare et siste hopp fra Marius Lindvik gjensto.

Lindvik hoppet godt i 1. omgang med 127 meter, men i finalen fikk han det ikke til å stemme. Da landet han på 107 meter, og Norge falt ned til 6.-plass.

Østerrike sikret seieren med 843 poeng. Det var bare 0,3 poeng foran Tyskland, mens Slovenia ble treer.

(NTB)