Annonse

Sportsstudio

Roma-fan bortvist
Foto: NTB

Roma-fan bortvist

En Roma-tilhenger er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

– Italiensk supporter bortvist fra kampen/stadion etter å ha ropt rasistiske ord og uttrykk, skriver politiet.

Operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt sier til NTB at de ikke har eksakt ordlyd på det han sa, men sier at han lagde lyder fra tribunen som tilhører dyreriket.

– Han tildro seg vår oppmerksomhet med de lydene vi hørte, samt det vi mener kan være rasistiske ord. Da reagerte vi med å bortvise en mann som satt på borteseksjonen, sier Eriksen.

Operasjonslederen sier patruljene nå vurderer om det skal opprettes straffesak mot mannen. Bortvisningen gikk ifølge operasjonslederen rolig for seg.

Det er stappfullt på Aspmyra, men ifølge Eriksen har det så langt ikke vært noen andre hendelser i forbindelse med kampen.

– Det virker som om politi og arrangører har bra kontroll. Så får vi håpe det fortsetter også etter kampen, sier operasjonslederen.

(NTB)

Annonse
Ingen TV-håndball: Vestlige drakter setter stopp
Foto: NTB

Ingen TV-håndball: Vestlige drakter setter stopp

Iran har blitt en yndling i håndball-VM allerede, men det vises ikke et sekund levende bilder fra mesterskapet på iransk TV. – Trist, sier norske spillere.

Søndag skal Norge møte Iran. Det iranske laget spiller med langbukser, langermede overdeler og sportshijab. Det er deler av kleskoden som gjelder for kvinner i det muslimske landet.

Det var dansk TV2 som først omtalte saken.

– Problemet i VM er at motstanderlagene ikke er tildekket som Irans spillere, sier den iranske journalisten Reza Mohaddes.

Han har base i London og jobber ikke for en statlig iransk TV-stasjon.

Dersom statlige iranske medier rapporterer fra VM, er det snakk om å bruke stillbilder kun av Iran-spillere.

– Jeg hørte om dette i går (fredag). Det gjorde at jeg fikk vondt i magen. Det er trist at de ikke får vist seg fram på TV, sier Norges keeper Silje Solberg til NTB.

– Men det finnes sosiale medier, og kanskje unge jenter i Iran kan få meg seg noe der.

Veronica Kristiansen er på samme linje.

– Det er trist, men de får kanskje vist seg fram på andre plattformer og inspirere andre, sier hun til NTB.

Iran tapte 11-39 (3-20) mot Romania i sin første VM-kamp noensinne. Keeperen Fatemeh Khalili Behfar var sitt lags beste spiller. Søndag møter hun et norsk lag fullt av mestere fra OL, VM og EM.

(NTB)

Knapp ledelse
Foto: NTB

Knapp ledelse

Mari Leinan Lund var best i hoppingen, men går bare ut med ti sekunders forsprang på Gyda Westvold Hansen etter hoppingen i Lysgårdsbakken.

Mari Leinan Lund fikk opp hele 97 meter og med 132,8 poeng har hun et forsprang på 10 sekunder på Hansen. Verdenscuplederen fikk opp 93 meter i sitt hopp og er betydelig nærmere enn i fredagens renn. Da vant Hansen med åtte sekunder foran Lund etter at hun hadde 39 sekunder å ta inn etter hoppingen.

Italienske Annika Sieff med 86,5 og går ut 1.07 bak Leinan Lund på tredjeplassen.

– Jeg ekstremt fornøyd med hoppingen. Jeg fikk bedre tak i beina mine, sa Hansen til NRK.

– Hoppingen min var bra og jeg ser fram til langrennet. Håper å ta en plass på pallen, sa Mari Leinan Lund.

Øvrige norske plasseringer: 7) Ida Marie Hagen 88 – 1.45 min. bak, 9) Marte Leinan Lund 87,5 – 1.53, 21) Hanna Midtsundstad 76,5 – 3.45, 25) Thea Øihaugen 69,5 – 4.32, 27) Oda Leiråmo 59 – 6.03.

(NTB)

Annonse
Hvem klarer å utfordre Johaug?
Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet

Hvem klarer å utfordre Johaug?

Det er klart for 10 kilometer fristil for kvinnene på Lillehammer. Da gjenstår det å se om Therese Johaug klarer å hamle opp med Frida Karlsson, som slo hun forrige gang det ble gått intervallstart.

Slik starter de norske jentene:

14.Lotte Udnes Weng, 15.Silje Øyre Slind, 17.Raghnild Haga, 19.Silje Theodorsen, 21.Anne Kjersti Kalvå, 23.Tiril Udnes Weng
28.Helene Marie Fosseholm, 30.Ingvild Flugstad Østberg, 38.Hedi Weng, 40.Therese Johaug, 53.Karoline Simpson-Larsen, 64.Elena Riise Johnsen.

Røper ukjent drama

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Harald Østberg Amundsen ble nummer sju, 28 sekunder bak lagkamerat Simen Hegstad Krüger på dagens 15 kilometer fristil på Lillehammer.

Rennet gikk imidlertid ikke uten drama, da Østberg Amundsen klarte å tryne i bunnen av sprintløypa, innrømmer han overfor Dagbladet.

- Jeg lå i ryggen på Simen også skled jeg opp på siden. I det han begynte å friskøyte lå jeg kanskje litt tett på. Da traff han skiene mine. Jeg kom meg fort opp, men tapte fire-fem sekunder, i hvert fall, sier han til Dagbladet.

- Det er litt kjpt når jeg ser at Tønseth akkurat er foran meg.

- Har du vondt eller?

- Nei, det var fult min egen feil. Jeg lå litt for tett på Simen. Jeg er mest irritert på meg selv, sier han.

Røper ukjent drama
Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
Annonse
Kruger foreløpig foran Holund i mål
Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet

Kruger foreløpig foran Holund i mål

15 kilometer friteknikk herrer:

Kruger legger seg såvidt foran Holund i mål. Bak jakter Ustiugov og Novak. Men sistnevnte holdt ikke følge med nordmennene i mål og legger seg bak.

Novak var bak Kruger og Holund på 12 kilometer. Foreløpig 9 nordmenn blant de ti beste på 12 kilometer.

Ustiugov, som tok en soleklar ledelse på første passeringspunkt, taper til de beste norske og legger seg inn bak Novak, Hegstad Kruger og Holund på 6,1 km.

Alle de norske er i gang. På samme passeringspunkt har Klæbo lagt seg 10 sekunder bak.

Etter å ha slått tilbake med seier på gårsdagens sprint under verdencupen på Lillehammer, blir det spennende å se om Klæbo kan hamle opp med russerne på dagens 15 kilometer friteknikk.

- Har en plan om å gå fort fra start til mål, så får vi se hvor for det blir, sier Klæbo til NRK før start.

Alexandr Bolsjunov, som gikk inn til seier på jaktstarten i fristil i Ruka forrige helg, skal nordmennene se opp for.