Annonse

Sportsstudio

Mourinho og Glimt møter pressen

Jose Mourinho møter pressen etter stortapet mot Bodø/Glimt.

- Resultatet har ikke så mye å si. Etter 3-1 var kampen tapt. Hver gang de hadde ballen utenfor sekstenmeteren vår scoret de mål.

Mourinho gjorde store endringer på laget før kampen og mener at det var en av grunnene til stortapet.

- Det var min egen feil. Jeg prøvde å ikke bruke de samme spillerne.

- Det beste laget vant, sier Mourinho.

Manageren hyllet også Glimts Ola Solbakken.

- Ola Solbakken kjørte motorsykkel og de andre på banen syklet, sier Mourinho.

Han takket supporterne til Roma for at de møtte opp.

- De takket for at de møtte opp. Jeg vet ikke hvilke ord jeg kan si til dem. Jeg tar på meg ansvaret. Jeg måtte ofre spillerne. Det var viktigere å prioritere kampen mot Napoli enn kampen i dag.

Mourinho fikk spørsmål om det var et sjokk. Det kortet svaret:

- Ja.

Han fikk også spørsmål på om de undervurderte Glimt.

- Jeg overvurderte mine egne spillere. Jeg har ikke undervurdert Glimt. I starten

Så møter Ola Sobakken og Erik Botheim pressen.

- Det var ikke dette vi hadde sett for oss. At det blir 6-1 er ganske sykt, sier Solbakken.

- 6-1 mot Roma. Hva skal man si? Tror ikke vi trenger å si så mye?, sier Botheim.

- Vi tenkte ikke så mye på resultatet til pause og i pausen brukte vi bare på takitkse måter vi kunne straffe dem på, sier Botheim.

- Det er ikke bare i Italia det er sjokkerende. Jeg er ganske sjokkert jeg også, sier Solbakken.

- Det er veldig artig å spille. Vi kjører over dem i den andre omgangen, sier Solbakken.

- Vi tar tak i kampen fra første sekund. Når vi setter 4-1 der så føler jeg at vi dreper kampen. Og det er deilig å få det målet å slippe det kjøret mot oss, sier Botheim.

Solbakken syntes det var hyggelig å få skryt av Mourinho.

- Selvfølelig er det stas. Jeg følte meg bra i dag. Det føles veldig deilig.

- Jeg husker da jeg og Botheim spilte for Rosenborg to. Vi var to sultne gutter som hadde ambisjoner og var målretta. Vi har hatt både opp og nedturer. Vi hadde aldri sett for oss dette for to år siden, sier Solbakken.

Botheim om mobilfeiringen:

- Dere kan lure på hvem jeg ringer, sier Botheim

Kjetil Knutsen svarer nå på spørsmål fra pressen.

- Det blir en fotballkamp der alle spiller på sitt beste. Der det er så mye energi, der vi alle får troen. Det blir en kamp der vi angriper fra første sekund, sier Knutsen.

- Vi scorer på noen gunstige tidspunkter, men for noen scoringer. Det blir en begivenhet for alle som er glad i Glimt.

- Jeg er utrolig stolt over denne gjengen.

Jeg tror dette var det største tapet til Mourinho. Han er jo kjent for å være en defensiv taktiker. Så det sier mye om Bodø/Glimt, sier Knutsen.

Han sier at han aldri har sett noe bedre av hans Glimt-lag.

- Denne vekter jeg nok høyest, sier han.

Han hyller også sine egne spillere.

- Det er noen som går helt bananas i dag. Botheim og Solbakken var helt fantastiske. Jeg tror ikke at jeg har sett Solbakken bedre.

Knutsen kaller Mourinho en veldig hyggelig mann.

- Han sa "nyt kvelden, det var veldig fortjent", forteller Knutsen om samtalen med Mourinho.

Knutsen vil ikke gi Glimt-gutta muligheten til å feste etter seieren.

- Vi har en viktig kamp

Mourinho og Glimt møter pressen
Foto: NTB
Annonse
Michael Carrick forlater Manchester United
Foto: NTB

Michael Carrick forlater Manchester United

Det bekrefter klubben selv på Twitter.

Carrick har vært assisterende manager for Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Nå tar Ralf Ragnick over. Han har ventet på arbeidstillatelse i Storbritannia og ledet derfor ikke kampen mot Arsenal tordag kveld.

- Min tid i denne store klubben vil alltid rangeres som de beste årene i min karriere. Da jeg signerte for over 15 år siden, kunne jeg ikke i mine villeste drømmer ha forestilt meg at jeg skulle vinne så mange trofeer, og jeg vil aldri glemme de fantastiske minnene som spiller og del av trenerstaben, sier han.

- Men etter å ha tenkt nøye gjennom det har jeg kommet til at dett er rett tid til å forlate klubben.

Pilen har pekt oppover for United siden Solskjær fikk sparken, da de sikret seier mot Villarreal og uavgjort mot Chelsea, i ettertid. Torsdag ble det seier mot Martin Ødegaards Arsenal, som da ble ledet under Carrick.

Carrick sluttet seg til trenerstaben da han la opp som fotballspiller i 2008.

- Jeg er og vil alltid være United-fan, og jeg vil komme på så mange kamper som mulig. Jeg vil ønske Ralf, staben hans, spillerne og tilhengerne lykke til videre. Heretter vil jeg støtte gutta som tilhenger fra tribunen, sa han.

- Følger strengere regler enn norske myndigheter
Foto: NTB

- Følger strengere regler enn norske myndigheter

I helgen arrangeres det verdenscuprenn i nordiske grener på norsk jord for første gang siden mars 2020. De nye coronatiltakene velter ikke det.

- Arrangementet vil overholdes helt i overensstemmelse med de nye påbudene og anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i helgen, og det vil gjøres i trygge omgivelser og i tråd med regler og anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, sier Per Olav Andersen, som er leder for den lokale arrangøren.

Publikum oppfordres til å holde sosial distanse og bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

- Vi tilbyr busstransport til arenaene, og på bussene er det påbudt å bruke munnbind, sier Andersen.

- Covid-protokollen til FIS har i øyeblikket strengere regler enn det som kommer fra norske helsemyndigheter, og den er fulgt fullt ut, sier Terje Lund, arrangementssjef i skiforbundet.

Det er et testsenter i tilknytning til arenaen, og siden onsdag er det utført flere enn 2500 koronatester der. Av alle akkrediterte kreves en negativ PCR-test tatt høyst 72 timer før ankomst, og munnbind er påbudt på alle områder for akkrediterte.

(NTB)

Annonse
Ronaldo briljerer
Foto: NTB

Ronaldo briljerer

Manchester United - Arsenal, 3 - 2

Like etter Ronaldo satte sitt mål nummer 800, gjorde han det igjen. Med sitt andre mål for kampen snur han kampen for United, som nå er i føringen mot Arsenal på hjemmebane.

Ødegaard scoret sitt andre ligamål for sesongen, da han kort tid etter at Ronaldos perlescoring, utlignet for Arsenal. Kortvarig lykke.


Kampen kan du følge her:

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
Foto: NTB

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina

Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

– Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

ATP skal likevel avvikle tennisturneringer i landet så lenge koronasituasjonen gjør det mulig.

- Vi vet at sport kan ha en positiv innflytelse på samfunnet og tror generelt at å ha en global tilstedeværelse gir oss den beste muligheten til å skape muligheter og å påvirke, sier Gaudenzi.

ATP har planlagt turneringer blant annet i Shanghai og Beijing neste år.

(NTB)

Annonse

Kaos i det østerriske laget timer før håndball-VM

Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise.

Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef. Det er Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser og Nina Neidhart som har testet positivt.

- Å fortelle spillerne at de ikke kan spille er det vanskeligste jeg har gjort til nå fra et sportslig synspunkt. Laget vil gjøre alt det kan for å vinne vår første VM-kamp på 12 år, sier sportssjef Patrick Fölser.

Klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon.

(NTB)