Annonse

Sportsstudio

Norge skuffet
Foto: NTB

Norge skuffet

De norske fotballkvinnene skuffet i VM-kvalifiseringen og klarte bare 0-0 i bortekampen mot Polen.

Norge skapte mange gode sjanser, spesielt i 1. omgangen, men klarte ikke helt å løse problemet mot de polske spillerne som sto høyt og spilte aggressivt. Til tider var det altfor mye slurvete og rotete spill fra det norske lagets side.

Vilde Bøe Risa hadde en stor sjanse på slutten, men skuddet gikk rett over målet.

Hjemmelaget var friskest de ti første minuttene, men Norge hadde den farligste sjansen til å ta føringen etter tolv minutter. Guro Reiten skjøt derimot rett på målvakten i god posisjon på Caroline Graham Hansens flotte pasning.

Hansen selv hadde også en god mulighet til å sende Norge i føringen. Det polske laget ga derimot ikke de norske spillerne særlig ro til å bygge opp spillet sitt.

– Vi hadde ikke helt kontroll på kampen. Vi ble for passive i spilleoppbyggingen. De får presse og stresse oss til å miste ballen. Vi trenger bedre ballkontroll for å få bedre rytme i spillet vårt, sa landssjef Martin Sjögren til NRK i pausen.

Martin Sjögrens utvalgte må være favoritter i gruppen og ta seg til VM-sluttspillet i Australia og New Zealand i 2023.

Norge topper gruppe F med sine seirer mot Kosovo og Armenia med 13-0 i målforskjell etter tre kamper. Polen har spilt 1-1 hjemme mot Belgia.

Norge tar imot Belgia på Ullevaal 26. oktober i sin neste VM-kvalifiseringskamp.

(NTB)

Annonse

Zuccarello-assist da Wild vant


Mats Zuccarello noterte seg for en assist da hans Minnesota Wild slo New Jersey Devils 5-2 torsdag.

Nordmannen var tilbake i aksjon etter å ha stått over to kamper grunnet en skade i fingeren.

Russeren Kirill Kaprizov ble kampens første målscorer for Wild etter knappe ni minutter, og drøyt to minutter senere satte lagkameraten Rem Pitlick 2-0.

To og et halvt minutt ut i andre periode noterte Zuccarello seg for en assist på Kaprizovs andre mål. Deretter knappet Devils inn ikke bare én men to ganger, før russiske Dmitrij Kulikov satte 4-2 midtveis i perioden.

I tredje periode satte Ryan Hartman inn Wilds femte mål. Det ble også kampens siste.

Zuccarello var på isen i 18 og et halvt minutt og noterte seg i tillegg til assisten for to skudd på mål.

(NTB)

Sluttet på dagen: - Sjokkerte spillere
Foto: NTB

Sluttet på dagen: - Sjokkerte spillere


Michael Carrick er ferdig i Manchester Uniteds trenerteam. Det bekrefter klubben selv på Twitter.

Han forteller at Ole Gunnar Solskjærs avgang var i tankene hans. Nordmannen var den eneste i trenerteamet som måtte gå.

- Det er 100 prosent min avgjørelse. Jeg respekterer at det er en ny manager som kommer inn. Jeg tok avgjørelsen før jeg snakket med ham. Det var ikke lett, men det er den rette avgjørelsen for klubben. Lojaliteten overfor Ole er en liten faktor, men det var mange ting som gjorde at jeg valgte dette, sier Carrick etter 3-2-seieren over Arsenal.

Spillerne fikk vite om nyheten like før den ble annonsert.

- Jeg fortalte dem det nettipp og de var litt sjokkerte og overrasket, det ble litt emosjonelt i garderoben, sier Carrick.

Carrick har vært assisterende manager for Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Nå tar Ralf Ragnick over. Han har ventet på arbeidstillatelse i Storbritannia og ledet derfor ikke kampen mot Arsenal tordag kveld.

- Min tid i denne store klubben vil alltid rangeres som de beste årene i min karriere. Da jeg signerte for over 15 år siden, kunne jeg ikke i mine villeste drømmer ha forestilt meg at jeg skulle vinne så mange trofeer, og jeg vil aldri glemme de fantastiske minnene som spiller og del av trenerstaben, sier han.

- Men etter å ha tenkt nøye gjennom det har jeg kommet til at dett er rett tid til å forlate klubben.

Pilen har pekt oppover for United siden Solskjær fikk sparken, da de sikret seier mot Villarreal og uavgjort mot Chelsea, i ettertid. Torsdag ble det seier mot Martin Ødegaards Arsenal, som da ble ledet under Carrick.

Carrick sluttet seg til trenerstaben da han la opp som fotballspiller i 2008.

- Jeg er og vil alltid være United-fan, og jeg vil komme på så mange kamper som mulig. Jeg vil ønske Ralf, staben hans, spillerne og tilhengerne lykke til videre. Heretter vil jeg støtte gutta som tilhenger fra tribunen, sa han.

Annonse
- Følger strengere regler enn norske myndigheter
Foto: NTB

- Følger strengere regler enn norske myndigheter

I helgen arrangeres det verdenscuprenn i nordiske grener på norsk jord for første gang siden mars 2020. De nye coronatiltakene velter ikke det.

- Arrangementet vil overholdes helt i overensstemmelse med de nye påbudene og anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i helgen, og det vil gjøres i trygge omgivelser og i tråd med regler og anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, sier Per Olav Andersen, som er leder for den lokale arrangøren.

Publikum oppfordres til å holde sosial distanse og bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

- Vi tilbyr busstransport til arenaene, og på bussene er det påbudt å bruke munnbind, sier Andersen.

- Covid-protokollen til FIS har i øyeblikket strengere regler enn det som kommer fra norske helsemyndigheter, og den er fulgt fullt ut, sier Terje Lund, arrangementssjef i skiforbundet.

Det er et testsenter i tilknytning til arenaen, og siden onsdag er det utført flere enn 2500 koronatester der. Av alle akkrediterte kreves en negativ PCR-test tatt høyst 72 timer før ankomst, og munnbind er påbudt på alle områder for akkrediterte.

(NTB)

Ronaldo briljerer
Foto: NTB

Ronaldo briljerer

Manchester United - Arsenal, 3 - 2

Like etter Ronaldo satte sitt mål nummer 800, gjorde han det igjen. Med sitt andre mål for kampen snur han kampen for United, som nå er i føringen mot Arsenal på hjemmebane.

Ødegaard scoret sitt andre ligamål for sesongen, da han kort tid etter at Ronaldos perlescoring, utlignet for Arsenal. Kortvarig lykke.


Kampen kan du følge her:

Annonse
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
Foto: NTB

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina

Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

– Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

ATP skal likevel avvikle tennisturneringer i landet så lenge koronasituasjonen gjør det mulig.

- Vi vet at sport kan ha en positiv innflytelse på samfunnet og tror generelt at å ha en global tilstedeværelse gir oss den beste muligheten til å skape muligheter og å påvirke, sier Gaudenzi.

ATP har planlagt turneringer blant annet i Shanghai og Beijing neste år.

(NTB)