Annonse

Sportsstudio

Mulig dårlig nytt for Norge: Må operere
Foto: NTB

Mulig dårlig nytt for Norge: Må operere


Mohamed Elyounoussi har skadet tommelen og må på et tidspunkt opereres, melder TV 2. Det kan bety dårlig nytt for landslagssjef Ståle Solbakken og Norge.

Til kanalen sier «Moi» at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål mot Montenegro i 2-0-seieren i VM-kvalifiseringen 11. oktober, og at et leddbånd har røket.

Foreløpig går det fint å spille med skaden, men han forteller at en operasjon må til snart. I november venter avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland.

– Vi prøver å finne et tidspunkt som passer best for alle, men det er klart klubblaget, altså arbeidsgiveren min, må komme først. Jeg kommer til å gå glipp av kamper, dessverre, så får vi prøve å finne ut hvilke kamper, sier han.

Neste kamp for Elyounoussi er hjemme mot Burnley til lørdag. Der stiller han trolig fra start med teipet hånd.

(NTB)

Annonse
Michael Carrick forlater Manchester United
Foto: NTB

Michael Carrick forlater Manchester United

Det bekrefter klubben selv på Twitter.

Carrick har vært assisterende manager for Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Nå tar Ralf Ragnick over. Han har ventet på arbeidstillatelse i Storbritannia og ledet derfor ikke kampen mot Arsenal tordag kveld.

- Min tid i denne store klubben vil alltid rangeres som de beste årene i min karriere. Da jeg signerte for over 15 år siden, kunne jeg ikke i mine villeste drømmer ha forestilt meg at jeg skulle vinne så mange trofeer, og jeg vil aldri glemme de fantastiske minnene som spiller og del av trenerstaben, sier han.

- Men etter å ha tenkt nøye gjennom det har jeg kommet til at dett er rett tid til å forlate klubben.

Pilen har pekt oppover for United siden Solskjær fikk sparken, da de sikret seier mot Villarreal og uavgjort mot Chelsea, i ettertid. Torsdag ble det seier mot Martin Ødegaards Arsenal, som da ble ledet under Carrick.

Carrick sluttet seg til trenerstaben da han la opp som fotballspiller i 2008.

- Jeg er og vil alltid være United-fan, og jeg vil komme på så mange kamper som mulig. Jeg vil ønske Ralf, staben hans, spillerne og tilhengerne lykke til videre. Heretter vil jeg støtte gutta som tilhenger fra tribunen, sa han.

- Følger strengere regler enn norske myndigheter
Foto: NTB

- Følger strengere regler enn norske myndigheter

I helgen arrangeres det verdenscuprenn i nordiske grener på norsk jord for første gang siden mars 2020. De nye coronatiltakene velter ikke det.

- Arrangementet vil overholdes helt i overensstemmelse med de nye påbudene og anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i helgen, og det vil gjøres i trygge omgivelser og i tråd med regler og anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, sier Per Olav Andersen, som er leder for den lokale arrangøren.

Publikum oppfordres til å holde sosial distanse og bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

- Vi tilbyr busstransport til arenaene, og på bussene er det påbudt å bruke munnbind, sier Andersen.

- Covid-protokollen til FIS har i øyeblikket strengere regler enn det som kommer fra norske helsemyndigheter, og den er fulgt fullt ut, sier Terje Lund, arrangementssjef i skiforbundet.

Det er et testsenter i tilknytning til arenaen, og siden onsdag er det utført flere enn 2500 koronatester der. Av alle akkrediterte kreves en negativ PCR-test tatt høyst 72 timer før ankomst, og munnbind er påbudt på alle områder for akkrediterte.

(NTB)

Annonse
Ronaldo briljerer
Foto: NTB

Ronaldo briljerer

Manchester United - Arsenal, 3 - 2

Like etter Ronaldo satte sitt mål nummer 800, gjorde han det igjen. Med sitt andre mål for kampen snur han kampen for United, som nå er i føringen mot Arsenal på hjemmebane.

Ødegaard scoret sitt andre ligamål for sesongen, da han kort tid etter at Ronaldos perlescoring, utlignet for Arsenal. Kortvarig lykke.


Kampen kan du følge her:

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
Foto: NTB

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina

Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

– Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

ATP skal likevel avvikle tennisturneringer i landet så lenge koronasituasjonen gjør det mulig.

- Vi vet at sport kan ha en positiv innflytelse på samfunnet og tror generelt at å ha en global tilstedeværelse gir oss den beste muligheten til å skape muligheter og å påvirke, sier Gaudenzi.

ATP har planlagt turneringer blant annet i Shanghai og Beijing neste år.

(NTB)

Annonse

Kaos i det østerriske laget timer før håndball-VM

Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise.

Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef. Det er Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser og Nina Neidhart som har testet positivt.

- Å fortelle spillerne at de ikke kan spille er det vanskeligste jeg har gjort til nå fra et sportslig synspunkt. Laget vil gjøre alt det kan for å vinne vår første VM-kamp på 12 år, sier sportssjef Patrick Fölser.

Klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon.

(NTB)