Annonse

Sportsstudio

Nærmer seg Eliteserien
Foto: NTB

Nærmer seg Eliteserien

HamKam hadde få problemer mot Ranheim hjemme søndag og feide trønderne av banen med 3-0. Dermed ser det lyst ut med tanke på eliteseriespill neste sesong.

Aleksander Melgalvis satte inn 1-0 etter 13 minutter, før Samual Rogers økte til 2-0 sju minutter senere. Emil Sildnes satte den berømte spikeren i kista da han økte til 3-0 etter 73 minutter.

Kampen var HamKams 12. på rad uten tap i 1. divisjon. Siden de sist tapte i ligaen, 2-3 for Aalesund 21. juli, har det blitt ni seirer og tre uavgjorte.

Dermed er det fortsatt sju poeng ned til 2.-plasserte Jerv, som slo Start 3-2 lørdag. Ned til Aalesund på den øverste kvalifiseringsplassen er det åtte poeng for Rekdal og co. etter at AaFK spilte 2-2 mot Sandnes Ulf.

Fredrikstad er stadig nummer fire, nå à poeng med Aalesund. FFK slo nedrykkstruede Grorud 2-1 borte etter scoringer av Taofeek Ismaheel og Riki Alba.

Åsane avgjorde kampen mot KFUM med ti magiske minutter i den andre omgangen. Da gikk de fra 0-0 til 3-0 med scoringer av Stian Nygård, Bjarte Haugsdal og Joakim Hammersland. Det endte 3-0.

Seieren gjør at Åsane (7.-plass) nå bare er to poeng bak KFUM (6.-plass), som innehar den siste kvalifiseringsplassen.

Bryne viste muskler hjemme mot Raufoss og vant 3-1 etter mål fra Daniel Karlsbakk, Pål Aamodt og Robert Undheim.

Bunnoppgjøret mellom Stjørdals-Blink og Ull/Kisa endte 0-0. Dermed har begge lagene 25 poeng. Ull/Kisa er på trygg grunn med bedre målforskjell enn Blink, som innehar kvalifiseringsplassen om nedrykk. Grorud er nå under streken med 24 poeng, mens Strømmen, som tapte 0-2 for Sogndal, ligger helt sist.

(NTB)

Annonse

Reiser ikke til Qatar

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier det er uaktuelt at noen representanter for norske myndigheter reiser til fotball-VM i Qatar.

Som kulturminister er hun også idrettsminister, og i et intervju med Klassekampen er hun klokkeklar på at hun kommer til å si nei hvis hun får en invitasjon fra Qatar.

– Det er heller ikke aktuelt for personer fra de norske styresmaktene å reise. Jeg vil ikke mene noe om hvilket nivå fotballen selv skal legge seg på, sier hun.

Hun peker blant annet på den siste kontroversen, arrestasjonen av NRKs journalister, og gjør det klart at regjeringen kommer til å involvere seg tungt i den saken.

Hun er også veldig skuffet over måten Fifa har reagert på etter arrestasjonen av de to norske journalistene.

– De hadde en sjanse til å ta et standpunkt, men den sjansen lot de gå fra seg, sier Trettebergstuen.

Venstre-leder Guri Melby er glad for signalet fra idrettsstatsråden, og tar til orde for at heller ingen stortingsrepresentanter bør reise til mesterskapet.

– Jeg mener nordmenn generelt bør tenke seg om også, sier hun.

(NTB)

- Nå ble jeg sjokkert
FIASKO: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB

- Nå ble jeg sjokkert

Halvor Egner Granerud klarte ikke å kvalifisere seg til hopprennet i Finland lørdag. Han ble nummer 53 i kvaliken i kveld.

- Nå ble jeg sjokkert, sa Viaplay-ekspert Andreas Stjernen på direkten. Ryoyo Kobayashi fra Japan vant kvaliken i Ruka med et hopp på 147 meter i Ruka. Granerud landet på 111,5 meter.

- Nei og nei og nei, sa kommentator Kasper Wikestad på direkten. Bare de 50 beste gikk til rennet. Selv forteller Granerud:

- Jeg fikk dårlig svar på treninga. Jeg kom ut i lufta, var usikker og det ble for kort. Det var rett og slett et elendig forsøk.

"Rart" sier trener Alexander Stöckl om hoppet:

- Han kom ut skjevt og fikk ubalanse. Han klarte ikke å korrigere og måtte jobben veldig mye med hånda. Da bremset han for mye og datt bare ned.

Øvrige nordmenn plasserte seg slik:

Robert Johansson - 9
Fredrik Villumstad - 16
Marius Lindvik - 22
Daniel-André Tande - 27
Johann André Forfang - 30
Anders Fannemel - 43

Annonse
Verdenscuprenn i utfor avlyst
FÅR IKKE KJØRE: Aleksander Aamodt Kilde og co. Foto: NTB

Verdenscuprenn i utfor avlyst

Fredagens utforrenn i canadiske Lake Louise er avlyst på grunn av snøvær.

Aleksander Aamodt Kilde var raskest på onsdagens trening, men han får ikke muligheten til å kjøre om seier fredag.

Ifølge NRK inspiserte juryen Lake Louise-bakken før det ble tatt en beslutning om at rennet måtte avlyses.

Rennet skulle markere verdenscupåpningen for fartskjøringen.

(NTB)

Ronaldo og Portugal møter Tyrkia i playoffen
FORBEREDER PLAYOFF: Cristiano Ronaldo og Portugal. Foto: NTB

Ronaldo og Portugal møter Tyrkia i playoffen

Trekningen av playoffen til VM-sluttspillet i Qatar ble foretatt i Zürich fredag ettermiddag. Slik endte det:

Skottland - Ukraina
Wales - Østerrike
Russland - Polen
Sverige - Tsjekkia
Italia - Nord-Makedonia
Portugal - Tyrkia

Det er verdt å merke seg at Cristiano Ronaldo og Portugal møter Tyrkia, som spilte i Norges gruppe, og stjal andreplassen foran Ståle Solbakken og co. Sverige møter Tsjekkia.

Første playoffkamp spilles 24. mars neste år. Vinneren av hvert oppgjør møtes til ny kamp 29. mars.

Portugal og Italia risikerer å møte hverandre i en eventuell playoff-finale.

Hvis Sverige vinner første kamp, møter de enten Russland eller Polen i playoff-finalen.

Til slutt vil tre av de 12 lagene kvalifisere seg til VM-sluttspillet neste høst.

Annonse
Nedtur
MISLYKTES: Silje Opseth. Foto: NTB

Nedtur

Silje Opseth ble beste norske hopper på 15.-plass i verdenscuppremieren i russiske Nizjnij Tagil. Marita Kramer satte ny bakkerekord og vant.

Opseth hoppet 87,5 meter og var på femteplass foran finaleomgangen. Der klarte hun ikke å avansere og landet på 70 meter. Det holdt til 173,2 poeng og 15.-plass.

Anna Odine Strøm var først ut av de norske kvinnene og greide 83 meter. I andreomgangen fulgte hun opp med et hopp på 82 meter og fikk en totalsum på 171,1 poeng. Hun la seg inn rett bak Opseth på resultatlista.

Østerrikske Marita Kramer vant åpningsrennet. Hun hoppet lengst og satte bakkerekord med 104,5 meter i første omgang, Japaneren Sara Takanashi hadde den tidligere på 102 meter.

I finaleomgangen leverte Kramer 96 meter og tok seieren med 253,5 poeng. Slovenske Ema Klinec ble toer, mens østerrikeren Daniela Iraschko-Stolz tok tredjeplassen

Thea Minyan Bjørseth hoppet 77 meter og fikk ikke plass i finaleomgangen.

(NTB)