Annonse

Sportsstudio

De Jong lårskadet i El Clásico
Foto: NTB

De Jong lårskadet i El Clásico

Barcelonas midtbaneprofil Frenkie de Jong pådro seg en skade i låret i søndagens 1-2-tap for erkerival Real Madrid.

Det opplyste Barcelona dagen etter sesongens første El Clásico-oppgjør. Nederlenderen ble byttet ut etter 77 minutter.

I første omgang mister de Jong onsdagens bortekamp mot Rayo Vallecano i La Liga. Barcelona utdyper ikke et anslag på hvor lenge 24-åringen er ute av spill.

Hvorvidt han rekker Nederlands hjemmekamp mot Norge i Rotterdam 16. november, er dermed ikke klart. Oppgjøret kan bli en ren finale om gruppeseieren og direkte avansement til neste års fotball-VM i Qatar.

De Jong har startet elleve kamper denne sesongen. Barcelona trøbler sportslig og ligger på 9.-plass med seks poeng opp til tabelltopp Real Sociedad.

(NTB)

Annonse

Chelsea stjerne testet positivt

Chelsea-spiller Mateo Kovacic er uaktuell for onsdagens mesterligamøte med Zenit St. Petersburg. Han er coronasmittet.

Det bekreftet London-kubbens manager Thomas Tuchel da han møtte pressen tirsdag.

– Mateo var på trening i går med et stort smil, og det var en ren glede å ha ham tilbake. Men han testet positivt i dag for covid og isolerer seg, sa Tuchel.

Kovacic har slitt med en lårskade den siste tiden. Midtbanemannen har gått glipp av Premier League-lagets seks siste ligakamper.

Spillere som tester positivt på coronaviruset må gå i isolasjon i ti dager i tråd med retningslinjene til britiske helsemyndigheter. Det betyr at Kovacic mister nye kamper.

(NTB)

Til storklubb
Foto: NTB

Til storklubb

Landslagsspiller i håndball, Petter Øverby, er klar for storklubben Kiel. Det bekrefter tyskerne i dag.

Gruegutten kommer fra den tyske klubben HC Erlangen.

Annonse
Sjakk-VM parti 9: Forsvarer ledelsen
Foto: AFP

Sjakk-VM parti 9: Forsvarer ledelsen

Etter 19. trekk har Nepomnjasjtsjij fått et lite overtak i følge NRKs sjakkpil. Den viser 0,3 fordel for russeren.

Så gjør Magnus noe som kan likne på en tabbe. Han flytter bonden fra A3 til A2 og Sjakkpila går fra 0,5 til 0,7. Nepo svarer med å ta bonden og pila fyker ned til 0,1.

Jan Nepomnjasjtsjij endrer åpningsstrategien sin med hvit og forsøker en ny variant. Carlsen svarer med et noe overraskende trekk og vi har fått en dynamisk stilling, ifølge russerens sekundant Sergey Karjakin.

Magnus Carlsen har en solid ledelse på to poengs etter åtte spilte partier under årets sjakk-VM.

Dermed må motstander Jan Nepomnjasjtsjij gå aggressivt ut og angripe for å hente opp ledelsen.

Russeren har også tatt grep og klippet håret før kampen. Han har byttet vekk fra sin velkjente frisyre.

- Et tydelig bevis på at han møter som en ny mann. Han har gjort seg ferdig med de første åtte partiene, sier NRKs sjakkeskpert Torstein Bae.

Russren har også hentet inn Magnus Carlsens tidligere VM-motstander Sergej Karjakin til Dubai for å gi Nepomnjasjtsjij et tiltrengt løft i VM-duellen mot Magnus Carlsen.

Til NRK bekreftet Karjakin at han nærmest ble hasteinnkalt til Dubai.

- De spurte ikke om hva jeg mente. De bare sendte meg en billett, lo 31-åringen.

Får kjempebot etter Fjørtoft-intervju
Skjermdump: VSport

Får kjempebot etter Fjørtoft-intervju

Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

Dortmund-stjerna slaktet dommeren i et intervju med Jan Åge Fjørtoft rett etter kampslutt.

Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

– Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret.

Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

(Dagbladet/NTB)

Se intervjuet i videovinduet under:

Annonse
Avslører ny sport
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Avslører ny sport

Aksel Lund Svindal skal prøve seg i som bilsportutøver. Den tidligere alpinisten vil stille til start under neste års mesterskap i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Det skriver Porsche Motorsport en pressemelding tirsdag.

Hans teamkamerat blir Ingemar Stenmark og et av løpene de to alpinlegendene skal kjøre vil være under Porsche Festivalen på Rudskogen i september 2022.

- Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner. Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden, sier Svindal.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia går gjennom syv løpshelger. Det er usikkert om Svindal vil stille opp under alle helgene.

Blant de syv helgene vil den ene være på Rudskogen den 16. og 17. september.