Annonse

Sportsstudio

Coronakomplikasjoner for norske skistjerner
Foto: Terje Pedersen / NTB

Coronakomplikasjoner for norske skistjerner

Olympiatoppen sikret seg tidlig et eget OL-kvarter for langrenn, skiskyting og kombinert til lekene i Beijing. Smittevern gjør at kun norske ledere får bo der.

I utgangspunktet skulle norske langrennsløpere, skiskyttere og kombinertutøvere bo i ungdomsherberget i Zhangjiakou med trenerteam og støtteapparat. 62 rom ble leid av Olympiatoppen for tre år siden.

Men kinesiske coronaregler gjør at Norges skistjerner og største medaljehåp må oppholde seg i en av OL-landsbyene på lik linje med alle andre nasjoner.

- Vi har heldigvis klart å få godkjent hotellet innenfor coronaboblen. Rundt 70 av våre ledere er flyttet dit og skal bo der. Det er vi fornøyd med. Det var usikkert hvor vi kunne ha havnet, sier vinteridrettssjef Helge Bartnes.

Norge satset på et lignende opplegg til en prislapp på 6,5 millioner kroner i Pyeongchang-OL. Der ble det satt rekord med 39 norske medaljer. Investeringen til Beijing-lekene blir ikke bortkastet, men boplanen i «Eagle Nest» (Ørneredet) blir ikke slik det var lagt opp til.

(NTB)

Annonse
Ronaldo tilbake fra start - United gjør tre endringer
Foto: NTB

Ronaldo tilbake fra start - United gjør tre endringer

Michael Carrick, som skal lede Manchester United mot Arsenal på hjemmebane torsdag kveld, gjør tre endringer i lagoppstillingen.

Dalot, Maguire og Ronaldo er inne på laget. Wan-Bissaka, Bailly og Matic er ute.

Slik starter Manchester Untied: De Gea, Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles, McTominay, Fred, Sancho, Bruno, Rashford, Ronaldo.

Martin Ødegaard starter også for Arsenal.

Slik starter Arsenal: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares, Elneny, Partey, Martinello, Ødegaard, Smith Rowe, Aubameyang.

Kampen kan du følge her:

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
Foto: NTB

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina

Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

– Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

ATP skal likevel avvikle tennisturneringer i landet så lenge koronasituasjonen gjør det mulig.

- Vi vet at sport kan ha en positiv innflytelse på samfunnet og tror generelt at å ha en global tilstedeværelse gir oss den beste muligheten til å skape muligheter og å påvirke, sier Gaudenzi.

ATP har planlagt turneringer blant annet i Shanghai og Beijing neste år.

(NTB)

Annonse

Kaos i det østerriske laget timer før håndball-VM

Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise.

Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef. Det er Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser og Nina Neidhart som har testet positivt.

- Å fortelle spillerne at de ikke kan spille er det vanskeligste jeg har gjort til nå fra et sportslig synspunkt. Laget vil gjøre alt det kan for å vinne vår første VM-kamp på 12 år, sier sportssjef Patrick Fölser.

Klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon.

(NTB)

Ny svensk triumf - Sjåstad Christiansen beste norske igjen
Foto: NTB

Ny svensk triumf - Sjåstad Christiansen beste norske igjen

Med en femteplass på sprinten i Østersund ble Vetle Sjåstad Christiansen beste nordmann, igjen. For ingen kunne gjøre noe med svenske Sebastian Samuelsson som sikret ny seier, foran franske Jaquelin.

- Han ser veldig sterk ut og er utrolig gjennomtrent. Han gjør som Johannes har gjort i mange år og setter standarden fra første stavtak, sier Sjåstad Christiansen til SVT, som er mektig imponert over sin svenske rival.

Sturla Holm Lægreid nest best blant de norske, for med feilfri skyting ble han nummer 6. Sterk laginnsats for også Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø ble blant topp 10, med henholdvis åttende- og niendeplass.

- Prestasjonen er ganske bra. Det er alltid noe som kan bli bedre. Vi blir knust av Sebbe, men vi må begynne en plass. Jeg var nærmere enn i sprinten på søndag. Jeg var tøffere fra start og hang bedre med, sa Tarjei Bø.

17:22: Holm Lægreid går inn til en femteplass, rett bak Sjåstad Christiansen.

17:14: Sturla Holm Lægreid tilbake i godt slag. Kan kjempe om pallplass, etter feilfri stående skyting og ut på en foreløpig tredjeplass.

17:13: Vetle Sjåstad Christiansen inn til en foreløpig fjerdeplass.

17:11: Samuelsson utklasser konkurrentene, har tatt inn massivt på sisterunden, og passerer først over målstreken foran Jaquelin.

17:09: Svenske Sebastian Samuelsson går enormt på sisterunden, og leder med hele 15 sekunder på Jaquelin, siste passeringspunkt før mål.

17:07: Som Sjåstad Christiansen får også storebror Bø en bom på siste skyting og går ut på en foreløpig 7.plass.

17:06: Sturla Holm Lægreid melder seg på medaljekampen, med feilfri sktying.

17:05: Vetle Sjåstad Christiansen får en bom på siste stå og går ut på en femteplas 18,9 sekunder bak franskmannen i tet.

17:02: Der er Thingnes Bø i mål, til en foreløpig tredjeplass, dermed blir det ikke pallen for verdenscupvinneren fra i fjor, da flere jakter bak.

17:00: Tarjei Bø, også med feilfri skyting, går ut på en fjerdeplass.

16:59: Vetle Sjåstad Christiansen skyter feilfritt på sin første liggende skyting og går ut på en foreløpig andreplass. 3,2 sekunder bak Jacqeulin.

16:56: Johannes Thingnes Bø klinker til med en feilfri stående skyting og ligger foreløpig på en femteplass.

16:50: Vetle Sjåstad Christiansen, som sikret andreplass på sprinten søndag, er i gang med sitt løp.

16:47: Thingnes Bø får en bom på første skyting, dermed må han dessverre ut i strafferunden. Jacquelin og russiske Latypov ligger henholdvis som nummer en og to etter første skyting, foreløpig.

16:43: Johannes Thingnes Bø, med startnummer 16, tar en andreplass på første passeringspunkt, 3,4 sekunder bak franske Jacquelin.


Les hele saken

Sliter fortsatt etter kuldesjokk

Annonse

Ett ubesvart spøtsmål

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): På dagens pressekonferanse nektet Johannes Høsflot Klæbo å svare på spørsmål om saken som har preget ski-Norge de siste dagene.

17 ganger fikk han spørsmål om Viaplay-logoen, og alle 17 gangene svarte cirka dette:

- Jeg har ikke så mye mer å kommentere til det enn det som ble sagt i pressemeldingen i dag tidlig. Vi har blitt enige om å ikke si noe mer.

Samtidig hadde han et kroppsspråk som ga tydelig beskjed om at han ikke var fornøyd.

I kjølvannet av pressekonferansen stilte mange seg spørsmålet: Hva hadde konsekvensen av et nei blitt?

Spørsmålet ble stilt gjentatte ganger av flere redaksjoner til langrennssjef Espen Bjervig, men han ville ikke gå konkret inn på annet enn at Skiforbundet i utgangpunktet ikke ville gi bøter eller avstraffelser.

- Vi er ingen organisasjon som er rigget for å drive med avstraffelser og bøter. Vi skal være løsningsorientert og bygge idretten videre. Det blir hypotetisk å diskutere noe annet, for nå skal Johannes ha på seg logoen, uttalte Bjervig.

Ett ubesvart spøtsmål
Foto: NTB