Annonse

Sportsstudio

Graham Hansen kan få gjev pris
Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Graham Hansen kan få gjev pris

Caroline Graham Hansen kan bli kåret til årets kvinnelige fotballspiller i verden av den britiske allmennkringkasteren BBC.

Mediegiganten har plukket ut sine fem nominerte til den gjeve utmerkelsen. I finalefeltet har Graham Hansen selskap av Sam Kerr (Australia/Chelsea), Ashley Lawrence (Canada/PSG), Vivianne Miedema (Nederland/Arsenal) og Alexia Putellas (Spania/Barcelona).

Kvintetten er plukket ut av et panel av eksperter, blant dem trenere spillere og journalister.

Nå skal fansen stemme fram vinneren. Avstemningen avsluttes mandag 8. november, og prisen deles deretter ut 29. november.

Graham Hansen var en viktig bidragsyter da Barcelona gjorde rent bord forrige sesong. Det ble ligatriumf og cuptriumf på hjemmebane i Spania, og i tillegg ble det Champions League-triumf etter seier mot Chelsea i finalen.

Graham Hansen ble også Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen.

Hun var også nominert til prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Den gikk imidlertid til lagvenninnen Alexia Putellas.

Ada Hegerberg ble i 2019 kåret til årets spiller av BBC.

(NTB)

Annonse
- Følger strengere regler enn norske myndigheter
Foto: NTB

- Følger strengere regler enn norske myndigheter

I helgen arrangeres det verdenscuprenn i nordiske grener på norsk jord for første gang siden mars 2020. De nye coronatiltakene velter ikke det.

- Arrangementet vil overholdes helt i overensstemmelse med de nye påbudene og anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i helgen, og det vil gjøres i trygge omgivelser og i tråd med regler og anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, sier Per Olav Andersen, som er leder for den lokale arrangøren.

Publikum oppfordres til å holde sosial distanse og bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

- Vi tilbyr busstransport til arenaene, og på bussene er det påbudt å bruke munnbind, sier Andersen.

- Covid-protokollen til FIS har i øyeblikket strengere regler enn det som kommer fra norske helsemyndigheter, og den er fulgt fullt ut, sier Terje Lund, arrangementssjef i skiforbundet.

Det er et testsenter i tilknytning til arenaen, og siden onsdag er det utført flere enn 2500 koronatester der. Av alle akkrediterte kreves en negativ PCR-test tatt høyst 72 timer før ankomst, og munnbind er påbudt på alle områder for akkrediterte.

(NTB)

Ødegaards Arsenal tar føringen
Foto: NTB

Ødegaards Arsenal tar føringen

Manchester United - Arsenal, 0 - 1

David De Gea blir liggende nede etter et sammenstøt med Fred. Smith Rowe setter ballen i mål mens De Gea ligger nede og det dømmes til slutt mål i Arsenals favør på Old Trafford.

Martin Ødegaard sparket av kampen mellom Manchester United og Arsenal. Få minutter senere skapte han en kjempesjanse for bortelaget, fra et hjørnespark.

Kampen kan du følge her:

Annonse
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
Foto: NTB

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina

Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

– Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

ATP skal likevel avvikle tennisturneringer i landet så lenge koronasituasjonen gjør det mulig.

- Vi vet at sport kan ha en positiv innflytelse på samfunnet og tror generelt at å ha en global tilstedeværelse gir oss den beste muligheten til å skape muligheter og å påvirke, sier Gaudenzi.

ATP har planlagt turneringer blant annet i Shanghai og Beijing neste år.

(NTB)

Kaos i det østerriske laget timer før håndball-VM

Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise.

Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef. Det er Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser og Nina Neidhart som har testet positivt.

- Å fortelle spillerne at de ikke kan spille er det vanskeligste jeg har gjort til nå fra et sportslig synspunkt. Laget vil gjøre alt det kan for å vinne vår første VM-kamp på 12 år, sier sportssjef Patrick Fölser.

Klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon.

(NTB)

Annonse
Ny svensk triumf - Sjåstad Christiansen beste norske igjen
Foto: NTB

Ny svensk triumf - Sjåstad Christiansen beste norske igjen

Med en femteplass på sprinten i Østersund ble Vetle Sjåstad Christiansen beste nordmann, igjen. For ingen kunne gjøre noe med svenske Sebastian Samuelsson som sikret ny seier, foran franske Jaquelin.

- Han ser veldig sterk ut og er utrolig gjennomtrent. Han gjør som Johannes har gjort i mange år og setter standarden fra første stavtak, sier Sjåstad Christiansen til SVT, som er mektig imponert over sin svenske rival.

Sturla Holm Lægreid nest best blant de norske, for med feilfri skyting ble han nummer 6. Sterk laginnsats for også Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø ble blant topp 10, med henholdvis åttende- og niendeplass.

- Prestasjonen er ganske bra. Det er alltid noe som kan bli bedre. Vi blir knust av Sebbe, men vi må begynne en plass. Jeg var nærmere enn i sprinten på søndag. Jeg var tøffere fra start og hang bedre med, sa Tarjei Bø.

17:22: Holm Lægreid går inn til en femteplass, rett bak Sjåstad Christiansen.

17:14: Sturla Holm Lægreid tilbake i godt slag. Kan kjempe om pallplass, etter feilfri stående skyting og ut på en foreløpig tredjeplass.

17:13: Vetle Sjåstad Christiansen inn til en foreløpig fjerdeplass.

17:11: Samuelsson utklasser konkurrentene, har tatt inn massivt på sisterunden, og passerer først over målstreken foran Jaquelin.

17:09: Svenske Sebastian Samuelsson går enormt på sisterunden, og leder med hele 15 sekunder på Jaquelin, siste passeringspunkt før mål.

17:07: Som Sjåstad Christiansen får også storebror Bø en bom på siste skyting og går ut på en foreløpig 7.plass.

17:06: Sturla Holm Lægreid melder seg på medaljekampen, med feilfri sktying.

17:05: Vetle Sjåstad Christiansen får en bom på siste stå og går ut på en femteplas 18,9 sekunder bak franskmannen i tet.

17:02: Der er Thingnes Bø i mål, til en foreløpig tredjeplass, dermed blir det ikke pallen for verdenscupvinneren fra i fjor, da flere jakter bak.

17:00: Tarjei Bø, også med feilfri skyting, går ut på en fjerdeplass.

16:59: Vetle Sjåstad Christiansen skyter feilfritt på sin første liggende skyting og går ut på en foreløpig andreplass. 3,2 sekunder bak Jacqeulin.

16:56: Johannes Thingnes Bø klinker til med en feilfri stående skyting og ligger foreløpig på en femteplass.

16:50: Vetle Sjåstad Christiansen, som sikret andreplass på sprinten søndag, er i gang med sitt løp.

16:47: Thingnes Bø får en bom på første skyting, dermed må han dessverre ut i strafferunden. Jacquelin og russiske Latypov ligger henholdvis som nummer en og to etter første skyting, foreløpig.

16:43: Johannes Thingnes Bø, med startnummer 16, tar en andreplass på første passeringspunkt, 3,4 sekunder bak franske Jacquelin.


Les hele saken

Sliter fortsatt etter kuldesjokk