Annonse

Sportsstudio

Njåtun og Koren blir Nents skøytekommentatorer
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Njåtun og Koren blir Nents skøytekommentatorer

Den mangeårige skøyteløperen Ida Njåtun blir kommentator sammen med Eirik Koren under Nent Groups verdenscupsendinger kommende vinter.

Det ble gjort kjent under pressedagen for Viaplays vintersatsing i Oslo torsdag.

Njåtun la opp som skøyteløper etter forrige sesong. Koren har tidligere kommentert skøyter og langrenn for NRK og har blant annet vært sportsdirektør i Eurosport.

- Det blir veldig spennende og gøy. Jeg var ikke så veldig i tvil da jeg ble spurt. Jeg kjenner miljøet fra innsiden og vet mye om hva det går i, sier Njåtun til NTB.

Hun og Koren debuterer i verdenscuphelgen i Polen 12.-14. november.

De to siste sesongene har Even Wetten og Mikael Flygind Larsen kommentert skøyter for Nent/Viaplay. Hege Bøkko figurerte som ekspert sist vinter.

(NTB)

Annonse
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
Foto: NTB

ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina

Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

– Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

ATP skal likevel avvikle tennisturneringer i landet så lenge koronasituasjonen gjør det mulig.

- Vi vet at sport kan ha en positiv innflytelse på samfunnet og tror generelt at å ha en global tilstedeværelse gir oss den beste muligheten til å skape muligheter og å påvirke, sier Gaudenzi.

ATP har planlagt turneringer blant annet i Shanghai og Beijing neste år.

(NTB)

Kaos i det østerriske laget timer før håndball-VM

Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise.

Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef. Det er Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser og Nina Neidhart som har testet positivt.

- Å fortelle spillerne at de ikke kan spille er det vanskeligste jeg har gjort til nå fra et sportslig synspunkt. Laget vil gjøre alt det kan for å vinne vår første VM-kamp på 12 år, sier sportssjef Patrick Fölser.

Klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon.

(NTB)

Annonse
Ny svensk triumf - Sjåstad Christiansen beste norske igjen
Foto: NTB

Ny svensk triumf - Sjåstad Christiansen beste norske igjen

Med en femteplass på sprinten i Østersund ble Vetle Sjåstad Christiansen beste nordmann, igjen. For ingen kunne gjøre noe med svenske Sebastian Samuelsson som sikret ny seier, foran franske Jaquelin.

- Han ser veldig sterk ut og er utrolig gjennomtrent. Han gjør som Johannes har gjort i mange år og setter standarden fra første stavtak, sier Sjåstad Christiansen til SVT, som er mektig imponert over sin svenske rival.

Sturla Holm Lægreid nest best blant de norske, for med feilfri skyting ble han nummer 6. Sterk laginnsats for også Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø ble blant topp 10, med henholdvis åttende- og niendeplass.

- Prestasjonen er ganske bra. Det er alltid noe som kan bli bedre. Vi blir knust av Sebbe, men vi må begynne en plass. Jeg var nærmere enn i sprinten på søndag. Jeg var tøffere fra start og hang bedre med, sa Tarjei Bø.

17:22: Holm Lægreid går inn til en femteplass, rett bak Sjåstad Christiansen.

17:14: Sturla Holm Lægreid tilbake i godt slag. Kan kjempe om pallplass, etter feilfri stående skyting og ut på en foreløpig tredjeplass.

17:13: Vetle Sjåstad Christiansen inn til en foreløpig fjerdeplass.

17:11: Samuelsson utklasser konkurrentene, har tatt inn massivt på sisterunden, og passerer først over målstreken foran Jaquelin.

17:09: Svenske Sebastian Samuelsson går enormt på sisterunden, og leder med hele 15 sekunder på Jaquelin, siste passeringspunkt før mål.

17:07: Som Sjåstad Christiansen får også storebror Bø en bom på siste skyting og går ut på en foreløpig 7.plass.

17:06: Sturla Holm Lægreid melder seg på medaljekampen, med feilfri sktying.

17:05: Vetle Sjåstad Christiansen får en bom på siste stå og går ut på en femteplas 18,9 sekunder bak franskmannen i tet.

17:02: Der er Thingnes Bø i mål, til en foreløpig tredjeplass, dermed blir det ikke pallen for verdenscupvinneren fra i fjor, da flere jakter bak.

17:00: Tarjei Bø, også med feilfri skyting, går ut på en fjerdeplass.

16:59: Vetle Sjåstad Christiansen skyter feilfritt på sin første liggende skyting og går ut på en foreløpig andreplass. 3,2 sekunder bak Jacqeulin.

16:56: Johannes Thingnes Bø klinker til med en feilfri stående skyting og ligger foreløpig på en femteplass.

16:50: Vetle Sjåstad Christiansen, som sikret andreplass på sprinten søndag, er i gang med sitt løp.

16:47: Thingnes Bø får en bom på første skyting, dermed må han dessverre ut i strafferunden. Jacquelin og russiske Latypov ligger henholdvis som nummer en og to etter første skyting, foreløpig.

16:43: Johannes Thingnes Bø, med startnummer 16, tar en andreplass på første passeringspunkt, 3,4 sekunder bak franske Jacquelin.


Les hele saken

Sliter fortsatt etter kuldesjokk

Ett ubesvart spøtsmål

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): På dagens pressekonferanse nektet Johannes Høsflot Klæbo å svare på spørsmål om saken som har preget ski-Norge de siste dagene.

17 ganger fikk han spørsmål om Viaplay-logoen, og alle 17 gangene svarte cirka dette:

- Jeg har ikke så mye mer å kommentere til det enn det som ble sagt i pressemeldingen i dag tidlig. Vi har blitt enige om å ikke si noe mer.

Samtidig hadde han et kroppsspråk som ga tydelig beskjed om at han ikke var fornøyd.

I kjølvannet av pressekonferansen stilte mange seg spørsmålet: Hva hadde konsekvensen av et nei blitt?

Spørsmålet ble stilt gjentatte ganger av flere redaksjoner til langrennssjef Espen Bjervig, men han ville ikke gå konkret inn på annet enn at Skiforbundet i utgangpunktet ikke ville gi bøter eller avstraffelser.

- Vi er ingen organisasjon som er rigget for å drive med avstraffelser og bøter. Vi skal være løsningsorientert og bygge idretten videre. Det blir hypotetisk å diskutere noe annet, for nå skal Johannes ha på seg logoen, uttalte Bjervig.

Ett ubesvart spøtsmål
Foto: NTB
Annonse
Tung dag for skiskytterkvinnene
Foto: NTB

Tung dag for skiskytterkvinnene

Det ble en tøff dag for de norske kvinnene på sprinten i Østersund. Østerrikske Lisa Therese Hauser vinner rennet med to fulle hus.

Ingen av de norske kvinnene er innenfor topp ti. De norske skiskytterne ble slått i sporet av flere av de utenlandske konkurrentene.

- Jeg kommer i mål og ser at jeg er fryktelig langt bak i sporet. Jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor. Jeg følte at det gikk greit, men jeg er mye lenger bak enn på forrige sprint, sa Røiseland til NRK etter rennet.

NRK-kommentator Ola Lunde sa at han tror det er altfor dårlig ski på de norske i dag. Kommentator-kollega Andreas Stabrun Smith var enig.

- Det kan hende at det norske smøreteamet, som ellers er helt fantastisk, har hatt en dårlig dag på jobben, sa Smith.

Plasseringer til de norske:
Marte Olsbu Røiseland: 12
Ida Lien: 28
Emilie Ågheim Kalkenberg: 31
Tiril Eckhoff: 32
Ingrid Landmark Tandrevold: 35
Karoline Knotten: 36


14.55: Eckhoff får en bom på siste skyting. Det blir to bom tilsammen på sprinten for Eckhoff.

14.48: Det blir en runde på Eckhoff etter liggende skyting. Det går også sakte i sporet.

14.41: Eckhoff starter nesten en time etter rennet startet.

14.24: Røiseland går inn til en foreløpig 10. plass i mål.

14.17: Røiseland får en runde på andre skyting, men er fortsatt med i kampen.

14.10: Røiseland bruker litt tid på skytingen, men er med i kampen med fullt hus.

14.00: Tandrevold bommer to ganger på andre skyting.

13.53: Tandrevold er første norske på standplass. Det blir fullt hus på første skyting.