Annonse

Sportsstudio

Spiller kollapset på banen i Sogndal


Sogndal og Stjørdals-Blink-spillerne ble sendt i garderoben etter et knapt kvarter av førstedivisjonskampen mandag, da en Sogndal-spiller kollapset på banen.

Ifølge Discovery ble det utført livreddende hjelp ute på banen. Tilskuerne ble bedt om å trekke ut i gangene på stadion mens ambulansepersonellet jobbet med å gi spilleren behandling.

Dommeren besluttet at spillerne på de to lagene skulle gå i garderoben.

(NTB)

Annonse

Frankrike til semifinale

Frankrikes håndballherrer lå lenge under med mange mål mot et B-preget Danmark, men vendte til 30-29-seier og slo Island ut av EM.

Dermed er det islendingene som fredag skal møte Norge i kamp om 5.-plassen i europamesterskapet. De knuste Montenegro tidligere onsdag, men fikk ikke hjelp av danskene.

Danmark hvilte Mikkel Hansen og flere andre stjernespillere mot Frankrike, men ledet 17-12 til pause, særlig takket være svakt keeperspill hos motstanderen. Den franske keeperduoen reddet bare ett skudd før pause.

Etter hvilen hevet franskmennene seg, og særlig Hugo Descat og Dika Mem bidro med mange scoringer. Etter å ha ligget under hele kampen kvitterte Frankrike til 28-28 med vel tre minutter igjen. To raske Mem-scoringer ga seier på tampen.

Med seieren over Danmark tar OL-mester Frankrike gruppeseieren på innbyrdes oppgjør. Det gir EM-semifinale mot Sverige. Danmark skal møte Spania.

Island hadde håpet på hjelp fra Danmark, men med fransk poeng ble det 3.-plass i puljen. Dermed venter en duell mot Norge om 5.-plassen.

(NTB)

Må ta hasteavgjørelse
TRENER: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB

Må ta hasteavgjørelse

Alexander Stöckl og hopperne må ta en hasteavgjørelse torsdag morgen. Daniel-André Tande og Johann André Forfang er ennå ikke friskmeldt etter at de fikk corona i forrige uke.

Det opplyser Stöckl til Dagbladet i kveld. De to OL-uttatte hopperne får svaret på coronatestene torsdag morgen. Det vil avgjøre to ting:

1) Om de kan delta i verdenscuprennene i tyske Willingen denne helga.
2) Om de rekker OL-flyet til Beijing mandag kveld.

Flyet til Tyskland går i 13-tida torsdag. Før den tid skal de både få svar på testene og eventuelt rekke å komme seg til Gardermoen. Tande bor i Oslo, mens Forfang må kaste seg på flyet fra Trondheim.

- Hvis testene slår riktig ut, er de aktuelle for Willingen. Det er en avgjørelse vi må ta i morgen, sier Stöckl til Dagbladet i kveld.

Han bekrefter at både Marius Lindvik og Robert Johansson er klare for Willingen. Lindvik var i karantene og fikk ikke være med til Titisee-Neustadt i helga. Johansson har hatt utfordringer med ryggen.

Halvor Egner Granerud er sistemann i det OL-uttatte laget, som Stöckl håper å få matchet i helga.

Annonse

Sveriges curlingherrer i koronatrøbbelID: 17832040 NTB

Skip Nicklas Edin og Sveriges sterke curlinglag må utsette avreisen til vinter-OL etter at en lagleder har fått påvist koronasmitte.

Laget tar nå alle mulige grep for å unngå et smitteutbrudd. Trolig flytter de den planlagte OL-reisen fra torsdag til mandag.

– Vi tar alle forholdsregler vi kan. Ellers kan hele gruppen bli smittet, og da blir det definitivt ikke noe OL, sier Oskar Eriksson, som spiller både i «Team Edin» og i mixed double sammen med Almida de Val.

Han forteller at alle i den svenske curlingleiren føler seg friske, men at en leder har testet positivt.

– Det er ekstremt uflaks. Alle har bare vært hjemme og i curlinghallen, sier han til Nya Wermlands-Tidningen, ifølge TT.

Team Edin tok sølv i forrige OL og bronse i 2014. De har også vunnet VM tre ganger på rad og er blant Sveriges største gullhåp i Beijing-lekene. (NTB)

Salah sendte Egypt videre

Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen.

Gjennom kampen var det ikke mye som skilte lagene, men begge produserte sjanser store nok til å score. Elfenbenskysten presset en del mot slutten av ordinær tid, og Egypt fikk en liten smell da keeper Mohamed El Shenawy måtte av banen med det som lignet en hamstringstrekk.

Hans erstatter, Mohamed Abougabal, gjorde sine saker bra og forhindret blant annet en kanonskudd fra Ibrahim Sangaré fra å suse inn i krysset.

Egypt hadde også store sjanser både i starten av slutten av ekstraomgangene, men verken Mohamed Sherif eller Trézéguet fikk dreis på sine avslutninger.

Egypt skal møte Marokko i kvartfinalen søndag. (NTB)

Annonse
Ny video vekker følelser
Foto: NTB

Ny video vekker følelser

Christian Eriksen (29) er tilbake i fotballtrening. Det går fram av en video Ajax har lagt ut i kveld.

Eriksen fikk hjertestans da Danmark spilte mot Finland i EM-sluttspillet i sommer. Tilskuere og TV-seere fryktet han endte livet sitt i Parken. Men nå trener han med Jong Ajax, som er juniorlaget til Amsterdam-klubben.

- Ærlig talt. Det er vanskelig ikke å bli en smule rørt over å se ham, som var død i flere minutter, spille fotball igjen.

Det skriver den danske avisa BT i kveld. Eriksen ble nylig koblet til Premier League-klubben Brentford.

Kontrakten med Inter ble avsluttet, fordi det er forbudt å spille med hjertestarter i Serie A.

Se videoen av Eriksen under.