Annonse

Sportsstudio

Ingvild Flugstad Østberg klarert for verdenscupen
Foto: NTB

Ingvild Flugstad Østberg klarert for verdenscupen

Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Flugstad Østberg har ikke gått internasjonale konkurranser siden 2019/2020 fordi hun fikk konkurransenekt etter å ikke ha bestått kravene i helseattesten.

Nå er hun altså klarert til å gå verdenscuprenn.

Hun vil kommentere saken sammen med landslagssjef Espen Bjervig og medisinsk ansvarlig Øystein Andersen senere i dag.

Tidligere i år innrømmet Flugstad Østberg at startnekten var en tøff beskjed å få.

- Jeg skulle ønske at jeg hadde klart å snu det så fort som mulig og kommet tilbake enda tidligere. Men det har vist seg å være vanskeligere enn som så for min del. Man måtte gå noen runder med meg selv og innse alvoret. I perioder har jeg ikke vært flink nok, forteller hun, og innrømmer at det var en brutal beskjed å få.

30-åringen har ni medaljer fra VM og OL, og i tillegg vunnet verdenscupen sammenlagt.

Annonse
Trues med rettslige skritt
Foto: AFP

Trues med rettslige skritt

Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic.

De sendte i midten av juli et brev til de Jong der de informerte ham om at de er i stand til å innlede en straffesak for å fastslå hva som skjedde da kontrakten ble signert, og for å finne ut hvem som hadde ansvaret.

Magasinet skriver videre at det gamle styret er overbevist om at kontrakten fra 2020 er gyldig og at ikke foregikk noe ulovlig.

De Jong har gjennom sommeren blitt koblet til Manchester United, men til tross for at Premier League-klubben har fått et bud akseptert ønsker ikke de Jong overgangen.

Den spanske klubben trenger sårt midler til å registrere spillere foran den kommende sesongen. De har hentet inne flere store stjerner, blant andre Robert Lewandowski.

(NTB)

Rettsaken mot Giggs i gang

Rettsaken mot Giggs i gang

Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

Giggs har hele veien avvist alle anklager. Detaljene i tiltalen er blant annet at waliseren sparket henne i ryggen og kastet henne naken ut av et hotellrom etter at hun anklaget ham for utroskap.

Ifølge tiltalen dukket han også opp uanmeldt hjemme hos henne, på arbeidsplassen og på treningssenteret etter at hun hadde forsøkt å avslutte forholdet.

Giggs uttalte i april at han så fram til rettsprosessen og at han skulle renvaske navnet sitt. Tidligere i sommer gikk Giggs av som landslagstrener for Wales etter at vikartrener Rob Page ledet nasjonen til sitt første VM siden 1958.

Rettssaken er ventet å vare i to uker, men den kan trekke ut i en tredje uke, skriver The Athletic. Siktelsene mot den tidligere Manchester United-stjernen har en strafferamme på fem års fengsel.

Saken var for første gang oppe i rettsapparatet i april i fjor, og da erklærte Giggs seg uskyldig på alle punkter.

(NTB)

Annonse
Frykter hetebølge
Foto: NTB Scanpix

Frykter hetebølge

Det ventes høye temperatur i friidretts-EM i München, og det har fått flere løpere til å be arrangøren om å flytte fram starttidspunktet for maratondistansen.

EM arrangeres i perioden 15.-21. august, og maratonøvelsen løpes allerede første dag både for kvinner og menn. Over 50 utøvere har signert et åpent brev med krav om å få starte tidligere på dagen, ifølge utøverorganisasjonen Athleten Deutschland.

Det er meldt temperaturer opp mot 30 grader i München mandag 15. august. Etter planen skal kvinnenes maratonløp starte 10.30, mens herrene går i gang en time senere.

Ifølge DPA ligger det an til at EM-arrangøren framskynder starten dersom værmeldingen tilsier en helserisiko for utøverne.

– Det er arrangørens oppgave å ivareta utøvernes helse, sier maratonløper og styremedlem i Athleten Deutschland, Fabienne Königstein.

Norge har fire deltakere i maraton i EM: Runa Skrove Falch (Vidar), Maria Sagnes Wågan (Tjalve), Pernilla Eugenie Epland (Stord) og Weldu Negash Gebretsadik (BUL).

(NTB)

Lånes ut til Eliteserie-rival
Foto: NTB

Lånes ut til Eliteserie-rival

Vebjørn Hoff lånes ut fra Rosenborg til eliteseriekollega Odd ut sesongen.

Det opplyser Odd i en pressemelding mandag.

Hoff spilte 93 kamper for Odd før han tok overgang til Trondheim og Rosenborg i 2021. Der har det blitt 31 kamper for trønderne før han nå tar turen tilbake til Skien.

Odd ligger på 10.-plass etter 18 kamper denne sesongen. De tapte 0-7 for Bodø/Glimt i helgen og møter Sarpsborg 08 i neste runde.

(NTB)

Annonse
Overrasker
Foto: Reuters

Overrasker

Søndag dukket flere troverdige medier opp med meldinger om at Manchester United er interesserte i Marko Arnautovic. Agenten har bekreftet bud på spilleren.

Danijel Arnautović, som også er angrepsspillerens bror, fortalte søndag kveld til østerrikske Kurier Sport at Bologna har mottatt et bud fra en «velkjent klubb».

- Det stemmer at det har kommet et bud fra en velkjent klubb. Jeg er i kontakt med Bologna for å se om det kan la seg gjøre, sa han.

Både engelske og italienske medier, deriblant The Athletic og Sky Italia , meldte søndag ettermiddag at Arnautović skal være høyinteressant for den engelske storklubben. Erik ten Hag har god kjennskap til østerrikeren fra deres tid sammen i Twente.

Arnautovic har også en lang fortid fra Premier League. Fra 2013 til 2019 scoret 33-åringen 22 og 21 mål for henholdsvis Stoke (2013-2017) og West Ham (2017-2019).

Manchester United gikk søndag på et sviende 1-2-tap hjemme mot Brighton i lagets første Premier League-kamp for sesongen.

(NTB)