Annonse

Sportsstudio

"Forsvunnet" stjerne sett i bisarr video
Foto: NTB

"Forsvunnet" stjerne sett i bisarr video

Den kinesiske tennis-stjerna Peng Shuai skal ha blitt sett i en bisarr, ny video.

Videoen skal ga blitt gitt ut av en reporter fra Global Times, en kinesisk statavis.

Reporteren skriver at videoen viser Peng Shuai med sin trener og en gruppe venner.

Denne uken ble det også kjent fra statsmedier i Kina at Shuai skal ha sendt en e-post til Steve Simon, direktør i Women's Tennis Association (WTA).

Simon var ikke overbevist om at e-posten faktisk var fra Shuai, og han er ikke mindre skeptisk til videoen gitt ut lørdag.

- Jeg er glad for å se videoen gitt ut av kinesiste statsmedier som viser Peng Shuai på en restaurant i Beijing. Mens det er fint å se henne, så er det fortsatt uklart om hun er fri og kan gjøre ting på egenhånd, uten tvang eller ekstern innblanding. Denne videoen holder ikke, skriver Simon i pressemelding via WTA.

Tidligere i november avslørte Shuai at hun skal ha blitt seksuelt misbrukt av Kinas tidligere visestatsminister.

Siden har noen av tennisens største stjerner kommet ut for å støtte 35-åringen.

Novak Djokovic, Serena Williams og Naomi Osaka har uttrykt bekymring i de siste dagene.

Annonse

Ny klubb

Anthony Martial (26) går fra Manchester United til Sevilla. Det melder overgangsguruen Fabrizio Romano på Twitter seint mandag kveld. Det dreier seg om en låneavtale ut sesongen.

- Klubbene er enige. Spilleren har akseptert det. Sevilla var noe han ønsket seg, rapporterer Romano.

Sevilla overtar angivelig lønnsutgiftene til den franske spissen fram til juni. Martial har hatt en dalende kurve i United. Denne sesongen har han ett mål i Premier League.

Afrikamesterskapet: - Åtte døde

Minst åtte personer døde da det oppsto kaos utenfor arenaen der Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag.

– Det er registrert åtte dødsfall, blant dem er to kvinner i trettiårene, fire menn i trettiårene, ett barn, og ett lik som er fraktet bort av familien, heter det i en foreløpig rapport fra helsedepartementet som nyhetsbyrået AFP har sett.

Om lag 50 personer ble skadet i trengselen. To av dem er påført flere skader, og ytterligere to har alvorlige hodeskader, opplyser departementet.

Guvernøren i det aktuelle området, Naseri Paul Biya, opplyste sent mandag kveld til nyhetsbyrået AP at antallet omkomne kunne være høyere.

Kaoset oppsto da en stor menneskemengde skal ha forsøkt å ta seg inn på fotballarenaen i Yaounde, der Kamerun skulle spille åttedelsfinale mot Komorene.

Ansatte ved Messassi-sykehuset i nærheten opplyser å ha mottatt minst 40 skadde personer etter episoden.

– For noen av de skadde er tilstanden livstruende. Vi må evakuere dem til et spesialsykehus, sier sykepleieren Olinga Prudence til AP.

Kamerun er vertskap for Afrikamesterskapet. Ifølge arrangøren skal 50.000 mennesker ha forsøkt å komme seg inn for å se oppgjøret mot Komorene. Arenaen har en kapasitet på 60.000, men som følge av koronarestriksjoner kan ikke mer enn 80 prosent av kapasiteten benyttes.

Kamerun vant kampen 2-1 og er klare for kvartfinale på hjemmebane, men seieren ble overskygget av dødsfallet og kaoset som oppsto på utsiden av stadionet.

Det er første gang på 50 år at Kamerun står som arrangør av Afrikamesterskapet. I lørdagens kvartfinale venter mesterskapsdebutant Gambia.

(NTB)

Annonse
Ny Odd-trener
OVERTAR I SKIEN: Pål Arne Johansen.

Ny Odd-trener

Styret i Eliteserie-klubben Odd besluttet mandag å ansette mangeårig G19-landslagstrener Pål Arne Johansen som ny trener.

Det bekrefter Skiens-klubben på sine nettsider. Morten Rønningen får den ledige jobben som sportssjef.

Jan Frode Nornes fikk ikke fortsette etter at Odd endte på 13. plass i Eliteserien sist sesong.

Pål Arne Johansen har vært ansatt i Norges Fotballforbund med treneransvar for ulike aldersbestemte landslag siden 2017. Før den tid var han Henning Bergs assistent i den polske klubben Legia Warszawa.

Han har også en fortid som assistenttrener for det norske kvinnelandslaget.

I 2019 ledet han det norske G20-landslaget under VM-sluttspillet i Polen. Der ble det exit i gruppespillet.

Comeback
TATT MED I TROPPEN: Mario Balotelli. Foto: NTB

Comeback

Den italienske fotballprofilen Mario Balotelli var overraskende med da landslagssjef Roberto Mancini offentliggjorde sin ferskeste tropp mandag.

Det er mer enn tre år siden Balotelli sist var inne i landslagsvarmen. Nå er det duket for comeback senere denne måneden.

Den italienske troppen skal samles til en tre dager lang treningsleir foran vårens viktige omspillskamper i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar. 31 år gamle Balotelli var en av flere overraskende navn som dukket opp i Mancinis tropp.

Måltyven, som nå spiller for den nyopprykkede tyrkiske klubben Adana Demirspor, spilte sin hittil siste landskamp i september 2018. Han står med 14 landslagsmål i karrieren.

De siste sesongene har han vært innom både Nice, Marseille, Brescia og Monza.

Tidligere i karrieren har han spilt for både Inter og Milan samt Manchester City i Premier League.

Landslagssjef Mancinis liste over utvalgte til den kommende samlingen inneholdt også fem debutanter: Marco Carnesecchi (Cremonese), Giorgio Scalvini (Atalanta), Davide Frattesi (Sassuolo), Nicolo Fagioli (Cremonese) og Samuele Ricci (Empoli).

Italia møter Nord-Makedonia i to omspillskamper om en VM-billett. Oppgjørene finner sted i mars. (NTB)

Annonse

Sparket

Watford bekrefter at Claudio Ranieri (70) har fått sparken. Italieneren ble ansatt i oktober i fjor på en toårskontrakt, men allerede nå er det over.

Klubben har bare Burnley bak seg på tabellen i Premier League etter 20 kamper. Tabelljumboen har i tillegg to kamper mindre enn Joshua King & co. Det gjør klubbens posisjon ytterligere utsatt.

- Styret anerkjenner Claudio som en mann med stor interitet og ære. Han vil alltid bli respektert på Vicarage Road for sin innsats med å lede laget med verdighet, heter det i en uttalelse.