Annonse

Sportsstudio

Fordømmer arrestasjonen av norske journalister: - Sjokkerende
Foto: NTB

Fordømmer arrestasjonen av norske journalister: - Sjokkerende


Norges idrettsforbund skriver i en pressemelding at de reagerer sterkt på at to NRK-journalister ble arrestert i Qatar.

Duoen er nå løslatt og på vei hjem til Norge onsdag morgen.

- Disse opplysningene er rystende, sjokkerende og totalt uakseptable. Vi tar på det sterkeste avstand fra at journalister, enten de kommer fra Norge eller fra andre land, og som utfører sitt samfunnsoppdrag for å dekke forberedelsene til internasjonale idrettsmesterskap, blir arrestert. Medienes frie stilling er ufravikelig. Samtidig er jeg lettet over at de norske journalistene nå ser ut til å være i god behold, sier Idrettspresident Berit Kjøll og legger til:

- Det må nå bli en slutt på å tildele store internasjonale mesterskap til land som ikke respekterer pressefriheten og ytringsfriheten, sier idrettspresident Berit Kjøll.

NRK-journalistene var i Qatar for å dekke samfunnskritiske problemstillinger i forbindelse med fotball-VM som avholdes neste år.

- Hendelsene gjør oss urolig for hvordan myndighetene i Qatar nå vil behandle andre journalister som skal dekke forberedelsene og gjennomføringen av fotball VM i 2022, sier Kjøll.

Norges idrettsforbund oppgir at de vil følge opp saken gjennom idrettens egne internasjonale kanaler - både IOC og i EOC.

Annonse
Står over kamp
Foto: NTB

Står over kamp

Katrine Lunde og Malin Aune står over Norges VM-kamp mot Puerto Rico i kveld, det forteller assistenttrener Tonje Larsen til pressen.

I VM får 16 av 18 innmeldte spillere plass i kamptroppen. Puerto Rico slapp inn 48 og 55 mål i gruppespillet mot henholdsvis Sverige og Nederland, men gikk videre i mesterskapet etter å ha slått Usbekistan.

Norges største VM-seier er på 48-11. Den kom for vel 20 år siden mot Uruguay.

De norske jentene fortsetter hovedrunden i VM med kamper mot Sverige (lørdag) og Nederland (mandag). De to beste fra puljen får plass i kvartfinalen. Der ligger det an til at mulige norske motstandere blir Frankrike eller Russlands håndballforbund.

Dette er nasjonene som møttes i OL-finalen i august. Norge tapte semifinalen mot russerne.

(Dagbladet/NTB)

Ferdig
Foto: NTB

Ferdig

Ronny Johnsen slutter som trener i fotballklubben Eik Tønsberg. Han ledet laget til 2.-plass i årets sesong i 3. divisjon.

«Etter en grundig evaluering av 2021-sesongen har styret i FK Eik Tønsberg 871 besluttet å endre organiseringen av A-lagets trenerteam for sesongen 2022», skriver klubben på sitt nettsted.

Det betyr at laget vil ha færre trenere i teamet i året som kommer, og det er derfor Johnsen har valgt å slutte som hovedtrener.

– Jeg har satt pris på tiden jeg har vært hovedtrener, en jobb som har tatt mye tid, men som har gitt mye energi og gode opplevelser med gutta. Jeg har sagt til styret at jeg var åpen for å fortsette i jobben, men siden styret ønsker en annen organisering av trenerteamet, så var det ikke ønskelig å fortsette, sier Johnsen

– Dette er en avgjørelse vi selvsagt respekterer, sier styreleder Runar Danielsen.

Den tidligere Manchester United-stjernen ledet Tønsberg-laget til 2.-plass i årets sesong i 3. divisjon. Laget misset opprykk med to poeng etter at de tapte sesongens siste kamp 0-4 for Hønefoss.

(©NTB)

Annonse
Stortalent med ny kontrakt
Foto: NTB

Stortalent med ny kontrakt

August Mikkelsen har vært en av ledestjernene i Tromsø i årets eliteseriesesong. Nå har 21-åringen signert en ny kontrakt som strekker seg ut sommeren 2025.

Det opplyser tromsøværingene på sine nettsider.

Mikkelsen har levert åtte scoringer og to målgivende pasninger fra sin offensive midtbaneposisjon i Eliteserien i år, og nå har han altså bundet seg til flere år i TIL.

– August har vært en av våre beste spillere denne sesongen. Han har vært drivende god, og nå leverer han målpoeng jevnt og trutt. Vi er veldig glade for at August blir værende hos oss på en lang avtale. Han blir en viktig del av det spennende vi har på gang, sier team manager Lars Petter Andreassen i Tromsø.

Mikkelsen og TIL avslutter sesongen hjemme mot Viking kommende helg. Laget har allerede sikret seg spill i toppdivisjonen også neste sesong med 35 poeng på 29 kamper.

(NTB)

Profflisensen i boks for Uno-X' kvinnelag
Foto: NTB

Profflisensen i boks for Uno-X' kvinnelag

Det norske sykkellaget Uno-X får profflisens til kvinnelaget og blir som ventet en del av verdenstouren kommende sesong. Herrene er på nivå to.

Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sitt nettsted.

Uno-X startet kvinnesatsingen sin i 2020, og allerede da ble det klart at laget skulle bli en del av eliten fra 2022-sesongen. Nå er det altså bekreftet.

Anne Dorthe Ysland er den mest kjente rytteren på laget. 19-åringen har lagt bak seg en sterk sesong der hun ble nummer fem i Tour de Feminin i Tsjekkia. I 2020 ble hun norsk mester.

Samtidig som UCI meldte om profflisensen til kvinnelaget, ble det klart at herrene får lisens på nivå to. De har også lagt bak seg en bra sesong, der både Markus Hoelgaard og Rasmus Tiller leverte gode prestasjoner.

Hoelgaard var del av det olympiske laget i Tokyo i sommer, og han vant den første etappen i Arctic Race of Norway i august.

(NTB)

Annonse
UEFA bekrefter: Tottenham-kamp utsatt
Foto: Pa

UEFA bekrefter: Tottenham-kamp utsatt

Tottenhams Conference League-kamp mot Rennes torsdag er utsatt etter coronautbruddet i London-klubben. Det bekrefter UEFA, ifølge Sky Sports.

Spurs uttalte i går at kampen var utsatt, men Rennes gikk ut mot den uttalelsen. De mente at UEFA ikke hadde tatt en avgjørelse ennå, og ville fortsatt spille kampen.

Nå har altså UEFA bekreftet at kampen blir utsatt.

I går bekreftet Tottenham coronautbruddet i klubben. I alt er åtte spillere og seks i støtteapparatet coronasmitta.

- Alle er litt redde. Vi har alle familier. I går trente vi. Så fikk vi to positive tilfeller. I dag trente vi. To nye tilfeller. Hvem er nestemann? Dette er ikke riktig, vi skal hjem til familiene våre, uttalte Anotnio Conte i går ifølge TV 2.

Helgens Premier League-kamp mot Brighton står nå i fare.