Annonse

Sportsstudio

Snudde kampen

Manchester City dominerte hjemmekampen mot Paris Saint-Germain, men kom under etter litt stjernemagi fra gjestene. Gabriel Jesus fikset 2-1-seier.

Jesus startet på benken, men Pep Guardiola byttet ham inn for Oleksander Zintsjenko noen minutter etter at PSG tok ledelsen. Han var nest sist på Raheem Sterlings utligning og satte selv inn vinnermålet.

Dermed topper Manchester City tabellen fire poeng foran PSG foran den siste runden i gruppespillet og er sikret seeding som gruppevinner. Også PSG er klar for cupspillet.

Kylian Mbappé ga gjestene ledelsen i det 50. minutt etter at alle i stjernetrioen på topp hadde vært involvert. Lionel Messi bidro med veggspill og innlegg, Neymar med et fikst overhopp, før ballen sneiet en City-forsvarer og havnet hos Mbappé ved lengste stolpe. Han slo tunnel på Ederson.

City hadde hatt et klart overtak og produsert flere store sjanser, men så på det tidspunkt ut til å gå på et nytt nederlag mot den franske storklubben.

Vendte
I det 63. minutt kom utligningen. Rodri leverte et flott framspill til Kyle Walker, som stormet mot dødlinja og slo inn i midten. Der prøvde Gabriel Jesus å avslutte, men endret retning på ballen så den havnet hos Sterling ved lengste stolpe. Han scoret sikkert.

I det 76. minutt fulgte ledermålet. Riyad Mahrez slo et innlegg som Bernardo Silva la igjen til Gabriel Jesus. Brasilianeren scoret det som ble vinnermålet.

I den første omgangen hadde City tre kjempesjanser uten å lykkes. Først nikket John Stones ved lengste stolpe på et frispark, men Presnel Kimpembe dukket opp på streken og nikket unna.

Misser
I det 18. minutt kom Mahrez til skudd fra god posisjon, men da var det Achraf Hakimi som fikk hodet på ballen og styrte den over tverrliggeren.

Etter en drøy halvtime klarerte PSG-back Nuno Mendes rett ut til Ilkay Gündogan, som skrudde ballen i stolpen utenfor rekkevidden til Keylor Navas.

En rask PSG-kontring ga Mbappé en stor sjanse til å score mot spillets gang rett før pause, men han sendte skuddet over mål. Mbappé scoret i stedet tidlig i den andre omgangen, men til ingen nytte.

I samme gruppe vant RB Leipzig hele 5-0 borte mot Brugge, men uten at det hjalp til mer enn å innta 3.-plassen som gir europaligaspill.

(NTB)

Annonse
9:20: Herrenes stafett på Lillehammer: - Norsk-russisk duell
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

9:20: Herrenes stafett på Lillehammer: - Norsk-russisk duell

Det er klart for herrenes stafett på Lillehammer. Norge stiller to lag, og er storfavoritter. Det er ikke umulig at vi får to norske lag på pallen i dag.

På gårsdagens 15 kilometer var det ni nordmenn blant de tolv beste.

Russland ses på som Norges største utfordrere:

- Det blir en norsk-russisk duell, mener NRKs Fredrik Aukland.

Dette er Norges to lag:
Førstelaget:
1. Erik Valnes
2. Emil Iversen
3. Simen Hegstad Krüger
4. Johannes Høsflot Klæbo

Andrelaget:
1. Pål Golberg
2. Martin Løwstrøm Nyenget
3. Hans Christer Holund
4. Harald Østberg Amundsen

Zuccarello-scoring i Wild-seier
Foto: AP

Zuccarello-scoring i Wild-seier

Mats Zuccarello og Minnesota Wild slo Toronto Maple Leafs 4-3 i lørdagens NHL-oppgjør, som ble avgjort med straffe.

Etter nesten halvspilt kamp ledet Wild 3-0, og Zuccarello sto bak Wilds andre mål. Men mot slutten av andre periode utlignet Maple Leafs til 3-3, og det ble også resultatet etter full tid.

3-3 ble stående gjennom fem minutter med overtidsspill, og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

Zuccarello scoret på Wilds første forsøk i straffeomgangen. Deretter ble det en redning til hvert lag før Matthews utlignet til 1-1. Kaprizov sørget for 2-1-ledelse før Nylander brente på Maple Leafs siste straffe. Dermed vant Minnesota Wild 4-3.

Zuccarello var på isen i nesten 21 minutter i kampen som foregikk på Wilds hjemmebane i Saint Paul.

(NTB)

Annonse
Mowinckel nummer 16
Foto: AP

Mowinckel nummer 16

Ragnhild Mowinckel var eneste norske innslag i kvinnenes verdenscuputfor i Canada lørdag. Romsdalingen havnet på 16.-plass da Sofia Goggia vant.

Mowinckel endte 2,19 sekunder bak teten i Lake Louise, men hun var slett ikke alene om å være sjanseløs mot Goggias suverene vinnertid. Italieneren seiret hele 84/100 sekund foran amerikaneren Breezy Johnson.

Det var ytterligere 14 hundredeler til treeren Corinne Suter fra Sveits.

Snart ett år er gått siden Mowinckel gjorde comeback etter to alvorlige kneskader. I denne perioden har hun en 7.-plass som bestenotering i super-G. Den kom i februar.

29-åringen har én verdenscupseier på CV-en. Den tok hun i storslalåm i mars 2018, og samme sesong kjørte Mowinckel ned til to OL-sølv (storslalåm og utfor).

Super-G står på verdenscupprogrammet i Lake Louise søndag.

(NTB)

Tok viktige poeng i OL-jakten
Foto: NTB

Tok viktige poeng i OL-jakten

Mons Røisland var tredje best i lørdagens big air-konkurranse i verdenscupen i snowboard. Pallplassen kom godt med i racet om OL-deltakelse.

Røisland ledet etter første finalegjennomkjøring i amerikanske Steamboat. Der satte han dagens høyeste poengscore med 89,5 etter en såkalt frontside trippelcork 1800, men til slutt ble 24-åringen slått sammenlagt av kinesiske Su Yiming og Clemens Millauer fra Østerrike.

Han sikret pallplassen med en backside 1440 i sitt andre forsøk. Røisland fikk ikke et tellende resultat etter det tredje på grunn av en trøblete landing.

– Jeg er superhappy! Det er veldig deilig å være tilbake på pallen, sier Røisland i en pressemelding fra Brettforbundet.

I sin omtale av pallplassen skriver forbundet at den samler «dyrebare poeng til OL-kvalifisering». Marcus Kleveland ble nummer seks i lørdagens big air-finale.

Det er tre verdenscuprenn igjen før OL i februar. Alle går i slopestyle.

(NTB)

Annonse
Kjemper i toppen på Bahamas
Foto: AFP

Kjemper i toppen på Bahamas

Viktor Hovland er blant golfstjernene i tetstriden i PGA-turneringen på Bahamas. Nordmannen ligger tre slag under par etter 13 hull lørdag.

Det gjør at Hovland ligger på delt 8.-plass, fem slag bak lederen Collin Morikawa.

Hovland var enda nærmere teten etter ti hull. Da lå Oslo-gutten fem slag under par for dagen, men to strake bogey på hull elleve og tolv satte en demper på den gode starten.

Likevel er Norges beste golfspiller på skuddhold i kampen om å vinne turneringen. Flere av spillerne rangert nær toppen av verdensrankingen i golf, kjemper om turneringsseieren.

Morikawa, som vant British Open i juli og senket birdieputten da USA vant Ryder Cup over Europa i september, har spilt tilnærmet feilfritt. Han slo til med eagle på tredje hull og la på tre birdier til i løpet av de ti første hullene.

(NTB)