Annonse

Sportsstudio

Snowboardstjerne døde
OMKOM: Marko Grilc.

Snowboardstjerne døde

Den slovenske snowboardstjerna Marko Grilc er død. Ifølge den tyske avisa Bild - og den østerrikske avisa Kronen Zeitung - var 38-åringen på Tiefenbach-breen, i nærheten av Sölden i Østerrike.

Sloveneren var der i forbindelse med en filmproduksjon og døde etter fall tirsdag. Det lokale politiet opplyser at Grilc slo hodet mot en snødekt stein. Ifølge medierapportene brukte han ikke hjelm.

Alle forsøk på gjenopplivning mislyktes.

Av statistikken til det internasjonale skiforbundet FIS går det fram at Grilc deltok i fem VM fra 2003 til 2013. Han hadde sjuendeplass fra Big Air i 2011 som sin beste plassering. I verdenscupen hadde han 22 starter og én seier.

Han etterlater kone og to barn. Det tredje var på vei.

Sloveneren var ofte i Tirol og Østerrike, skriver Kronen Zeitung. I 2016 fikk han en alvorlig ryggskade etter fall.

Denne gangen endte fallet med døden.

Annonse

Australia bekrefter boikott

Australia kommer ikke til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL i Beijing, opplyser statsminister Scott Morrison.

- Australia kommer ikke til å tre tilbake fra den sterke posisjonen vi har inntatt i favør av australske interesser, og det er opplagt at det ikke kommer som noen overraskelse at vi ikke sender noen offisielle representanter til vinterlekene, sa Morrison onsdag.

Dermed legger Australia seg på samme linje som USA. Mandag kunngjorde Det hvite hus at president Joe Biden ikke kommer til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL neste år.

En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet.

Den norske regjeringen har gjort det klart at en norsk diplomatisk boikott ikke er aktuelt.

(NTB)

Liverpool slo Milan: - På grensen til pinlig
Foto: NTB

Liverpool slo Milan: - På grensen til pinlig


Milan måtte vinne mot Liverpool for å få mer spill i mesterligaen, men tapte 1-2 på hjemmebane. Liverpool gjorde hele åtte bytter og stilte med et b-preget lag.

Atlético Madrid avanserer i stedet fra gruppe B etter en 3-0-seier over Porto.

- Det er på grensen til pinlig for Milan og Serie A som liga. Når de som serieleder framstår på denne måten mot reservelaget til Liverpool uten noe å spille for - alt i potten for Milan foran hjemmefansen, og så er de det dårligste laget, sier Morten Langli i TV 2-studio.

- Jeg er enig med Morten. Det er på grensen til å være flaut, sier Erik Thorstvedt.

Fikayo Tomori sendte hjemmelaget i føringen og fansen til himmels etter 29 minutter, men kun sju minutter senere var Mohamed Salah nok en gang var på rett plass til rett tid. Han ordnet 1-1 på San Siro.

Så skar det seg for Milan ti minutter etter hvilen. Målscorer Tomori mistet ballen langt inne på egen banehalvdel og ble straffet av Liverpool. Gjestene tok ledelsen 2-1 ved Divock Origi.

Med tap for Liverpool er Milan ute av mesterligaen. Kampen om avansement utspilte seg i Portugal.

Porto kunne sikre 2.-plass og avansement med seier, mens Atlético kunne ta seg videre med seier dersom Milan gikk på poengtap mot Liverpool.

Antoine Griezmann ga Atlético ledelsen ti minutter etter pause. Deretter pådro lagene seg ett rødt kort hver. Helt på tampen sørget Angel Correa og Rodrigo de Paul for 3-0.

Spanjolene slår følge med Liverpool videre til cupspillet i mesterligaen. Porto ender på 3.-plassen som gir spill i europaligaen.

(NTB/Dagbladet)

Annonse
Real Madrid vant gruppa
Foto: NTB

Real Madrid vant gruppa


Toni Kroos og Marco Asensio gjorde to vakre mål da Real Madrid slo Inter 2-0 i tirsdagens gruppefinale i mesterligaen.

Seieren gir Real Madrid en fordel i trekningen av Champions Leagues åttedelsfinaler. Der blir gruppevinnerne seedet.

Det spanske hjemmelaget tok fortjent ledelsen etter 17 minutter. Fra distanse sendte Kroos med vrista en suser i det lengste hjørnet. Etter scoringen tok Inter over initiativet, men Real var likevel nærmest foran mål.

Like før pause skjøt Rodrygo i metallet. Og i det 79. minutt kom 2-0 da Asensio på utsiden av boksen curlet inn ballen fra skrått hold. 25-åringen hadde bare vært på banen i et par minutter før han slo til med en praktscoring.

Inter måtte spille en drøy halvtime med ti mann. Nicolò Barella ble direkte utvist da VAR oppdaget at han hadde slått Éder Militão i leggen med knyttet neve. Episoden skjedde etter at italieneren ble dyttet inn i reklameskiltene av Militão.

Real Madrid og Inter var allerede før kampstart klare for utslagsspillet i mesterligaen. Spørsmålet var bare hvem som kom til å vinne gruppe D. Det gjorde spanjolene til slutt med fem poengs margin.

(NTB)

Se målene her

Norge knuste Romania, se målene nedenfor:

Annonse
Sjokktap for City
Foto: NTB

Sjokktap for City


RB Leipzig ryker ut av mesterligaen, men fikk med seg 2-1 over Manchester City tirsdag. Tyskerne er europaligaklare etter at Paris Saint-Germain knuste Brugge.

Det var allerede klart før tirsdagens kamper at Manchester City ville gå videre som gruppevinner og få følge av PSG til cupspillet.

Det eneste som var å spille om i gruppe A, var hvem av Leipzig og Brugge som ville sikre tredjeplassen og ta seg til utslagsspill i europaligaen.

Hjemme mot Manchester City ordnet Leipzig det hele selv. Dominik Szoboszlai ble spilt gjennom alene mot keeper og gjorde 1-0 etter 24 minutter. Andre Silva økte til ledelsen, mens Riyad Mahrez reduserte like etter da det gjensto et kvarter.

Brugge hadde uansett ingen sjans til å ta igjen Leipzig, ettersom det tidlig i kampen mot Paris Saint-Germain var klart at belgierne kom til å få det tøft.

Kylian Mbappé sto bak en måldobbel allerede etter sju minutter, og i det 38. minutt la Lionel Messi på til 3-0. Mats Rits reduserte med drøyt 20 minutter igjen, før Messi scoret sitt andre for kvelden.

(NTB)