Annonse

Sportsstudio

Kilder til Dagbladet: Rangnick tar over United
Foto: NTB / Sven Hoppe

Kilder til Dagbladet: Rangnick tar over United

Ralf Rangnick (63) blir ansatt som midlertidig manager i Manchester United, det får Dagbladet opplyst.

Dagbladet kan erfare at han i utganspunktet avslo United forespørsel om å ta over klubben grunnet uenigheter rundt aspekter i avtalen. Dette skal blant annet ha dreiet seg om spillestil og klubbstruktur.

Men United-styret skal ha blitt såpass imponert under jobbintervjuet med tyskeren, at de til slutt gikk med på 63-åringens ønsker og visjoner.

The Athletic meldte allerede torsdag at tyskeren nærmet seg en avtale med United, men at ansettelsen var avhenigig av at Lokomotiv Moskva lot Ragnick forlate sin rolle i klubben som sportsdirektør.

Avtalen skal nå være i boks, og han signerer en avtale ut sesongen. Når denne har utløpt, skal han jobbe som konsulent for Manchester United de neste to år.

Rangnick har tidligere vært trener i RB Leipzig, Schalke og Hoffenheim. Han tok blant annet RB Leipzig opp fra fjerdenivå og opp til Bundesliga.

Annonse
Karrierbeste på rankingen
Foto: NTB

Karrierbeste på rankingen

Norges golfess Viktor Hovland (24) er oppe på 5.-plass på den ferske verdensrankingen. Det er bestenotering for 24-åringen.

Hovland hopper inn foran Xander Schauffele og Justin Thomas på den gjeve lista. John Rahm topper fremdeles foran Collin Morikawa og Patrick Cantlay.

Hovland ble nummer fire i Abu Dhabi-mesterskapet i helgen. Underveis i sisterunden kjempet han om seieren, men en trippelbogey og dobbeltbogey ødela sjansene for det.

Denne uken skal Hovland spille i turneringen DP World Tour i Dubai.

Sist uke var Hovland nummer sju på verdensrankingen. Han avsluttet 2021 på 8.-plass. Høyere enn nummer fem har den unge golfstjernen aldri vært.

Hovland avsluttet 2021 med to strake titteltriumfer. Den første innkasserte han i Mexico, mens den andre kom i Tiger Woods' stjerneturnering på Bahamas.

- Det har vært et ganske vilt år. Jeg tror og håper trenden fortsetter i 2022, sa 24-åringen til Discovery.

(NTB)

Herjer med marerittmotstanderen
Foto: NTB

Herjer med marerittmotstanderen

51. min: Ti minutter igjen å spille nå. Kan det gå for Norge?

38. min: Sander Øverjordet med en herlig scoring. Er på vei ut av banen, men klarer å presse et skudd inn mellom stengene.

- Han bryter fysikkens lover, utbryter Daniel Høglund i kommentatorbua.

33. min Norge får to to-minuttere i løpet av kort tid. Eirik Toft er sterk selv i undertall og klinker inn en scoring, men Spania slår rett tilbake igjen.

PAUSE: Norge herjer med Spania, en motstander vi ikke har slått siden 1997. Håndballgutta tar med seg en dyrebar 14-11 ledelse inn i hvilen.

13. min: Norge har fått en drømmestart på kampen! Leder 8-4 etter det er spilt 13 minutter. Spanjolene trenger rett og slett en pause, og tar timeout.

8. min: Gullerud plukker opp en retur fra den spanske keeperen, og hamrer den i mål. Norge har tatt ledelsen 3-2.

5. min: Sander Sagosen scorer norges første på mesterlig vis. Får ballen lobbet opp mot seg og fanger den i lufta før han druser den i mål. 2-1 i favør Spania etter kampens første fem.

1.min: Der er vi i gang i Bratislava!

Sist Norge slo Spania var i 1997. Siden da har Norge tapt hele 18 ganger mot spanjolene, og fått med et lusent uavgjort.

Spania er, sammen med Danmark, det eneste laget som har vunnet alle sine kamper så langt i mesterskapet.

Følg kampen her:

Annonse

Chelsea med etterlengtet ligaseier – stoppet Tottenhams rekke

En fantastisk start på andre omgang var nok til å sikre seieren for Chelsea hjemme mot byrivalene Tottenham.

Chelsea sikret en svært viktig 2-0-seier i London-derbyet mot Tottenham i Premier League søndag. Det var de kongeblås første seier på fem kamper.

For Tottenhams del endte den ubeseirede kamprekken i ligaen på ni kamper. De hadde før kampen ikke tapt siden oktober, da de ble slått 0-3 av Manchester United.

Chelsea hadde ikke vunnet i ligaen siden 2. juledag, da Aston Villa ble slått 3-1. Etter det har det sett tungt ut for laget fra Vest-London. De ble tidlig nevnt som et tittelkandidat, men resultatene den siste måneden har skadet de håpene.

Søndag var de tilbake på seiersstien, og denne gang med seier mot en rival. Hakim Ziyech bøyde inn lederscoringen like etter pause med et kremmerhus fra langt hold. Etter 55 minutter doblet Thiago Silva med et hodestøt. I 1. omgang hadde Harry Kane og Tottenham fått en scoring annullert.

Etter baklengsmålene greide aldri Tottenham å skape de største sjansene, og det endte dermed 2-0 til vertene.

Nå venter en liten vinterpause i Premier League. Neste ligakamp for Chelsea er et nytt London-derby, denne gang mot Arsenal 12. februar. Tottenham møter Southampton 9. februar.

(NTB)

Skrekkstatistikk
Foto: NTB

Skrekkstatistikk

I søndagens oppgjør mot Burnley gikk Martin Ødegaard og Arsenal målløse av banen igjen. Det er fjerde kampen på rad.

Sist Arsenal gikk fire kamper uten mål var i desember 2005. Hele 17 år(!) siden. Det melder statistikkbyrået Opta.

Spesielt vond lesing for Arsenal-fansen er det faktum at laget, i 2022 har fått flere røde kort enn de har scoret mål. Siden nyttår har Gabriel, Granit Xhaka og Thomas Partey plukket opp røde kort, mens Bukayo Saka er lagets eneste målscorer.

London-laget fløy høyt på slutten av fjoråret. Siden da har det gått verre. Arsenals siste seier kom 26. desember 2021, da de slo Norwich.

Nå venter en pause i sesongen, og Ødegaard og Arsenal får ikke muligheten til å snu trenden før 10. februar da de møter et formsterkt Wolverhampton.

Dagens uavgjort mot Burnley betyr at Arsenal taper terreng i en jevn kamp om den gjeve fjerdeplassen som gir Champions League-spill. En turnering Arsenal ikke har vært i siden 2016/2017-sesongen.

Arsenals resultater siden nyttår:

1. jan: 1-2 mot Manchester City
9. jan: 0-1 mot Nottingham Forest
13. jan: 0-0 mot Liverpool
20. jan: 0-2 mot Liverpool
23. jan: 0-0 mot Burnley

Annonse
Granerud skuffet i generalprøven
Foto: NTB

Granerud skuffet i generalprøven

Halvor Egner Granerud havnet på 7.-plass i verdenscuprennet i hopp i tyske Titisee-Neustadt søndag. Nå venter OL for ham og det norske hopplaget.

Til tross for at Granerud lå på 3.-plass i verdenscupen sammenlagt foran helgens renn i Tyskland, har det ikke stemt helt for ham hittil i sesongen. Han har til tider slitt med å få ut de gode hoppene.

Lørdag hoppet han seg opp sju plasser til 4.-plass, og han var igjen i pallkampen søndag. Men i finaleomgangen hoppet han 130,5 meter og sikret med det 7.-plass.

Granerud hoppet også 130,5 meter i 1. omgang og hadde 4,9 poeng opp til østerrikeren Jan Hörl på 3.-plass foran finaleomgangen. Granerud forsøkte, men han hoppet ikke godt nok. Hjemmehåpet Karl Geiger vant foran slovenske Anze Lanisek. Tyske Markus Eisenbichler tok tredjeplassen.

Granerud var eneste nordmann i finaleomgangen. Sondre Ringen, Robin Pedersen og Joacim Bjøreng røk alle ut i 1. omgang. Ringen hoppet 97 meter, mens Pedersen hoppet 103 meter. Bjøreng landet på 114 meter.

Norge stilte med et meget redusert lag i Titisee-Neustadt i helgen. Både Daniel-André Tande og Johann André Forfang har testet positivt på koronaviruset. Marius Lindvik sto over for å være på den sikre siden foran OL, mens Robert Johansson sliter med ryggtrøbbel og sto over for å ha mulighet til å rekke lekene i Beijing neste måned.

De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.

(NTB)