Annonse

Sportsstudio

NÅ: Tok stikk mot rivalen
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

NÅ: Tok stikk mot rivalen

RUKA/OSLO (Dagbladet): 14.20: Karlsson slår Johaug, og går inn til en komfortabel seier.

14.16: Ved 8.1km har Karlsson økt til 5.7 sekunder på Johaug.

14.10: Johaug har en råsterk 21-sekundersledelse ved 8.1km. Karlsson passerer 6.1km, og har mistet et drøyt sekund på Johaug siden siste passering, men ligger fortsatt foran.

14.04: Frida Karlsson ligger fire sekunder foran Johaug ved første passering. Nå er duellen mellom gigantene virkelig igang.

13.57: Johaug setter ny bestetid ved første passering. Blir spennende å se når Karlsson kommer om seks minutter.

13.55: Frida Karlsson setter i gang, og svenskene har fått en veldig god start i dag. De norske damene henger litt etter her i starten.

- Litt skuffende start fra de norske damene, mener Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

13.50: Therese Johaug starter, og det er knyttet store forhåpninger til 33-åringen. Rivalen Frida Karlsson starter drøyt seks minutter seinere.

13.45: Ingvild Flugstad Østberg går i gang i comebacket.

13.42: Da har vi tre nordmenn i løypa. Lotta Udnes Weng, Ragnhild Haga og Anna Svendsen er i gang i Ruka.

Nordmenn i dagens renn:
Lotta Udnes Weng (19)
Ragnhild Haga (21)
Anna Svendsen (24)
Ingvild Flugstad Østberg (30)
Therese Johaug (40)
Heidi Weng (44)

Annonse
Herjer med marerittmotstanderen
Foto: NTB

Herjer med marerittmotstanderen

51. min: Ti minutter igjen å spille nå. Kan det gå for Norge?

38. min: Sander Øverjordet med en herlig scoring. Er på vei ut av banen, men klarer å presse et skudd inn mellom stengene.

- Han bryter fysikkens lover, utbryter Daniel Høglund i kommentatorbua.

33. min Norge får to to-minuttere i løpet av kort tid. Eirik Toft er sterk selv i undertall og klinker inn en scoring, men Spania slår rett tilbake igjen.

PAUSE: Norge herjer med Spania, en motstander vi ikke har slått siden 1997. Håndballgutta tar med seg en dyrebar 14-11 ledelse inn i hvilen.

13. min: Norge har fått en drømmestart på kampen! Leder 8-4 etter det er spilt 13 minutter. Spanjolene trenger rett og slett en pause, og tar timeout.

8. min: Gullerud plukker opp en retur fra den spanske keeperen, og hamrer den i mål. Norge har tatt ledelsen 3-2.

5. min: Sander Sagosen scorer norges første på mesterlig vis. Får ballen lobbet opp mot seg og fanger den i lufta før han druser den i mål. 2-1 i favør Spania etter kampens første fem.

1.min: Der er vi i gang i Bratislava!

Sist Norge slo Spania var i 1997. Siden da har Norge tapt hele 18 ganger mot spanjolene, og fått med et lusent uavgjort.

Spania er, sammen med Danmark, det eneste laget som har vunnet alle sine kamper så langt i mesterskapet.

Følg kampen her:

Chelsea med etterlengtet ligaseier – stoppet Tottenhams rekke

En fantastisk start på andre omgang var nok til å sikre seieren for Chelsea hjemme mot byrivalene Tottenham.

Chelsea sikret en svært viktig 2-0-seier i London-derbyet mot Tottenham i Premier League søndag. Det var de kongeblås første seier på fem kamper.

For Tottenhams del endte den ubeseirede kamprekken i ligaen på ni kamper. De hadde før kampen ikke tapt siden oktober, da de ble slått 0-3 av Manchester United.

Chelsea hadde ikke vunnet i ligaen siden 2. juledag, da Aston Villa ble slått 3-1. Etter det har det sett tungt ut for laget fra Vest-London. De ble tidlig nevnt som et tittelkandidat, men resultatene den siste måneden har skadet de håpene.

Søndag var de tilbake på seiersstien, og denne gang med seier mot en rival. Hakim Ziyech bøyde inn lederscoringen like etter pause med et kremmerhus fra langt hold. Etter 55 minutter doblet Thiago Silva med et hodestøt. I 1. omgang hadde Harry Kane og Tottenham fått en scoring annullert.

Etter baklengsmålene greide aldri Tottenham å skape de største sjansene, og det endte dermed 2-0 til vertene.

Nå venter en liten vinterpause i Premier League. Neste ligakamp for Chelsea er et nytt London-derby, denne gang mot Arsenal 12. februar. Tottenham møter Southampton 9. februar.

(NTB)

Annonse
Skrekkstatistikk
Foto: NTB

Skrekkstatistikk

I søndagens oppgjør mot Burnley gikk Martin Ødegaard og Arsenal målløse av banen igjen. Det er fjerde kampen på rad.

Sist Arsenal gikk fire kamper uten mål var i desember 2005. Hele 17 år(!) siden. Det melder statistikkbyrået Opta.

Spesielt vond lesing for Arsenal-fansen er det faktum at laget, i 2022 har fått flere røde kort enn de har scoret mål. Siden nyttår har Gabriel, Granit Xhaka og Thomas Partey plukket opp røde kort, mens Bukayo Saka er lagets eneste målscorer.

London-laget fløy høyt på slutten av fjoråret. Siden da har det gått verre. Arsenals siste seier kom 26. desember 2021, da de slo Norwich.

Nå venter en pause i sesongen, og Ødegaard og Arsenal får ikke muligheten til å snu trenden før 10. februar da de møter et formsterkt Wolverhampton.

Dagens uavgjort mot Burnley betyr at Arsenal taper terreng i en jevn kamp om den gjeve fjerdeplassen som gir Champions League-spill. En turnering Arsenal ikke har vært i siden 2016/2017-sesongen.

Arsenals resultater siden nyttår:

1. jan: 1-2 mot Manchester City
9. jan: 0-1 mot Nottingham Forest
13. jan: 0-0 mot Liverpool
20. jan: 0-2 mot Liverpool
23. jan: 0-0 mot Burnley

Granerud skuffet i generalprøven
Foto: NTB

Granerud skuffet i generalprøven

Halvor Egner Granerud havnet på 7.-plass i verdenscuprennet i hopp i tyske Titisee-Neustadt søndag. Nå venter OL for ham og det norske hopplaget.

Til tross for at Granerud lå på 3.-plass i verdenscupen sammenlagt foran helgens renn i Tyskland, har det ikke stemt helt for ham hittil i sesongen. Han har til tider slitt med å få ut de gode hoppene.

Lørdag hoppet han seg opp sju plasser til 4.-plass, og han var igjen i pallkampen søndag. Men i finaleomgangen hoppet han 130,5 meter og sikret med det 7.-plass.

Granerud hoppet også 130,5 meter i 1. omgang og hadde 4,9 poeng opp til østerrikeren Jan Hörl på 3.-plass foran finaleomgangen. Granerud forsøkte, men han hoppet ikke godt nok. Hjemmehåpet Karl Geiger vant foran slovenske Anze Lanisek. Tyske Markus Eisenbichler tok tredjeplassen.

Granerud var eneste nordmann i finaleomgangen. Sondre Ringen, Robin Pedersen og Joacim Bjøreng røk alle ut i 1. omgang. Ringen hoppet 97 meter, mens Pedersen hoppet 103 meter. Bjøreng landet på 114 meter.

Norge stilte med et meget redusert lag i Titisee-Neustadt i helgen. Både Daniel-André Tande og Johann André Forfang har testet positivt på koronaviruset. Marius Lindvik sto over for å være på den sikre siden foran OL, mens Robert Johansson sliter med ryggtrøbbel og sto over for å ha mulighet til å rekke lekene i Beijing neste måned.

De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.

(NTB)

Annonse
Kjetil Jansrud tatt ut til OL
Foto: NTB

Kjetil Jansrud tatt ut til OL

Alpinisten Kjetil Jansrud er tatt ut til OL i et ekstrauttak. Det bekrefter Olympiatoppen i en pressemelding søndag.

Det var først ventet at Jansrud ikke ville rekke å være klar til OL.

- Kjetil Jansrud er en erfaren kulturbærer som er bra for troppen, og det er gledelig at han rakk å bli klar for OL. All ære til Kjetil og teamet rundt ham for den jobben de har gjort etter han ble skadet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

- Det er veldig gledelig at skaden til Kjetil ikke var så alvorlig som først antatt, og at han nå får delta i sitt femte OL. Vi ser frem mot å ha et større og enda mer slagkraftig lag Beijing, sier sportssjef Claus Ryste.