Annonse

Sportsstudio

Holund, Iversen og Kruger står over jaktstarten

RUKA/OSLO (Dagbladet): SISTE: Hans Christer Holund, Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger står over dagens jaktstart. Det melder de på Instagram-kontoen «langrennsgutta».

- Noen kuldegrader for kaldt idag, og helsa kommer først… Tro det eller ei Dagbladet, skriver de.

Kvinnenes jaktstart er utsatt til 13:45 norsk tid.

Dagbladets reporter i Ruka melder om at termostaten er helt nede på -25 grader ved dammen som ligger på ett punkt i løypa.

Grensen for å starte et verdenscuplangrenn over 10- og 15 kilometer er 20 minusgrader.

- Avgjørelsen blir tatt 13:00 for herrene og 13:45 for kvinnene. Mulig at bare ett renn går. Alt i spill, alle muligheter, sier langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet.

Herrene skal i utgangspunktet gå 12:30.

Gro Eide, medieansvarlig i Norges Skiforbund, melder at Anna Svendsen har valgt å stå over dagens jaktstart, nettopp på grunn av kulda.

Langrennslandslagets lege, Øystein Andersen, sier til Viaplay at det kan være aktuelt at flere av de norske jentene står over dagens renn.

Petter Northug skriver på Twitter:

- Med et mye viktigere OL som kommer i februar er det ingen vits for utøverne å ta sjanser med å gå i kulda i Ruka. Ingen husker første World Cup helga etter OL, skriver den tidligere skikongen.

Under gårsdagens 10 kilometer klassisk kunne man se at flere av løperne slet med kulda i Ruka. Verst var det med Frida Karlsson som etter målgang måtte få hjelp fra det svenske støtteapparatet etter at hun ikke kjente fingrene sine.

Da hun endelig fikk varmen tilbake, opplevde hun store smerter i fingrene og brast i gråt.

- Du kjenner ikke fingrene når du konkurrerer, men da jeg kom i mål kjente jeg virkelig hvor kald jeg var. Jeg kunne ikke røre fingrene. Jeg forsøkte å røre dem, men greide det ikke. Nå er det heldigvis bra, sa Karlsson til Dagbladet etter gårsdagens dramatikk.

Holund, Iversen og Kruger står over jaktstarten
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Les hele saken

I store smerter:- Panikk

Annonse
Reinkind og Sagosen hjalp Kiel til Champions League-sluttspill
I SLAG: Sander Sagosen. Foto: NTB

Reinkind og Sagosen hjalp Kiel til Champions League-sluttspill

Sander Sagosen kunne juble for semifinaleplass i mesterligaen etter å ha hjulpet Kiel til 33-32-seier over gamleklubben Paris Saint-Germain.

Han kunne feire sammen med Harald Reinkind, som scoret seks av målene i den svært dramatiske returkampen. Sagosen scoret tre mål på en dag da ingen av nordmennene hadde god uttelling. Reinkind skjøt hele tolv ganger, Sagosen åtte.

Derimot var Magnus Landin dødelig effektiv, med sju mål på like mange avslutninger. Det var han som sendte hjemmelaget foran for godt på vei mot sammenlagt 63-62-seier.

Etter uavgjort i første kamp tok PSG kommandoen torsdag. Laget ledet gjennom det meste av første omgang, og ved pause sto det 17-19 på tavla. Kiel kom seg tidlig foran i den andre omgangen og ledet flere ganger med tre mål, men PSG lot seg ikke riste av. Sagosen satte inn 31-29, men Reinkind misset tre ganger på kort tid, og PSG utlignet. Lundin og Steffen Weinhold scoret de to siste Kiel-målene, og det ble ett for mange for PSG.

Kiel er semifinaleklar sammen med Barcelona, ungarske Veszprém og polske Kielce.

Barcelona slo Flensburg-Handewitt 27-24 torsdag i en kamp der Gøran Johannessen scoret tre ganger for gjestene. Sammenlagt vant Barcelona med sju mål.

(NTB)

Vilt nedrykksdrama og skandalescener: Everton berget plassen
DRAMA: Fansen stormer Goodison Park.

Vilt nedrykksdrama og skandalescener: Everton berget plassen

Nedrykksduellen i Premier League har vært så intens at den knapt kunne ha blitt skrevet mer dramatisk. Og i dramaets midte har en av Englands mest historiske klubber stått: Everton, klubben som har vært oppe i toppdivisjonen i 70 år.

Nedrykket har truet klubben - inntil i kveld. Med 3-2-seier hjemme mot Crystal Palace i dag, er Frank Lampards gutter ikke lenger i faresonen før den siste runden.

Da Dominic Calvert Lewin satte inn 3-2 noen minutter før full tid, etter at Everton hadde snudd fra å ha ligget under 0-2, eksploderte det på Goodison Park.

Det ble til skandalescener, da fansen stormet banen - med flere minutter igjen. Spillerne og banemannskap prøvde forgjeves å jage tilskuerne tilbake på plass - vel vitende om at dette kan bli straffet. Etter hvert kom kampen i gang igjen. Everton vant 3-2.

Pr. nå er Leeds laget som er på den tredje nedrykksplassen, med 35 poeng. Det samme har Burnley, som klarte 1-1 borte mot Aston Villa i kveld.

I siste kamp møter Burnley Newcastle hjemme. Leeds møter Brentford borte.

Alt avgjøres søndag, når kampen både i toppen og bunnen avgjøres med ligaens 38. og siste runde, fra kl 17.00.

Annonse
Møter franskmann i favoritt-turnering
Foto: NTB

Møter franskmann i favoritt-turnering

Det norske tennisesset Casper Ruud skal bryne seg på franske Jo-Wilfried Tsonga i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris.

Det ble klart under torsdagens trekning av hovedtablået i turneringen. Ruud er 8.-seedet i turneringen. I fjor var han seedet som nummer 15.

Ruud har aldri kommet lenger enn til tredje runde på grusen i den franske hovedstaden. I fjor røk han ut mot spanske Alejandro Davidovich Fokina i en spennende femsetter som varte i 4,5 time.

I 2022-utgaven skal Ruud møte 37-årige Tsonga i den første runden. Franskmannen er rangert som nummer 267 i verden, og de to har aldri møttes tidligere. Tsonga, som på toppen av karrieren var nummer fem i verden, har fått wildcard til årets turnering.

Ruud har Roland-Garros som et stort uttalt mål denne sesongen. 23-åringen er kjent for å være best på grusen, men har ikke fått det helt til å svinge på underlaget hittil denne sesongen.

Ruud spiller for tiden ATP250-turneringen i Genève som tittelforsvarer foran turen til Paris. Der møter han amerikanske Reilly Opelka i semifinalen fredag.

Roland-Garros startet med kvalifiseringskamper 16. mai, men de slipper nordmannen å spille grunnet sin høye ranking. Turneringen avsluttes 5. juni.

(NTB)

Raser
REAGERTE: Vipers trener Ole Gustav Gjekstad, og Nora Mørk. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: NTB

Raser

Vipers Kristiansand gjorde kort prosess med Molde og er klar for sluttspillfinale mot Storhamar etter 35-22-seier på bortebane torsdag.

Det gjorde laget etter et vanvittig sceneskifte i første omgang. Molde yppet seg innledningsvis og ledet 9-5 etter 13 minutter, men Vipers scoret 16 av omgangens 17 siste mål og hadde punktert kampen med 21-10-ledelse ved pause.

Vendingen skjedde rett etter at Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad kjeftet på seg en tominutter i sinne over dømmingen. Han var fortsatt sint etter kampen, og dommerne varslet at de vil levere rapport om hans oppførsel.

– Jentene mine er disiplinerte som holder konsentrasjonen og ikke blir utvist, for det var vanskelig å spille i dag. Bare se på kampen så skjønner du hvorfor x antall av mine spillere synes dette er det dårligste de har sett på lenge, sa Gjekstad til TV 2 om dømmingen.

– Vi fikk trent på det vi skal, men det var mye som var rart, blant annet at Molde ikke fikk noen utvisninger.

Vipers har herjet med Molde den siste drøye uka. Etter 36-28 i den første semifinalen ble det brutale 38-20 i helgens cupfinale, før Molde fikk juling også i egen hall i det som ble lagets siste kamp for sesongen.

– Vipers er et godt lag, og de steppet litt opp, sa Molde-trener Tor Odvar Moen om det som skjedde siste drøye kvarter av første omgang, som Vipers vant 16-1.

For Vipers venter sluttspillfinale mot Storhamar i best av tre kamper og finalehelgen i mesterligaen første helg i juni.

– Da håper jeg det blir flere folk. I dag var det ikke gøy å spille, sa Nora Mørk til TV 2. Hun var som Gjekstad lite imponert over dømmingen.

Ana Debelic førte an for Vipers med sju mål, mens Nora Mørk scoret seks og ble kåret til banens beste. Elise Skinnehaugen scoret ni ganger for Molde, til liten nytte.

Med torsdagens kamp har Vipers slått Molde med 39 måls margin i tre kamper over en periode på ni dager.

I en annen kamp torsdag tok Tertnes første stikk i kvalifiseringsduellen mot Gjerpen om den siste plassen i eliteserien. Emma Holtet scoret sju mål i 25-19-seieren. Returkampen spilles søndag, og da må Gjerpen vinne for å tvinge fram en tredje kamp.

(NTB)

Annonse
Solbakkens høyre hånd i FCK: - De har tenkt med ræva
Foto: NTB

Solbakkens høyre hånd i FCK: - De har tenkt med ræva

Klubblegenden Per Wind, teamsjef i FC Köbenhavn, fikk sparken av FCK-sjefene Peter Christiansen og Daniel Rommedahl i september i fjor. Da haddde han vært en bauta for klubben i 23 år. I ti år jobbet han tett med Ståle Solbakken.

Begrunnelsen var at klubben ønsket å omstrukturere sin sportslige organisasjon. Per Wind ble opprinnelig bedt om å slutte til jul, men etter massiv kritikk fikk han stå sesongen ut.

Wind uttrykte skuffelse da nyheten om at han hadde blitt sparket ble kjent i høst, men da ville han ikke åpne fullt opp. Det gjør han så til de grader nå, ifølge BT.

- Det gjør fortsatt vondt, selv om det er åtte måneder siden. Jeg klandrer ikke FCK, men jeg klandrer de to. For helvete, det er ikke rakettforskning å behandle en ansatt med respekt og verdighet. De har tenkt med ræva, og det er bare et gigantisk selvmål de to herrene Peter Christiansen og Daniel Rommedahl har laget, sier Wind til BT.

Han kaller framgangsmåten til ledelsen «dårlig og uprofesjonell». Han peker også på at han, som 67-åring, ikke hadde lang tid igjen i yrkeslivet.

- De visste ikke engang hvor gammel jeg var. De har beklaget til meg, men skaden er skjedd og den kan ikke repareres, sier han.

Wind sier han har fått mye støtte fra FCK-fans.

- All sympatien og kjærligheten jeg fikk... Jeg fikk tekstmeldinger og meldinger på Messenger fra folk jeg ikke kjenner. «Hvordan kan de behandle deg på den måten. Du er tross alt en klubbmann», har de skrevet. Jeg er helt rørt, sier Wind.

BT har vært i kontakt med de to FCK-lederne, som svarer følgende pr SMS til avisa:

- Det er ikke mye nytt i dette, og vi har beklaget prosessen. Vi er alle glad i Per, og vi gleder oss til å hylle ham for tida i FCK på søndag, heter det.

Søndag tar lagsjefen nemlig farvel med fansen og spillerne etter å ha vært i klubben siden 1999. Anledningen kan i det minste bli svært hyggelig: Bare mye teori kan frata FCK seriegullet den dagen.

Wind er for øvrig far til Jonas Wind, tidligere FCK-spiller under Ståle Solbakken, og som nå spiller i Wolfsburg i Bundesliga.