Annonse

Sportsstudio

Så mange så langrenn på TV3
Foto: NTB

Så mange så langrenn på TV3

TV3 hadde sine første sendinger med verdenscup i langrenn denne helga. I en pressemelding opplyser NENT at nesten en million seere var innom de lineære sendingene fra vintersporten (986 000). Det mest sette var lørdagens 10km for kvinner, og 15 km for menn.

- Dette var en monsterhelg og en ilddåp for oss, med masse avlysninger, utsettelser og kuldesjokk i Ruka. Det klarte vi heldigvis å håndtere veldig bra. Sammenligner vi oss med oss selv, så er det andels-, og seertalls-messig en voldsom forbedring. Et sted må vi starte, og dette var altså helg én med langrenn av totalt minimum fem sesonger. Vi skal vokse på sikt, og skal både skape vekst på Viaplay samt ta økte seerandeler lineært – og veien opp til NRK er langt fra Kilimanjaro-nivå. Allerede til helgen er det både vintersport, håndballmesterskap, Formel 1 og Dortmund og Braut Haaland mot Bayern München på våre flater – så her er det bare å kjøre på!, sier sportssjef Kristian Oma.

I år er det den første vinteren hvor NRK ikke sender langrenn på TV. Det er NENT som har tatt over flere av rettighetene til verdenscupen i en rekke vintersporter.

NENT sine kanaler viser langrenn, hopp, kombinert, skøyter og alpint. NRK viser skiskyting og langløp. Noen konkurransehelger skal fortsatt gå på NRK. TV 2 skal også inn i bildet. De sender blant annet hoppuka.

Annonse
Bekrefter muskelskade
UT MED SKADE: Erling Braut Haaland. Foto: NTB

Bekrefter muskelskade

Borussia Dortmund bekrefter i en pressemelding at Erling Braut Haaland har pådratt seg en muskelskade.

Spissen er blitt undersøkt både søndag og mandag, og han vil bli undersøkt ytterligere de neste dagene.

Nordmannen scoret det første målet da Dortmund slo Hoffenheim 3-2 lørdag. Etter 63 minutter var arbeidsdagen over. Haaland tok seg til lysken og låret.

- Vi håper Erling blir fri for symptomer så fort som mulig og kan gjøre det han elsker mest: Å score mål for Borussia Dortmund, heter det i pressemeldingen.

- Utøvere er nærkontakter
Foto: Bjørn Langsem

- Utøvere er nærkontakter

Mandag kom beskjeden om at sprinttrener Arild Monsen har testet positivt på corona. Det kan få konsekvenser for flere herreløpere:

- Jeg kan bekrefte at utøvere blir definert som nærkontakter i henhold til italienske regler, sier han på et spørsmål fra NRK på et digitalt pressetreff mandag.

Noen av dem må mest sannsynlig inn i karantene i fem dager i Italia. Bjervig ville ikke gå inn på hvor mange eller hvem det gjelder, og ba om ro mens Skiforbundet og Olympiatoppen fikk orden på saken.

De som har tatt en boosterdose de siste 120 dagene blir ikke definert som nærkontakter i Italia, så de det eventuelt gjelder har ikke tatt den tredje dosa.

Tidligere i januar gikk blant annet Johannes Høsflot Klæbo ut til VG og sa han ikke hadde tatt den tredje dosen, og Bjervig bekrefter at det gjelder flere av herreløperne.

I utgangspunktet skal alle langrennsutøverne på et fly som går til Beijing torsdag 27.januar. Olympiatoppen har også et fly som går 31.januar.

Akkurat nå er det usikkert hva utøverne rekker. Inntil Skiforbundet og Olympiatoppen har definert nærkontakter, er de norske utøverne i karantene på hotellet de bor på i Seiser Alm.

Annonse
Jonathan Parr legger opp
Foto: NTB Scanpix

Jonathan Parr legger opp

Den tidligere Premier League-proffen og landslagsspilleren Jonathan Parr (33) legger fotballskoene på hylla, melder TV 2.

Det har den 33 år gamle venstrebacken bestemt etter å ha vært skadeplaget i en periode. Han avsluttet karrieren med seks sesonger i Strømsgodset, der han spilte i alt 128 kamper.

– Heldigvis kom min mest alvorlige skade sent i karrieren. Jeg skal være glad for det jeg har fått oppleve, og ikke minst for at jeg har fått muligheten her. Om man går litt vekk fra fotballbobla, så var dette det eneste riktige nå. Det ble en for stor risiko å «pushe» det mer, sier han til TV 2.

Parr slo igjennom i Aalesund og spilte senere for Crystal Palace og Ipswich før han vendte hjem. Han spilte ni A-landskamper for Norge i årene 2010-2013.

Framover skal han jobbe som vekstsjef i det nyoppstartede bruktbilfirmaet Rebil.

(NTB)

Eirik Bakkes sønn klar for Molde
Foto: NTB

Eirik Bakkes sønn klar for Molde

Johan Johannessen Bakke (17), sønn av den mangeårige Leeds- og Norge-profilen Eirik Bakke, er solgt fra Sogndal til Molde.

Det opplyser klubbene mandag ettermiddag.

- Johan er et av de største midtbanetalentene i Norge, som vi kan bygge framtiden rundt. Han kommer fra en anerkjent og god fotballslekt, så Johan har vi stor tro på. Sogndal har vært flinke med å utvikle spillere, og vi har et utrolig godt samarbeid, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum.

Bakke fikk sin A-lagsdebut for Sogndal i 1. divisjon i september 2020, med faren som trener, og siden har han spilt jevnlig.

Molde åpner sesongen med åttedelsfinale i NM mot Odd 13. mars. For tiden er laget på treningsleir i Spania, og Bakke er med dit.

(NTB)

Annonse
Innnbrudd hos Real Madrid-stjerna
Foto: AFP

Innnbrudd hos Real Madrid-stjerna

Etter en sur kamp mot Elche søndag kom Real Madrid-stjernen Karim Benzema hjem til et hus der innbruddstyver hadde vært på ferde.

Med andre ord fikk den franske spissen en blytung avslutning på uka.

Benzema brente et straffespark i første omgang i hjemmekampen der Real Madrid endte opp med å spille 2-2. Etter pause måtte han av banen etter å ha fått en muskelstrekk i leggen.

Som om ikke det var nok: Mens Benzema var opptatt med kamp, hadde ubudne gjester tatt seg inn i huset hans. Politiet i Madrid opplyste mandag at de etterforsker innbruddet.

Ingen var hjemme i huset da innbruddet fant sted, og politiet har ikke opplyst hva som ble stjålet.

Det er ikke uvanlig at rike fotballstjerner blir utsatt for innbrudd. Benzema opplevde det samme under en kamp i 2019, og i engelske Premier League har flere profiler blitt rammet de siste årene.

(NTB)