Annonse

Sportsstudio

Klæbo vant prologen - Emil Iversen slått ut


LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Det er sprint fristil på programmet på Lillehammer.

Emil Iversen ble slått ut allerede i prologen, slik han også gjorde på sprinten i Ruka. Han ble nummer 40 til slutt. Etterpå gikk han rett forbi pressen.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier til Dagbladet at nivået på Iversens prolog ikke er bra nok.

- Det er for dårlig. Det er rett og slett for dårlig, sier han.

Det var sju norske blant de elleve beste - og Johannes Høsflot Klæbo vant prologen foran Lucas Chanavat og Erik Valnes.

De tre største favorittene valgte alle å gå i heat 1 i kvartfinalen.

Stjerneskuddet Alexander Terentev ble nummer fem, like foran landsmann Alexandr Bolsjunov.

Pål Trøan Aune og Magnus Øyaas Håbrekke røyk også ut. Thomas Helland Larsen klarte seg akkurat med 30. plassen.

Disse norske var i aksjon (startnummer i parentes):

Pål Golberg (9)
Håvard Solås Taugbøl (17)
Johannes Høsflot Klæbo (21)
Emil Iversen (22)
Erik Valnes (23)
Håkon Skaanes (24)
Finn-Hågen Krogh (38)
Even Northug (42)
Thomas Helland Larsen (44)
Pål Trøan Aune (46)
Sindre Bjørnstad Skar (48)
Magnus Øyaas Håbrekke (58)

*30 utøvere går videre til kvartfinalen.

Klæbo vant prologen - Emil Iversen slått ut
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Annonse
Ulvestad ble tyrkisk cupmester
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ulvestad ble tyrkisk cupmester

Fredrik Ulvestad og hans Sivasspor slo Kayserispor 3-2 etter ekstraomganger og kunne juble for sitt første cupgull i tyrkisk fotball torsdag.

Nordmannen ble byttet ut på overtid i den andre ekstraomgangen. Da hadde Moussa Konaté avgjort kampen etter 113 minutter.

Det sto 1-1 ved full tid, før begge lag noterte seg for en scoring hver fram til det 107. minuttet. Deretter ble Konaté helten for Ulvestads lag. Sivasspor har aldri før gått til topps i cupen etter at de ble etablert i 1967.

Det var også første gang laget har nådd finalen. Sivasspor kom på 10.-plass i ligaen, mens Kayserispor havnet nede på 14.-plass. Det var dermed ingen topptung finale. Galatasaray er mestvinnende med sine 18 cuptriumfer.

(NTB)

Stabil Hovland-start i Texas
Foto: AP

Stabil Hovland-start i Texas

Det norske golfesset Viktor Hovland har gått de første ni hullene av den første runden av PGA-turneringen i Texas på ett slag under par.

Han ligger på delt 19.-plass totalt med ni hull igjen å spille for dagen. Det ble en god start for Hovland som rullet i for birdie allerede på det første hullet, før det ble tre par på rad.

På hull nummer fem gikk han på en bogey, men nordmannen slo tilbake på det åttende hullet og sikret seg en godkjent start på runden.

Fem amerikanere deler ledelsen på fire slag under par etter at fire av dem har unnagjort sin første runde. Unntaket er Martin Trainer som kun har kommet seg til sitt ellevte hull for dagen. Dermed kan han senke lederscoren ytterligere.

Turneringen, som spilles i Fort Worth i delstaten Texas, har rundt 80 millioner kroner i premiepenger. Vinneren stikker av gårde med 14 millioner.

(NTB)

Annonse

Ingen cuptriumf for Hegerberg

Cupdrømmen brast for Andrine Hegerberg og Häcken. Rosengård vant den svenske cupfinalen 2-1 etter ekstraomganger.

Avgjørelsen falt etter 109 minutter da Stefanie Sanders pirket til ballen på bakerste stolpe. TV-bildene ga ingen tydelige svar på om hele ballen krysset mållinjen, men mål ble iallfall dømt, og Rosengård kunne slippe jubelen løs.

Häcken klarte ikke å svare de siste minuttene. Helt på tampen ble Rosengård snytt for straffespark, men det gjorde fint lite for Malmö-laget som vant sin sjette cuptittel.

Fra benken fikk Andrine Hegerberg se lagvenninnen Johanna Kaneryd sende Häcken i føringen etter åtte minutter. Hegerberg ble byttet inn etter timen spilt, og like etterpå utlignet Bea Sprung for Rosengård.

I serien topper Rosengård tabellen to poeng foran Häcken etter ti serierunder.

(NTB)

Sagosen-show i seier for Kiel
Foto: Geir Olsen / NTB

Sagosen-show i seier for Kiel

Sander Sagosen ble kampens store spiller med sine ni mål i Kiels 32-23-seier over N-Lübbecke i den tyske eliteserien i håndball torsdag.

Nordmannens lag har med det stadig en liten teoretisk mulighet til å ta seriegullet denne sesongen. De har seks poeng opp til ligaleder Magdeburg med tre kamper igjen.

De er med andre ord avhengige av at laget til Magnus Gullerud og Christian O'Sullivan taper sine gjenstående kamper, samt at de selv gjør jobben mot sine motstandere.

Hamburg, Rhein-Neckar og Goppingen venter for Kiel, mens Magdeburg skal møte Balingen-Weilstetten, Leipzig og Rhein-Neckar.

Kiel skal i midten av juni ut i final four-spill i mesterligaen. De møter Barcelona i semifinalen.

Gøran Johannessen sto for ett mål da hans Flensburg-Handewitt slo Stuttgart 28-26. Danske Emil Jakobsen bidro med elleve scoringer.

(NTB)

Annonse
Ohi kronet sesongen med cupgull
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ohi kronet sesongen med cupgull

Det ble både serie- og cupgull for Ohi Omoijuanfo i sin første sesong for Røde Stjerne. Cupgullet ble sikret med 2-1-seier over erkerival Partizan Beograd.

Nordmannen har titt og ofte funnet nettmaskene for den serbiske storklubben, men torsdag var det Aleksandar Katai som noterte seg for scoringer. En dobbel fra 31-åringen sikret Røde Stjerne sin 26. cuptittel.

Cupgullet avslutter noen strålende dager for Omoijuanfo og Røde Stjerne. Søndag ble ligagullet sikret med 3-1-seier over Vozdovac.

Omoijuanfo startet cupfinalen og ble byttet ut etter en snau time spilt. Like etterpå utlignet Slobodan Urosevic for Partizan, men Katai avgjorde kampen drøyt ti minutter senere.

Den norske spissen ble Røde Stjerne-spiller ved nyttår etter at kontrakten hans med Molde utløp.

(NTB)