Annonse

Sportsstudio

Krisestart
Foto: Bjørn Langsem

Krisestart

Tour de Ski åpnet med fristilsprint i Lenzerheide i dag.

For Sverige ble det en krisestart. Både Frida Karlsson og Ebba Andersson feilet i prologen og er slått ut. Med det taper de viktige sekunder i sammendraget.

- Det er skuffende. Frida var i finalen i Ruka. Hun er avhengig av å ta bonuspoeng. Det deles ut 60 til vinneren, så hun taper mye til Diggins nå. Det blir spennende, sier TV 2-ekspert Petter Northug.

Flere norske måtte også bite i gresset. Lotta Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Ragnhild Haga, Heidi Weng og Silje Theodorsen og Anna Svendsen er alle slått ut.

Mathilde Myhrvold derimot slo til med en knalltid på prologen. Hun ble nummer to, bare slått av Nadine Fähndrich. Amerikanske Jessie Diggins ble nummer tre. Tiril Udnes Weng (10.plass), Anne Kjersti Kalvå (19.plass) og Helene Marie Fossesholm (29.plass) er også videre.

Utøverne skal gjennom seks etapper før en vinner blir kåret etter en syrefest opp monsterbakken 4.januar.

Annonse
Tungt slag
Foto: AP/NTB

Tungt slag

Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne mandag kveld bekrefte at både Mohamed Salah og Virgil van Dijk mister den viktige bortekampen mot Southampton tirsdag.

Fra før er også midtbanegeneral Fabinho ute av kampen med sin skade (hamstring). Både Salah (lyske) og van Dijk (kne) ble byttet ut underveis i FA-cupfinalen mot Chelsea, og blir ikke klar til Premier League-møtet tirsdag kveld, opplyser manager Klopp.

Han sikter på at duoen vil være tilbake i troppen igjen til siste serierunde mot Wolverhampton til helgen, samt mesterligafinalen mot Real Madrid 28. mai.

– De er begge OK. Målet er at det vil være involverte igjen til helgen. Det ville vært perfekt med tanke på Champions League-finalen, sier Klopp.

– Vi er veldig positive. Jeg er ganske positiv for Wolves-kampen, men de vil ikke være med i morgen, fortsetter han.

Liverpool har en teorietisk mulighet til å kapre ligagullet fra Manchester City i siste serierunde. Det forutsetter imidlertid at de slår Southampton og Wolves, samt at City taper poeng mot Steven Gerrards Aston Villa i siste runde.

(NTB)

Klare for EM-sluttspill!

Det norske J19-landslaget i fotball løste billett til sommerens EM-sluttspill etter å ha vunnet 1-0 i gruppefinalen i kvalifiseringen mot Østerrike mandag.

Monica Isaksen ble matchvinner da hun fant nettmaskene elleve minutter etter sidebytte, for flere mål ble det ikke.

Norge slo Ukraina 5–0 og Bulgaria 6–0 tidligere i kvalifiseringen og møtte vertene Østerrike til gruppefinale mandag. Vinneren av den kampen ville ta seg til EM.

– Jentene er superglade og støynivået er veldig høyt i garderoben nå. Dette er en skikkelig opptur, sier landslagstrener Hege Riise til fotball.no.

– Jeg har trodd på at vi skulle klare det hele veien og vært ganske rolig, men jeg merket jo i dag at det ble litt nerver underveis, tilføyde hun.

I tillegg til Norge er Tsjekkia (vertsnasjon), England, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Sverige klare for mesterskapet som spilles fra 27. juni til 9. juli.

– Det er veldig viktig å være med i mesterskapene og å møte de beste. Det gjør at vi utvikler oss både individuelt og som lag. I EM får vi kjenne på det høyeste nivået og det gleder vi oss veldig til, sier landslagstrener Riise.

Gruppene trekkes 18. mai.

(NTB)

Annonse
Norsk juvel debuterte for Juventus
Foto: NTB

Norsk juvel debuterte for Juventus

Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 mandag. Martin Palumbo fikk Juventus-debuten i 2-2-kampen mot Lazio.

Sampdoria hadde reddet plassen før avspark i mandagens Serie A-oppgjør. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag. Fiorentinas tap gjør at deres sjanse til europacupspill lever farlig.

Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen. Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør. Der er Milan best.

Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet.

Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for hjemmelaget da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

(NTB)

Sheffield United bekrefter ran hos Sander Berge
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Sheffield United bekrefter ran hos Sander Berge

Fredag 13. mai ble hjemmet til Sander Berge ranet. Det bekrefter Sheffield United overfor lokalavisa Yorkshire Post.

- Vi er klare over hendelsen og støtter Sander så mye som mulig. Saken er nå hos South Yorkshire Police og vi håper de kan stille gjerningspersonen eller gjerningspersonene for retten, sier klubbens talsperson til avisa.

Avisa skriver videre at det Berge skal ha blitt frastjålet smykker for 100 000 pund.

Annonse
Kritisk for Ødegaard
STYGT TAP: Martin Ødegaard mot Newcastle i kveld.

Kritisk for Ødegaard

Martin Ødegaard og Arsenal spilte for Champions League-plass idet de møtte Newcastle borte i kveld.

Klubben burde vinne ettersom erkerival Tottenham gikk forbi på tabellen med gårsdagens seier mot Burnley.

Men for øyeblikket ser det kritisk ut. Arsenal tapte 2-0 etter Newcastle-mål av Callum Wilson og Bruno Guimaraes. Scoringene kom 11 minutter ut i 2. omgang og fem minutter før slutt.

Det er fire Premier League-klubber som går til Champions League. Manchester City, Liverpool og Chelsea er selvskrevne.

Når en runde gjenstår etter kveldens kamp, står den siste engelske plassen i fotball-Europas gjeveste turnering mellom de to London-klubbene.

Tottenham har to poeng på Arsenal før finalerunden på søndag. Tottenham møter for lengst fortapte Norwich i siste kamp hjemme. Arsenal møter Everton hjemme.

Med det har Arsenal høyst trolig rotet bort det som så ut som en nokså klar Champions League-plass for kort tid siden. Klubben hadde et stort forsprang på Tottenham før de siste kampene.

I TV2s Premier League-studio var det sterke reaksjoner på Arsenals prestasjon.

- De har hatt det i egne hender, de har rotet det vekk og fått som fortjent, sier Erik Thorstvedt.

Han mener det hele er veldig, veldig skuffende av Arsenal.

- Dette er et skikkelig slag i trynet, sier han.

TV2s studio ga på den annen side mye skryt til hjemmelaget.

- Det var klasseforskjell, sier Thorstvedt.

Arsenal-manager Mikel Arteta var en slagen mann i intervju vist på TV2 etter kampen.

- Dette er tungt å svelge. Newcastle er bedre enn oss i alle spillets faser. Vi hadde ingenting å stille opp med, sier han.

På spørsmål fra reporteren om hvorfor dette skjer i en så livsviktig kamp, hadde ikke Arteta gode svar.

- Jeg sa bare til gutta etter kamp at vi ikke var i nærheten av det nivået vi må være på for å spille i Champions League, uttalte han.

Arsenals Granit Xhaka var svært kritisk til spillernes innstilling i denne avgjørende kampen. Han tok i bruk uvanlig sterke ord etter kampen.

Da han ble spurt om det var det unge laget som ikke taklet presset, svarte han:

- Om noen ikke er klar for en slik kamp, er det bare å bli hjemme. Du må ha baller i en så viktig kamp. Dette var en katastofal opptreden av oss. Og det er veldig trist, sa han, blant annet, til Sky Sports.