Annonse

Sportsstudio

Therese Johaug deler forlovelsesbilde

Therese Johaug deler forlovelsesbilde

Therese Johaug deler fredag kveld bilde på Instagram sammen med kjæresten Nils Jakob Hoff. På bildet viser hun fram en forlovelsesring og skriver: 2021 gjemte det beste til slutt.

Det var i 2014 det ble kjent at Johaug og Hoff hadde blitt kjærester etter å ha holdt en lav offentlig profil. Høsten 2019 tok de forholdet et steg videre og ble samboere etter å ha hatt et avstandsforhold over flere år.

Nils Jakob Hoff har tidligere lettet på sløret om det første møtet med langrennsløperen. Under et besøk hos «P3morgen» i 2016 forklarte Hoff at han møtte sin utkårede for første gang på et fly, etter at han hadde deltatt i en rokonkurranse og Johaug hadde vært på samling med langrennskollegene.

Annonse
Ny triumf
Foto: Reuters/NTB

Ny triumf

Magnus Carlsen vant fredag lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I finalen slo nordmannen Hikaru Nakamura.

I onlineturneringen spilles det først 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1 (bullet) – det er ni kamper i hver kategori.

Da alle partiene var unnagjort, var sto 13,5-12,5 i Carlsens favør.

I 5+1 endte det 5-4 til Carlsen, mens Nakamura vant 5-4 i 3+1. I Bullet endte det 4,3-3,5 til Carlsen.

Carlsen har utklasset alle sine motstandere i turneringen. I 1. runde slo han Santosh Vidit med 17,5 mot 8,5 poeng, i kvartfinalen tok han seg av Jan Nepomnjasjtsjij med 20,5 mot 9,5. I semifinalen ble Wesley So slått med 22–7.

(NTB)

Spilte seg opp etter krisestart
Foto: John Walton / Pa Photos

Spilte seg opp etter krisestart

Kaptein og lagleder Suzann «Tutta» Pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge Solheim Cup-duellen mot USA fredag.

Den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. Der slo spillerne annenhver gang på samme ball.

Europa-kaptein Pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. Da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene.

- Tutta har fått noe ekstra å tenke på. Det var ikke planen å være fire poeng ned, sa Discovery-kommentator Andreas Torp.

I fourball senere på dagen gikk det langt bedre for de europeiske jentene. Da endte to av kampene med poengdeling, mens Europa vant de to siste kampene.

Dermed leder USA 5-3 etter første dag. Turneringen fortsetter lørdag.

Turneringen spilles normalt annethvert år. Likevel skal det spilles en ny utgave også neste år. Der har allerede Suzann Pettersen fått kapteinsvervet for det europeiske laget.

2024-utgaven foregår i Virginia i USA.

Solheim Cup ser du på Eurosport og discovery+

(NTB)

Annonse
Spania og Sverige med felles markering
Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Spania og Sverige med felles markering

De spanske fotballkvinnene har etter det historiske VM-gullet stått i en storm etter at den tidligere fotballpresidenten Luis Rubiales kysset Jenniffer Hermoso etter premieseremonien.

Det vakte sterke reaksjoner og Rubiales valgte å trekke seg som fotballpresident.

Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken.

Foran kveldens Nations League-oppgjør mellom Sverige og Spania gjennomførte de to en felles markering. Lagene samlet seg og holdt opp et banner med tittelen «#SeAcabó» som kan oversettes til «det er over».

(Dagbladet/NTB)

Saken oppdateres!

Kamper utsettes etter dødsfall
Foto: Stephen Flynn/SPP/Shutterstock

Kamper utsettes etter dødsfall

Kampene mellom Burnley og Newcastle kvinner, samt Nottingham Forest mot Liverpool som skulle spilles søndag utsettes, det skriver Burnley kvinner på Twitter/X.

Utsettelsen skjer som følge av det tragiske dødsfallet av Sheffield United-spiller Maddy Cusack.

Det bekreftes også av det engelske fotballforbundet.

«Både Burnley mot Newcastle United kvinner og Nottingham Forest kvinner mot Liverpool, som skulle spilles søndag, vil bli utsatt», skriver FA i en uttalelse.

- Maddy begynte sin fotballkarriere i Nottingham Forest og var lagvenninne med flere spillere i begge lag. Utsettelsen er gjort for å sikre at alle spillere og ansatte har tid til å behandle dette forferdelige tapet, skriver Burnley på sin Twitter/X-profil.


Les hele saken

Fotball-England i sorg

Annonse