Annonse

Sportsstudio

Kansellerer Djokovic sitt visum
Foto: NTB

Kansellerer Djokovic sitt visum

SISTE: Australian Broascasting Corporation (ABC) melder at serberens støtteapparat vil anke avgjørelsen i retten.

Immigrasjonsminister Alex Hawke har kansellert Novak Djokovic sitt visum.

Det bekreftes i en pressemelding fredag morgen.

- Jeg vurderte grundig informasjonen jeg fikk fra innenriksdepartementet, grensekontrollen og Djokovic før jeg tok avgjørelsen, sier han i pressemeldingen.

Tennisstjerna står nå i fare for å sendes ut av landet, og bli utestengt i tre år.

Det er andre gang på kort tid at Djokovic får oppholdstillatelsen kansellert. Mandag bestemte en dommer at Djokovic likevel skulle få lov til å være i Australia etter at han fikk inndratt visumet forrige uke.

Det er bare tre dager til Australian Open går av stablene, og serberen ble trukket ut som vanlig. Nå er det lite trolig at verdenseneren får spille i turneringen.

Djokovic har vunnet rekordmange Australian Opens med sine ni. I år får han altså ikke muligheten til å ta sin tiende tittel i turneringen.

Det er uklart hva som skjer videre nå.

Dagbladet/NTB

Les hele saken

Dette har skjedd i Djokovic-saken

Annonse
Nadal slet seg til semifinale
Foto: NTB

Nadal slet seg til semifinale

Rafael Nadal brukte fem sett og over fire timer på å slå Denis Shapovalov tirsdag, og tok seg med det videre til semifinalen i Australian Open.

Oppgjøret var over etter fire timer og åtte minutter, og Nadal vant til slutt 3-2 i sett.

Nadal startet godt, men møtte underveis på problemer. Etter å ha vunnet de to første settene, gikk de to påfølgende canadierens vei. Canadieren slo ut OL-vinner Alexander Zverev i åttedelsfinalen.

I det fjerde settet måtte dessuten Nadal ha behandling for det som så ut som problemer i mageregionen.

I det femte sette viste spanjolen sin rutine og brøt Shapovalovs første servegame. Deretter handlet det meste om Nadal, som til slutt kunne juble for avansement med 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Dermed fortsetter jakten på den rekordbrytende 21. Grand Slam-tittel.

I kvinnenes kvartfinaler ble fjerdeseedede Barbora Krejcikova slått ut av Madison Keys. French Open-vinner Krejcíková tapte i strake sett med 3-6, 2-6.

Keys kan møte verdensener og hjemmehåp Ashleigh Barty i semifinalen. Australieren møter Jessica Pegula i kvartfinalen senere tirsdag.

(NTB)

Testet negativt
Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Testet negativt

Mandag ble det bekreftet at sprinttrener Arild Monsen (59) hadde testet positivt for corona. 59-åringen testet positivt på Gardermoen etter hjemreise fra Seiser Alm.

I reisefølge var Ole Morten Iversen (63) som testet negativt på hurtigtestene.

- Jeg har testet negativt på to hurtigtester i går kveld og i dag. Jeg får ikke svar på PCR-testen før i morgen, så jeg lever i spenning nå, var beskjeden til Dagbladet mandag formiddag.

Tirsdag morgen bekrefter landslagstreneren at han har testet negativt på PCR-testen. Dermed kan Iversen reise som planlagt til Beijing.

OL i Beijing går mellom 4. og 20. februar.

Annonse
Det australske tennisforbundet tillater Peng Shuai-støtte
Foto: AFP

Det australske tennisforbundet tillater Peng Shuai-støtte

Arrangørene av Australian Open snur og vil tillate tilskuere å bære t-skjorter og bannere som viser støtte til den kinesiske tennisspilleren Peng Shuai.

Det skjer etter at Tennis Australia - som arrangerer Grand Slam-turneringen - først la ned forbud mot å bære plagg eller ha med seg bannere med politisk budskap inn på arenaene.

Før helgen ba sikkerhetsfolk en tilskuer i Melbourne om å fjerne en t-skjorte med teksten: «Hvor er Peng Shuai?»

Det førte til sterke reaksjoner, blant annet fra tidligere verdensener Martina Navratilova.

Tirsdag ble det klart at forbundet likevel vil tillate å bære støtte til Peng så lenge budskapet er fredfullt, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Peng forsvant fra offentligheten i flere uker i november etter at hun beskyldte en tidligere kinesisk toppolitiker for å ha begått seksuelle overgrep mot henne gjennom flere år.

Senere ble hun sett i offentligheten, og hun trakk beskyldningene tilbake og sa hun hadde blitt misforstått. Kvinnenes tennisorganisasjon (WTA) har likevel fortsatt ikke møtt 35 år gamle Peng ansikt til ansikt.

Ifølge BBC er organisasjonen fortsatt bekymret for Pengs frihet i hjemlandet Kina.

(NTB)

Ny klubb

Anthony Martial (26) går fra Manchester United til Sevilla. Det melder overgangsguruen Fabrizio Romano på Twitter seint mandag kveld. Det dreier seg om en låneavtale ut sesongen.

- Klubbene er enige. Spilleren har akseptert det. Sevilla var noe han ønsket seg, rapporterer Romano.

Sevilla overtar angivelig lønnsutgiftene til den franske spissen fram til juni. Martial har hatt en dalende kurve i United. Denne sesongen har han ett mål i Premier League.

Annonse
Afrikamesterskapet: - Åtte døde
Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Afrikamesterskapet: - Åtte døde

Minst åtte personer døde da det oppsto kaos utenfor arenaen der Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag.

– Det er registrert åtte dødsfall, blant dem er to kvinner i trettiårene, fire menn i trettiårene, ett barn, og ett lik som er fraktet bort av familien, heter det i en foreløpig rapport fra helsedepartementet som nyhetsbyrået AFP har sett.

Om lag 50 personer ble skadet i trengselen. To av dem er påført flere skader, og ytterligere to har alvorlige hodeskader, opplyser departementet.

Guvernøren i det aktuelle området, Naseri Paul Biya, opplyste sent mandag kveld til nyhetsbyrået AP at antallet omkomne kunne være høyere.

Kaoset oppsto da en stor menneskemengde skal ha forsøkt å ta seg inn på fotballarenaen i Yaounde, der Kamerun skulle spille åttedelsfinale mot Komorene.

Ansatte ved Messassi-sykehuset i nærheten opplyser å ha mottatt minst 40 skadde personer etter episoden.

– For noen av de skadde er tilstanden livstruende. Vi må evakuere dem til et spesialsykehus, sier sykepleieren Olinga Prudence til AP.

Kamerun er vertskap for Afrikamesterskapet. Ifølge arrangøren skal 50.000 mennesker ha forsøkt å komme seg inn for å se oppgjøret mot Komorene. Arenaen har en kapasitet på 60.000, men som følge av koronarestriksjoner kan ikke mer enn 80 prosent av kapasiteten benyttes.

Kamerun vant kampen 2-1 og er klare for kvartfinale på hjemmebane, men seieren ble overskygget av dødsfallet og kaoset som oppsto på utsiden av stadionet.

Det er første gang på 50 år at Kamerun står som arrangør av Afrikamesterskapet. I lørdagens kvartfinale venter mesterskapsdebutant Gambia.

(NTB)