Annonse

Sportsstudio

Ny Premier League kamp utsatt
Foto: AP

Ny Premier League kamp utsatt

Lørdagens kamp mellom Burnley og Leicester er utsatt. Det skriver hjemmelaget selv på sine nettsider.

Årsaken skal være skader og flere coronatilfeller i førstelaget til Burnley. Kampen vil bli flyttet til en annen dato seinere i sesongen.

Premier League bekrefter også utsettelsen.

Annonse
Smittehopp før OL
TELLER NED: OL arrangeres i Beijing fra 4. februar til 20. februar. Foto: NTB

Smittehopp før OL

Antallet tilfeller av korona er på sitt høyeste siden mars 2020 i Kina. Det er mindre enn tre uker til vinterlekene i Beijing setter i gang.

Mandag ble det meldt om 223 tilfeller. 80 av dem er i havnebyen Tianjin og ni er i Guangdong. Flere av tilfellene skal dreie seg om omikronsmitte.

Flere idrettsutøvere, ledere og funksjonærer har allerede ankommet i hovedstaden for å forberede seg til vinter-OL som starter 4. februar. Samtlige går inn i en kontrollert boble og vil ikke ha noe fysisk kontakt med resten av befolkningen.

I helgen registrerte Beijing for første gang lokalt overført omikronsmitte i byen.

Selv om antallet er lavt, vil omikronvarianten trolig bli en utfordring for Kinas nullsmitte-strategi så tett opp til vinterlekene. Strategien er basert på massetesting, portforbud, strenge karanteneregler og nedstenginger. (NTB)

Djokovic har ankommet Dubai
PÅ PLASS I DUBAI: Novak Djokovic. Foto: NTB

Djokovic har ankommet Dubai

Novak Djokovic landet mandag på flyplassen i Dubai. Det er uvisst hvor reisen går videre for tennisstjernen, som ble deportert fra Australia.

Turneringen Dubai Duty Free, som Djokovic vant i 2020, begynner ikke før 14. februar.

Verdenseneren Djokovic er tittelforsvar i Australian Open, som starter mandag. Serberen fikk imidlertid håpet om deltakelse i årets turnering slukket da en australsk domstol bekreftet serberens visumnekt søndag, og han forlot landet med fly noen timer senere.

34-åringen opplyste søndag at han vil bruke den nærmeste framtid til å få ro.

Djokovic er ikke vaksinert, men dro til Australia etter å ha fått det han mente var et medisinsk unntak fra vaksinekravet. Australske myndigheter hevder på sin side at han inspirerer til vaksinemotstand og derfor måtte kastes ut.

Djokovic testet positivt på covid-19 den 16. desember i fjor. Han innrømmer å ha gjort en «feilvurdering» da han stilte opp til intervju med en fransk journalist mens han var koronasmittet. (NTB)

Annonse
Vant supercupen
Foto: Reuters

Vant supercupen

Real Madrid vant den spanske supercupen i fotball med 2-0-seier over Athletic Club i finalen i Riyadh.

Mange har stilt seg kritiske til at den spanske supercupen også i år ble lagt til Saudi-Arabia, men Real Madrid unyttet sjansen til å sikre et nytt trofé til premieskapet. Etter 3-2-seier over Barcelona i semifinalen sikret scoringer av Luka Modric og Karim Benzema (straffe) finaleseier.

Modric scoret ledermålet da han skrudde ballen i krysset etter at Rodrygo raidet og satte ham opp. Da var det spilt 38 minutter.

Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Real Madrid straffe da ballen spratt opp i armen på Yeray Alvarez, som prøvde å blokkere en Benzema-avslutning. Etter VAR-gjennomgang kunne Benzema selv skyte, og han doblet ledelsen selv om Unai Simon fikk fingrene på ballen.

I sluttminuttene ble Real Madrid-stopper Eder Militao utvist da han brukte armen for å hindre at Raul Garcias hodestøt gikk i mål. Raul Garcia tok selv straffesparket, men Thibaut Courtois reddet på akrobatisk vis med foten etter å ha kastet seg feil vei.

Flere mål ble det ikke, og Real Madrid har vunnet den spanske supercupen for 12. gang.

(NTB)

Debuterte for Schalke
Foto: NTB

Debuterte for Schalke

Marius Lode kom inn til sin debut for Schalke i 2. Bundesliga søndag. Det endte med 1-1 og poengdeling mot Holstein Kiel.

Lode ble klar for den tyske klubben fredag, og han ble søndag byttet inn til sin debut etter 69 minutter. Da hadde Alexander Mühling sendt gjestene fra Kiel i ledelsen like før.

Simon Terodde utlignet for Schalke etter 73 minutter, og flere mål ble det ikke. Poenget gir Schalke 31 poeng på 19 kamper, og 6.-plass på tabellen. Storklubben jakter opprykk til det gjeveste selskapet etter nedrykket sist sesong.

Det har likevel ikke gått på skinner hittil, noe som har resultert i at klubben har hentet to nordmenn til klubben den siste uka. De har seks poeng opp til serieleder St. Pauli.

Andreas Vindheim ble også klar for Schalke nylig. Høyrebacken ble imidlertid sittende på benken hele oppgjøret.

(NTB)

Annonse
Knuste  landslagskompis i norsk Ligue 1-duell
Foto: AFP

Knuste landslagskompis i norsk Ligue 1-duell

Både Birger Meling i Rennes og Stian Gregersen i Bordeaux spilte fra start da lagene møttes søndag. Det endte med en overlegen 6-0-seier til Melings lag.

Bordeaux sliter i bunnen av Ligue 1 og gikk på sitt tredje tap på rad mot Rennes. Det endte til slutt med kalassifre.

Bordeaux fikk Issouf Sissoko utvist etter 50 minutters spill. Det utnyttet Rennes, som scoret fire ganger den siste halvtimen. Meling ble byttet ut etter 68 minutter på stillingen 3-0 etter å ha fått et gult kort. Uten Meling på banen fortsatte Rennes å kjøre over Bordeaux.

Gregersen spilte hele kampen og fikk sitt å stri med. Seks ganger måtte han se ballen gå i nettet. 5-0-målet gikk sist via Gregersen, da han prøvde å stoppe skuddet til Sehrou Guirassy. Den franske spissen ble likevel kreditert scoringen ettersom skuddet hadde retning mot mål.

Guirassy kom innpå med et kvarter igjen å spille og scoret enda et mål helt på tampen.

Rennes ligger på 4.-plass med 34 poeng etter 21 kamper. Bordeauz ligger i andre enden av tabellen og ligger under nedrykksstreken på nest siste plass.

(NTB)