Annonse

Sportsstudio

Advarsel før OL
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Advarsel før OL

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) kommer med en advarsel til OL-utøverne før lekene går av stabelen i Beijing om en snau måned.

Så rart som det kanskje høres ut, ber de utøverne være ytterst forsiktig når de spiser kinesisk kjøtt. Det kan nemlig innholde det prestasjonsfremmende middelet clenbuterol.

- Idrettsutøvere bør bare spise på steder som har fått grønt lys av arrangørene, sier en talsmann for WADA, ifølge nettstedet
Inside The Games.

Stoffet er et anabolt stoff og står på dopinglista.

I 2010 ble sykelisten Alberto Contador fratatt sine sammenlagtseiere i Tour de France og Giro d’Italia, etter å ha testet positivt for clenbuterol. Spanjolen ble senere utestengt i to år fra all sykkelsport.

Annonse
Ny Premier League-kamp utsatt
Foto: NTB

Ny Premier League-kamp utsatt

Burnley - Watford har blitt utsatt. Det melder Premier League.

Kampen skulle etter planen spilles tirsdag 18. januar, men kan ikke spilles på grunn av at Burnley ikke har nok tilgjengelige spillere.

Russisk koronasmitte i håndball-EM
Foto: NTB

Russisk koronasmitte i håndball-EM

To spillere i Russlands håndballandslag har testet positivt på koronaviruset. Meldingen kom få dager etter EM-seieren over Norge.

Det er Andrej Veresjtsjagin og Daniil Sjisjkarjov som har fått påvist smitte, opplyste Russlands håndballforbund mandag. Førstnevnte tok ikke del i 23-22-kampen mot Norge lørdag.

Nyheten skremmer ikke den norske landslagslegen Thomas Torgalsen.

- Vi prøver ikke å bekymre oss så mye over ting vi ikke får gjort noe med. Det har vært bra kontrollsystem de dagene som har vært her, og det stoler vi på, sier han til TV 2.

- Men det er klart det blir litt snakk i troppen når andre lag har positive tester, legger Torgalsen til.

Russland vant alle sine tre innledende kamper i EM. Laget gikk videre som vinner av Norges gruppe. Det norske laget slo mandag følge som toer.

(NTB)

Annonse
Nær sjokkexit
Foto: NTB

Nær sjokkexit

Gullfavorittene Sverige var på nippet til å ryke ut av håndball-EM mandag kveld.

En forferdelig pasning reddet imidlertid svenskene fra et pinlig tap mot Tsjekkia.

I de siste ti sekundene av kampen stjal Tsjekkia ballen og kunne kontre på et uetablert svensk forsvar. Heldigvis for svenskene var det en fryktelig pasning som kom fra forsvarsleddet, og «söta bror» slapp med skrekken.

Dermed går også være svenske naboer videre til hovedrunden. Sverige er en av favorittene til å gå hele veien i EM.

Se situasjonen her:

Full pott fra Taiwan
Foto: NTB

Full pott fra Taiwan

Erling Braut Haaland fikk stemmer fra landslagssjef Ståle Solbakken og -kaptein Martin Ødegaard i Fifas kåring av årets spiller, men var ikke førstevalget.

Nummer én var han imidlertid hos Taiwans landslagstrener Yeh Hsien-chung.

Det viser stemmeoversikten som Fifa har lagt ut. Mandag kveld ble Bayern Münchens storscorer Robert Lewandowski tildelt «The Best»-prisen for annen gang på rad.

Haaland var blant de ti nominerte, men falt ut da feltet ble kuttet ned til tre finalister. I tillegg til Lewandowski sto Lionel Messi og Mohamed Salah igjen.

Solbakken ga fem poeng til den polske vinneren, mens det ble tre til Messi og ett til Haaland. Heller ikke Ødegaard holdt landslagskameraten på førsteplass. Den gikk i stedet til Karim Benzema, som drammenseren spilte med i sin tid som Real Madrid-spiller.

De to øvrige plassene ga Ødegaard til Haaland og Messi.
(NTB)

Annonse
Haaland på FIFAs «Årets lag»
Foto: NTB

Haaland på FIFAs «Årets lag»

Erling Braut Haaland har blitt plukket ut til FIFAs «Årets lag».

Det ble kjent på en prisutdeling mandag kveld.

Der leder han angrepet med Robert Lewandowski, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

- Dette gir meg gratis motivasjon til å fortsette. Jeg vil takke lagkameratene mine som har gjort dette mulig. Jeg har alltid elsket å se spillere score mål, og det er enda bedre å score mine egne, sier han på spørsmål fra tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger.

Dette er årets lag:

Donnarumma - Bonucci, Ruben Dias, David Alaba - Kevin De Bruyne, Jorginho, N'Golo Kanté - Robert Lewandowski, Erling Braut Haaland, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi.