Annonse

Sportsstudio

ESPN: United fikk Haaland-nei
Foto: NTB

ESPN: United fikk Haaland-nei

Manchester United er ute av kampen om å sikre seg Erling Braut Haaland.

Det melder ESPN-journalist Mark Ogden.

Han skriver at klubben nå vil fokusere på alternative muligheter, da de skal ha blitt fortalt at Haaland ikke ønsker seg til Old Trafford.

«Drømmenes Teater» har nemlig vært en scene for kaos og dårlige resultater den siste tiden, noe som skal ha svekket sjansene for en potensiell overgang.

En av de som fikk kjenne på kaoset var Haalands tidligere sjef i Molde, Ole Gunnar Solskjær. Han fikk nylig sparken i Manchester United. Ogden hevder likevel at sparkingen ikke skal ha virket inn på Haalands avgjørelse.

Ifølge Ogden var United var interesserte i å hente Haaland allerede i 2019. Da valgte han heller å dra til Salzburg i den østerrikske ligaen.

Siden har turen gått til Tyskland og Dortmund hvor han har banket inn mål siden han kom i 2020.

Annonse
 Boikotter nasjonalsangen etter masseskytingen
Foto: AFP

Boikotter nasjonalsangen etter masseskytingen

Tirsdag ble barneskolen Robb Elementary School i Texas rammet av en masseskyting. Totalt ble 19 elever og to lærere drept i angrepet.

San Francisco Giants-manager, Gabe Kapler, sier han ikke liker USAs «tilstand». Nå vil han ikke stille opp når nasjonalsangen spilles før lagets kamper, melder ESPN. Det kommer han til å fortsette med til han føler landet «går i riktig retning».

Han legger til at han angrer på at ikke «boikottet» nasjonalsangen før onsdagens oppgjør mot New York Mets.

- Jeg liker ikke tilstanden til dette landet. Jeg skulle ønske jeg ikke lot ubehaget kompromittere integriteten min. Jeg skulle ønske at jeg demonstrerte slik jeg lærte av faren min. Når du er misfornøyd med landet ditt skal du markere det, sa baseballtreren.

Klar beskjed før finalen
Foto: Shutterstock

Klar beskjed før finalen

Real Madrids eminente sisteskanse, Thibaut Courtois, mener laget hans har historien på sin side foran møtet med Liverpool i mesterligafinalen lørdag kveld.

Courtois vil også bruke «smerten» fra tapet for Real Madrid i 2014-finalen som Atletico-keeper som motivasjon.

- Jeg spilte min første mesterligafinale for åtte år siden, og jeg vant ikke. Jeg håper jeg vinner i morgen, sa Courtois på pressekonferansen foran oppgjøret.

- For noen vil det være deres første finale, for andre deres femte. Hele laget vil vinne dette trofeet for Real Madrid, fortsatte belgieren.

Sist gang Real Madrid møtte Liverpool til finale i mesterligaen, endte det med 3-1-seier i Kyiv i 2017/18-utgaven. Det håper Courtois at laget kan ta med seg inn til oppgjøret utenfor Paris på lørdag.

- Liverpool spilte mot Real i 2018, og hvis du kjenner Real Madrid så vet du at de vinner finaler. Derfor tror jeg at jeg er på rett side av historien, sa han.

Sist gang Real Madrid tapte en finale i den gjeveste europacupen var i 1981. Tilfeldigvis var det også mot Liverpool, og mer tilfeldig er det kanskje at kampen ble spilt i den franske hovedstaden.

Finalen har avspark klokken 21 lørdag og spilles på Stade de France i Saint-Denis rett utenfor Paris.

(NTB)

Annonse

Favorittene enkelt videre i Roland-Garros

Tennisstjernene Novak Djokovic og Rafael Nadal trengte begge kun tre sett på å overvinne sine motstandere i 3. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Det betyr at de er en seier hver unna fra å møte hverandre til en svært stjernetung kvartfinale

Med sifrene 6-3, 6-3, 6-2 gjorde verdensener Djokovic kort prosess med slovenske Aljaz Bedene. I åttedelsfinalen venter 15.-seedede Diego Schwartzman (Argentina) som slo Grigor Dimitrov (18.-seedet) i tre strake sett med sifrene 6-3, 6-1, 6-2.

Nadal på sin side slo nederlandske Botic van de Zandschulp 6-3, 6-2, 6-4 og møter canadiske Felix Auger-Aliassime i åttedelsfinalen. Canadieren er seedet som nummer ni i Paris.

Nadal har vunnet Roland-Garros 13 ganger, og er mestvinnende herrespiller på Grand Slam-nivå med sine 21 titler. Djokovic står med 20 triumfer på tennissportens øverste nivå.

Tyske Alexander Zverev tok seg i likhet med Djokovic og Nadal seg også videre etter seier i tre strake sett fredag. Verdenstreeren slo amerikanske Brandon Nakashima 7-6 (7-2), 6-3, 7-6 (7-5). Zverev møter spanske Bernabe Zapata Miralles i sin åttedelsfinale.

Useedede Miralles slo amerikanske John Isner over fem sett fredag. Kampen var over etter snaut 3,5 time.

Norges håp Casper Ruud møter italienske Lorenzo Sonego i 3. runde lørdag. Nordmannen har aldri før avansert til åttedelsfinale i Grand Slam-sammenheng.

(NTB)

BBC: Leder Tottenham neste sesong
Foto: AP

BBC: Leder Tottenham neste sesong

Etter noe usikkerhet rundt Antonio Contes framtid som Tottenham-manager er det klart at han leder laget også i mesterligasesongen som kommer, ifølge BBC.

Tidligere i uken ble det klart at eierskapet i London-klubben stiller 1,8 milliarder til rådighet for å tilfredsstille Contes krav om nye signeringer.

Fredag skal italieneren ha hatt et møte med Tottenhams fotballdirektør Fabio Paratici, der framtiden ble avklart, skriver BBC.

Ifølge Sky Sports ble Conte fortalt at klubben sikter på å signere minst seks spillere. Spesielt skal blant annet en midtstopper, en back og en sentral midtbanespiller stå på listen. Conte har tidligere uttalt at han ønsker seg større bredde i stallen.

Neste år får Premier League-klubbene bytte fem spillere i løpet av en kamp. Da blir stallbredde spesielt viktig for lagene som vil kjempe om topplasseringene. Den kroatiske Inter-vingen Ivan Perisic skal ifølge Sky Sports ha blitt tilbudt en kontrakt fra Tottenham. 33-åringens kontrakt med Inter utløper til sommeren.

Contes kontrakt med Tottenham utløper i etter 2022/23-sesongen, men det er en klausul som gjør at oppholdet kan forlenges med ett år.

52-åringen ledet Tottenham til en sterk 4.-plass etter at han ble ansatt i november i fjor. Da fikk Nuno Espírito Santo sparken etter en rekke svake resultater.

(NTB)

Annonse
Stjerne mister Norge-oppgjør
Foto: AP

Stjerne mister Norge-oppgjør

Den serbiske angrepsprofilen Dusan Vlahovic sliter med en skade og har trukket seg fra landslagstroppen som skal møte Norge i nasjonsligaen i juni, ifølge VG.

Vlahovic startet sesongen for Fiorentina, men etter en strålende høstsesong meldte han overgang til Juventus i januar. Totalt står han med 29 mål på 45 kamper i alle turneringer i sesongen som nettopp kom til en slutt.

Ifølge VG har han trukket seg fra troppen som skal ut i kamper i nasjonsligaen i juni, der iblant møtet med Norge 2. juni i Beograd. I tillegg skal Serbia møte Slovenia to ganger og Sverige en gang.

Norge skal ut i to oppgjør mot Sverige og ett mot Slovenia. Serbia-kampen er deres første for landslagssamlingen.

(NTB)