Annonse

Sportsstudio

Monsen coronasmittet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Monsen coronasmittet


Sprinttrener Arild Monsen (59) har testet positivt for corona. Det bekrefter kommunikasjons- og medieansvarlig Gro Eide i en pressemelding.

- I forbindelse med planlagt hjemreise fra Seiser Alm for trenerne Arild Monsen og Ole Morten Iversen i går kveld, har Monsen testet positivt for covid på antigentest ved ankomst på Gardemoen og i dag på PCR. Iversen testet negativt, oppgir Skiforbundet.

Langrennssjef Espen Bjervig forteller til Dagbladet at det er en trist beskjed.

- Vi er alle sjokkerte og synes dette er triste nyheter. Det er komplekse regler og vi trenger å få mer oversikt over situasjonen. Akkurat nå trenger vi negative tester, sier Bjervig.

Bjervig sier videre at Monsen ikke kan fly til Beijing med resten av laget.

- Det er uaktuelt at Arild flyr ned 27. januar som planlagt, men vi undersøker mulighetene for at han kan fly ned 31. januar. Det blir en usikkerhet i hele troppen og alle ønsker å ha med Monsen, men uansett hva som skjer skal vi gjøre et bra mesterskap.

Samtidig meldes det at alle løpere, trenere og støtteapparat som fortsatt befinner seg i Seiser Alm, både i går kveld og i dag morges testet negativt på hurtigtester som ble gjennomført av landslagslegen.

- I Seiser Alm er Eirik Myhr Nossum definert som nærkontakt og de mannlige løperne trener kun rundt hotellet i dag, heter det videre.

Langrennskvinnene skal ha pressemøte i Seiser Alm seinere mandag. De trener som normalt og er ikke definert som nærkontakter.

OL i Beijing går mellom 4. og 20. februar.

Annonse
Carl-Fredrik Bunæs død
Foto: NTB

Carl-Fredrik Bunæs død

Den tidligere friidrettsutøveren Carl-Fredrik Bunæs sovnet stille inn torsdag kveld etter lengre tids sykdom. Han ble 82 år gammel.

Det opplyser sønnen Per Christian Bunæs i en melding til NTB.

Bunæs var blant de fremste sprinterne i Norden tidlig på 1960-tallet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) i årene 1957 til 1966.

Han deltok i Roma-OL i 1960 og røk ut i kvartfinalene på 100 og 200 meter.

I sin aktive karriere gikk han som regel under navnet «Bassen Bunæs». Han var spesielt kjent for sin solide innsats i landskamper for Norge.

Bunæs etterlater seg to barn og fire barnebarn.

(NTB)

Annonse
Scoret etter 32 sekunder!
Foto: NTB

Scoret etter 32 sekunder!

Fredrik Ulvestad gjorde det første målet i kampen da Sivasspor tapte 3-4 for den Kosovo-baserte klubben Ballkani i conferenceligaen torsdag.

Scoringen kom etter 32 sekunder. Nordmannen fikk ballen inne i feltet før han vendte opp og avsluttet i lengste hjørne. Deretter skulle det komme tre Ballkani-mål.

Først utlignet Armend Thaqi, før Arber Potoku og Meriton Korenica sørget for at gjestene ledet 3-1 med 20 minutter igjen. Men så skulle det bli virkelig spenning i kampen. Erdogan Yeşilyurt reduserte med kvarteret igjen, og ett minutt på overtid utlignet Mustapha Yatabaré.

Dermed så det ut til at Sivasspor reddet ett poeng på hjemmebane, men fire minutter ut i tilleggstiden sikret Ermal Krasniqi 4-3-seier for Ballkani.

Også en annen norsk spiller scoret i Europa i kveld. Kristoffer Zachariassen pyntet ørlite grann på resultatet da Ferencváros tapte 1-4 borte mot Røde Stjerne i europaligaen.

Bergenseren satte inn kampens siste mål med snaut 20 minutter igjen. Han kom på løp i boksen og styrte inn en godt vinklet pasning fra Henry Wingo.

Det var Zachariassens første scoring i europaligaen denne sesongen. Han spilte samtlige minutter i torsdagens stortap, mens landsmannen Tokmac Nguen ble tatt av halvveis ut i andre omgang.

Ferencváros hadde vunnet sine to første puljekamper før smellen mot Røde Stjerne.

(NTB)

Skandalescener i Malmö
Foto: NTB

Skandalescener i Malmö

Union Berlins tilhengere blamerte seg selv ved å kaste bluss utpå banen og på tribunene i lagets 1-0-seier over Åge Hareide og hans Malmö i europaligaen.

Bortesupporternes oppførsel gjorde at kampen ble stoppet tidlig i andre omgang. Et stort antall politi grep inn for å skille Union-fansen fra andre deler av tribunen.

I mellomtiden forlot spillerne banen og oppholdt seg en stund i garderobene før oppgjøret ble gjenopptatt. Den uvørne bruken av pyroteknikk skapte en uhyggelig stemning.

Spesielt ille var de paniske scenene som oppsto da bluss havnet på plasser der det satt Malmö-tilhengere. Det ble også avfyrt knallskudd som ga kraftige smeller.

- Det må komme store bøter fra Uefa. Dette er en sakte død for fotballen. Folk vil ikke gå på stadion når slike ting skjer hele tiden. Det er pinlig, sa MFF-kaptein Anders Christiansen til Viaplay etterpå.

Stillingen var fortsatt 0-0 da dommeren avbrøt kampen. Union Berlin ble redusert til ti mann rett før pause etter at Andras Schäfer hadde felt Christiansen alene gjennom mot mål.

Likevel gikk tyskerne seirende ut. I det 68. minutt ble Sheraldo Becker spilt fri og plasserte inn Unions vinnermål via bortre stolpe.

Hareides comeback i Malmö har ikke gitt ønsket effekt i europaligaen. Laget har tapt alle sine tre første gruppekamper. Torsdagens seier ga Unions første poeng i puljespillet.

Jo Inge Berget spilte fra start for MFF, men ble tatt av få minutter før baklengsmålet. Gjestene stilte med Julian Ryerson som vingback, og på tampen ble Morten Thorsby satt innpå.

(NTB)

Annonse

LIVE: Fantastisk mål

LONDON/OSLO (Dagbladet): Arsenal øker til 3-0! Gabriel Jesus varter opp med et nydelig forarbeid, og Fabio Vieira får en enkel jobb med å sette inn 3-0 for Arsenal. Da blir det vanskelig for Glimt å få med seg poeng her.

Følg oppgjøret under!

Før kampen:

Bodø/Glimt har tatt turen over dammen og møter i kveld selveste Martin Ødegaard og Arsenal i Europa League.

Slik starter lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Brice Wembangomo - Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Joel Mvuka, Runar Espejord, Amahl Pellegrino.

Arsenal (3-4-1-2): Turner - Tomiyasu, Holding, Gabriel - Marquinhos, Lokonga, Xhaka, Tierney - Vieira - Nketiah, Martinelli.

Martin Ødegaard er henvist til benken.

Dagbladets reporter på Emirates Stadium melder at Glimt-supporterne regjerer på stadion, og gir god lyd fra seg. Det antas at nærmere 5000 Glimt-supportere har tatt turen til London.

- De synger før kampen, Arsenal gir ikke lyd fra seg i det hele tatt, sier Dagbladets inne på stadion, Tore Ulrik Bratland.

Glimt har fått en god start på gruppa med 1-1 borte mot PSV og 2-1 hjemme mot FC Zürich. Kjetil Knutsens menn har en tøff oppgave foran seg i kveld, ettersom Arsenal har vært i fyr og flamme denne sesongen. London-klubben leder Premier League.

LIVE: Fantastisk mål
Foto: Pa Photos