Annonse

Sportsstudio

Testet negativt
Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Testet negativt

Mandag ble det bekreftet at sprinttrener Arild Monsen (59) hadde testet positivt for corona. 59-åringen testet positivt på Gardermoen etter hjemreise fra Seiser Alm.

I reisefølge var Ole Morten Iversen (63) som testet negativt på hurtigtestene.

- Jeg har testet negativt på to hurtigtester i går kveld og i dag. Jeg får ikke svar på PCR-testen før i morgen, så jeg lever i spenning nå, var beskjeden til Dagbladet mandag formiddag.

Tirsdag morgen bekrefter landslagstreneren at han har testet negativt på PCR-testen. Dermed kan Iversen reise som planlagt til Beijing.

OL i Beijing går mellom 4. og 20. februar.

Annonse
Klar for Manchester United
Foto: AP Photo/Franc Zhurda

Klar for Manchester United

Den nederlandske venstrebacken Tyrell Malacia (22) er klar for Manchester United. Han kommer fra spill i barndomsklubben Feyenoord.

Det opplyser United på sine nettsider tirsdag.

Malacia har lagt bak seg en flott sesong med klubben fra hjembyen Rotterdam. Feyenoord havnet på tredjeplass i ligaen og kom til finalen i conferenceligaen.

22-åringen gikk kun glipp av fire kamper sist sesong og startet conferenceligafinalen mot Roma. Der ble det 0-1-tap. Malacia forlater nå laget til Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes for å slutte seg til Premier League og Manchester United.

Han blir dermed landsmann Erik ten Hags første signering som manager for de røde djevlene.

(NTB)

Kyrgios tiltalt for overfall
Foto: AFP

Kyrgios tiltalt for overfall

Tennisspilleren Nick Kyrgios (27) er tiltalt for overfall mot sin tidligere kjæreste og må nå møte i retten neste måned. Det melder flere medier, blant annet Canberra Times.

- Det australske politiet kan bekrefte at en 27 år gammel mann fra Watson skal møte i retten den 2. august i forbindelse med en tiltale for overfall etter en hendelse i desember 2021, skal en talsmann for politiet ha sagt til avisa.

Kyrgios advokat, Jason Moffett, bekreftet at han hadde blitt orientert i saken og at hans klient var klar over tiltalen.

- Påstanden er alvorlig, og Kyrgios tar påstanden svært alvorlig, skal han ha sagt.

Kyrgios har ikke uttalt seg om saken, men advokaten har varslet at en pressemelding vil komme.

Mandag vant Kyrgios fjerde runde i Wimbledon og skal spille kvartfinale onsdag ettermiddag. Kyrgios har til nå blitt bøtelagt to ganger under Wimbledon, den siste i gårsdagens kamp. Det kan du lese mer om under:

Les hele saken

Straffes: - Gjør som jeg vil

Annonse
Galtier ny manager i PSG
Foto: Reuters

Galtier ny manager i PSG

Christophe Galtier blir ny manager for PSG.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag bekrefter klubben at Christophe Galtier blir den nye manageren. Han kommer fra ligarivalen Nice.

Mauricio Pochettino var tirsdag formiddag ferdig som manager i PSG. Det bekreftet klubben selv på sine nettsider.

Argentineren hadde egentlig en kontrakt til sommeren 2023. Han vant seriegull med klubben forrige sesong. Han vant også Coupe de France og Trophée des Champions.

- Klubben vil gjerne takke Mauricio Pochettino og hans trenerapparat for jobben dem har gjort og vi ønsker dem lykke til i framtiden, skrev klubben på Twitter.

Botheim klar for italiensk klubb
Foto: NTB

Botheim klar for italiensk klubb

Erik Botheim har vært klubbløs siden mai, men tirsdag bekreftet klubbrepresentanter i Salernitana at han er klar for Serie A-klubben, skriver TV 2.

Overgangen er ikke formelt bekreftet noe sted, men TV 2 får opplyst av klubberepresentanter at nordmannen har signert en fireårskontrakt.

I Italia blir Botheim lagkamerat med Emil Bohinen.

Botheim avsluttet kontrakten sin med Krasnodar i mai etter at Russland invaderte Ukraina. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) satte deretter inn en ny regel om at utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kunne suspendere sine kontrakter og spille for en annen klubb.

Den benyttet ikke Botheim seg av, og har derfor stått uten klubb siden krigen brøt ut.

Salernitana gikk gjennom en tøff fjorårssesong, hvor de klarte å berge plassen i Serie A i siste liten. Klubben endte på 17.-plass, ett poeng over nedrykksstreken.

Botheim fikk sin astronomiske 100 millioner-overgang til Krasnodar etter å ha vært svært delaktig i å skyte Bodø/Glimt til seriegull forrige sesong.

(NTB)

Annonse
Varsler endringer
Foto: AFP

Varsler endringer

Anders Byström erkjenner at Det svenske skiforbundet kanskje må utvikle landslagsmodellen når flere langrennsstjerner skal satse på egen hånd i VM-sesongen.

Både Frida Karlsson, Linn Svahn og Maja Dahlqvist har alle gjort det klart at de ikke vil være en del av treningshverdagen til det svenske landslaget kommende sesong.

I tillegg har Jonna Sundling og Emma Ribom, som fortsatt er med i landslaget, varslet at de vil kjøre sitt eget høydetreningsløp før sesongen. De trenes av Magnus Ingesson, som tidligere har vært kritisk til at landslaget ikke tilbyr nok høydetrening.

Tidligere landslagsløper Per Andersson peker på problemene med den nåværende modellen. Han mener landslagsledelsen må gjøre opplegget mer individuelt.

- Modellen vi har hatt lenge, der vi er en stor gruppe som gjør mye sammen, ser jeg at ikke er fremtiden. Jeg tror vi trenger en ny struktur som gjør det mulig og individualisere opplegget, sier Andersson.

Landslagssjef Byström signaliserer at det kan gå mot en endring.

- Vi får være forberedt på å se over modellen som har vært så sterk i mange år. Det kan den fortsatt være, men vi skal se på hva vi tror om fremtiden, sier Byström og legger til:

- Vi gjorde en undersøkelse i vår, der samtlige sa at lagfølelsen er viktig for deres prestasjon. Uansett om det er individuell idrett så er laget viktig.

(NTB)