Annonse

Sportsstudio

Drømmen knuste: - Et hardt slag
Foto: NTB

Drømmen knuste: - Et hardt slag

Norges tropp til Paralympics i Beijing er redusert fra 16 til 14 utøvere fordi to av de uttatte likevel ikke har kvoteplasser.

Utøverne det gjelder er langrennsløper Trygve Toskedal Larsen og alpinist Magnus Valø Balchen. Olympiatoppen har påklaget avgjørelsen om Balchen og vil kjempe for hans deltakelse.

For Larsens del er årsaken feil fra norsk side i kvoteregistreringen.

- Et hardt slag

49-åringen er knust etter at det ble klart at Paralympics ryker.

- Jeg kunne knapt tro mine egne ører, sier han til Dagbladet.

- Jeg ble rett og slett helt målløs. Det var et hardt slag for å si det mildt.

Larsen skulle delta i sitt første Paralympics etter å ha gått fra sittende til stående klasse i langrenn. En fjerdeplass i det siste verdenscuprennet gjorde at han drømte om medaljer.

- Jeg har bare blitt bedre og bedre, og jeg føler at jeg hadde ordentlige medaljesjanser. Da er det enda surere. Dette er virkelig noe jeg så frem til.

Samtidig forteller han at dette trolig var hans siste sjanse i Paralympics. Fra før har han deltatt i 2010, 2014 og 2018, da i sittende klasse. På merittlista står en tredjeplass i stafett fra Vancouver 2010.

Kvotefeil

Cato Zahl Pedersen, norsk hovedleder for paralympics i Olympiatoppen, forklarer situasjonen.

- Ved den siste allokeringsrunden viser det seg at vi har beregnet én utøver for mye på langrennskvoten. Det er mitt ansvar at dette ikke ble avdekket tidligere, og jeg beklager konsekvensene dette får for utøveren, sier han i en pressemelding.

Balchen fikk bekreftet kvoteplass i kraft av sine gode resultater i vinter, men senere kom kontrabeskjed fra IPC (Den internasjonale paralympiske komité) og arrangøren. Begrunnelsen var at han ikke er kvalifisert fordi han ikke hadde internasjonal lisens i fjor.

- Dette er en regelhenvisning vi ikke godtar, og saken er påklaget til IPC. Det kan ikke være riktig at utøvere som er gode nok inneværende sesong ikke får delta i Paralympics fordi de ikke konkurrerte foregående år, sier Zahl Pedersen.

- Vi gjør det vi kan for å få Magnus til start, og vi avventer en endelig avklaring.

NTB/Dagbladet

Annonse
Skadesmell for Chelsea
Foto: NTB

Skadesmell for Chelsea

Chelsea må klare seg uten midtbanestjernen N'Golo Kante i flere uker som følge av at franskmannen har pådratt seg en alvorlig lårskade.

Kante haltet av banen i 2-2-kampen mot Tottenham i Premier League sist helg. Fredag bekreftet manager Thomas Tuchel at midtbanemannen står foran et lengre avbrekk.

- For N'Golo er det ganske alvorlig, vi snakker om uker, som ikke er gode nyheter, sa tyskeren.

- Og vi er skuffet og lei oss, fordi N'Golo er superviktig og var i kjempeform, fortsatte han.

Kantes fravær er et hardt slag for Chelsea, som allerede er uten den kroatiske midtbanespilleren Mateo Kovacic på grunn av en kneskade.

Leeds er neste motstander i Premier League for Tuchels menn. Den kampen spilles søndag.

(NTB)

Bitter ordkrig
Foto: NTB

Bitter ordkrig

Mandag møtes Manchester United og Liverpool til dyst i Premier League. Sistnevnte har ikke fått en drømmestart på sesongen, og står med to poeng på like mange kamper.

Det er fortsatt to poeng mer enn United, som har tapt begge sine åpningskamper mot henholdsvis Brighton (1-2) og Brentford (0-4).

United har høstet sterk kritikk etter de to kampene, og nevnte Agbonlahor gikk hardt ut mot klubben etter tapet for Brentford.

- Om jeg var United ville jeg tenkt: «Vet du hva, ten Hag? Bare pakk sakene dine», sa han på TalkSport og konkluderte:

- De er rett og slett ikke gode nok.

De kommentarene reagerer Liverpool-trener Jürgen Klopp sterkt på.

- Selvsagt var det ingen bra uke for United etter Brentford-kampen. Vi glemmer fort hvor gode Brentford er. Reaksjonene på kampen var så dårlige. Jeg kjørte hjem etter å ha sett førsteomgang på treningsfeltet, og jeg hørte Gabriel Agbonlahor på TalkSport, sier han og fortsetter:

- Han tapte 6-0 mot oss i min første sesong, så jeg husker ham ikke som noe «mentality monster» på banen da. Det han sa om United i det programmet, det var nesten så jeg ringte inn og fortalte ham: «Du har helt glemt at du var en spiller selv».

Klopp mener flere eksperter bør seg selv i speilet.

- Om eks-spillere reagerer slikt, så kan du tenke deg hvordan alle andre gjør. Man må spørre seg selv hvordan man ville reagert i en slik situasjon.

Agbonlahor har svart på stikket via sin Instagram-konto. Han har nemlig publisert et bilde av seg selv som feirer etter å ha scoret seiersmålet mot Liverpool på Anfield i 2014, året før Klopp tok over klubben.

- Det tar mentalitet for å score et seiersmål på Anfield, skriver han og hinter til Klopps kommentarer.

Annonse

Mol og Sørum videre i EM

Anders Mol og Christian Sørum briljerte mot den latviske duoen Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins og vant i strake sett i åttedelsfinalen i EM i München.

Seieren ble etter hvert semenert med settsifrene 21-16 og 21-16. Det betyr at europamesterne fra Wien i 2021 er klare for kvartfinale lørdag.

Etter en jevn start på åpningssettet fikk Mol/Sørum et solid overtak på den latviske duoen. På det meste ledet de norske gutta 16-9, og de kontrollerte til slutt inn en 21-16-seier i settet.

I det andre settet kom Samoilovs/Smedins best i gang, og latvierne klarte lenge å legge press på Mol/Sørum. Den norske duoen fikk imidlertid skikk på spillet sitt utover i settet og vant til slutt 21-16.

De norske sandvolleyballstjernene startet EM med seier over den israelske duoen Eylon Elazar/Amiram Ohana tirsdag, før svenskene David Åhman/Jonathan Hellvig ble slått i strake sett onsdag.

Det betød at Mol og Sørum gikk direkte videre til fredagens åttedelsfinale.

En eventuell semifinale og finale går av stabelen søndag.

(NTB)

Forbløffet: - Forstår ikke
Foto: NTB

Forbløffet: - Forstår ikke

Etter ydmykelsen borte mot Brentford har Cristiano Ronaldo fått massiv kritikk i engelsk presse. Nå tar Manchester United-sjef Erik ten Hag portugiseren i forsvar.

- Jeg forstår ikke hvorfor det rettes et så sterkt fokus mot ham etter lørdagens kamp. Det handlet ikke om Cristiano, men om hele laget. Jeg sier som jeg alltid har gjort: Cristiano er en del av våre planer.

Det sa ten Hag da han møtte pressen før mandagens gigantoppgjør mot Liverpool på Old Trafford. Nederlenderen har fått en verst tenkelig start på sin karriere som United-sjef, og laget er tabelljumbo med null poeng etter de to første kampene.

- Man kan snakke om taktikk og filosofi, men i bunn er du nødt til å ha den rette innstillingen. Jeg så ingenting av det mot Brentford. Alt handler om å opptre som et lag, påpekte nederlenderen fredag.

Før mandagens kamp mot Liverpool er det igjen varslet store protester mot Glazer-familien. Erik ten Hag ber imidlertid om at alle i og rundt klubben står sammen.

- Vi ønsker at supporterne skal stå bak laget. Jeg har ikke vært lenge nok i klubben til å forstå hele bakgrunnen (for misnøyen), men vi er uansett nødt til å kjempe sammen.

Ten Hag fortalte også fredag at Anthony Martial har vært tilbake i trening denne uken, men at det likevel er uklart om franskmannen blir en del av troppen mandag.

(NTB)

Annonse
Overgangsguru: Casemiro klar for Manchester United
Foto: NTB

Overgangsguru: Casemiro klar for Manchester United

Casemiro er klar for Manchester United. Det melder overgangsguruen Fabrizio Romano på Twitter.

Ifølge den italienske journalisten skal det være snakk om en sum på drøyt 70 millioner euro.

Under dagens pressekonferanse gikk Real Madrid-trener Carlo Ancelotti langt på vei i å bekrefte at Casemiro blir United-spiller.

- Jeg snakket med ham i morges. Han ønsker å dra og forsøke en ny utfordring. Klubben forstår det, grunnet det han har gjort for oss, og den personen han er, sa Ancelotti under fredagens pressekonferanse.

Likevel var Ancelotti forsiktig med å konkludere med at Real Madrid og Manchester Untied er enige om en avtale:

- Det er forhandlinger, og ingenting er offisielt. Men han ønsker å dra, og det er klart. Dersom vi blir enige, så har vi planer for hvordan vi skal erstatte ham