Annonse

Sportsstudio

Får startnekt
Foto: AP/NTB

Får startnekt

Det russiske langrennstalentet Veronika Stepanova (21) får ikke klarsignal av legene til å gå i det russiske mesterskapet i Syktyvkar. Det opplyser hun selv på meldingstjenesten Telegram.

Grunnen til legenes startnekt vil ikke Stepanova fortelle.

- Det blir ingen detaljer. All informasjon om helse er dypt personlig, og bør alltid forbli mellom legene og meg, skriver Stepanova og fortsetter:

- Jeg vil reparere kroppen og komme tilbake til seriøs trening til sommeren, og om mulig tidligere.

Det kan se ut som Stepanova har tatt legenes beskjed svært tungt. På tirsdag la hun ut et bilde av seg selv på Den røde plass i Moskva og skrev følgende:

- Det er vanskelige tider, både for landet og, av personlige årsaker, for meg selv. Å gå til Den røde plass gir meg energi. Jeg vil kjempe, jeg vil ikke slutte å smile. Alt kommer til å gå bra!

Stepanova gikk ankeretappen for det russiske stafettlaget som tok OL-gull i Beijing.

Annonse
United i kjempekrise
Foto: NTB

United i kjempekrise

Manchester Uniteds krise fortsetter med full styrke.

I Champions League-kampen hjemme mot Galatasaray i kveld tapte United 2-3.

Laget tok oppskriftsmessig føringen 1-0 og senere 2-1 etter scoringer av det danske stjerneskuddet Rasmus Höjlund.

Men tyrkerne kom tilbake med to scoringer.

Brasilianske Casemiro må sies å være medskyldig i fadesen. Han ble utvist på stillingen 2-1 til United, etter at keeper Onana først rotet det til.

- Nå blinker det overalt. United har tapt seks av de siste kampene. De ryker mot lag de normalt sett ikke taper mot. Og de gjør feil bakover som man nesten ikke tror er mulig, sier Morten Langli i TV 2s studio.

- Det er helt uvirkleig å sitte å se på. Det er milevis unna Premier League- og Champions League-standard, følger han opp.

Det er første gang United har tapt to hjemmekamper på rad siden Ole Gunnar Solskjærs to siste hjemmekamper før han fikk sparken.

- Dette var en stor skuffelse. Det var veldig stille i garderoben, sa innbytter Christian Eriksen til TNT Sports, gjengitt av NTB.

- Det handler ikke om selvtillit. Det handler om å være til stede og skarp og ikke ta feil avgjørelser på feil tidspunkt. Det er mye som må gjøres. Heldigvis er det tidlig i turneringen og mange kamper igjen, sier han.

Berge med målgivende
OPPTUR: Lyle Foster scoret for Burnley - etter pasning fra Sander Berge. Foto: NTB

Berge med målgivende

Sander Berge gjorde et flott forarbeid og fikk bokført en målgivende da Burnley tok en viktig borteseier i bunnstriden borte mot Luton.

Berge la opp til det første målet rett før pause. Luton utliknet mot slutten, etter 84 minutter, men Burney kom tilbake med en ny scoring bare minuttet etter.

Dermed fikk Berge en solid opptur etter å ha vært litt ut og inn av både Burnley og det norske landslaget.

Annonse

- Å faen

Opptakene fra den kontroversielle VAR-avgjørelsen under kampen mellom Tottenham og Liverpool lørdag er publisert på Premier Leagues hjemmesider.

Der får man for første gang høre hva som ble sagt mellom dommer Simon Hooper og VAR-teamet ledet av Darren England da Luis Diaz sin scoring ble feilaktig annullert for offside av VAR.

Avgjørelsen har fått fotballverden til å koke.

- Vent, vent, vent, vent. Avgjørelsen på banen var offside! sier den ansvarlige for reprisen under sendingen.

- Er dere tilfreds med dette?! Dette er feil! fortsetter vedkommende.

- Åh, faen, utbryter VAR-dommeren da han skjønner at avgjørelsen er feil.

Dommerforeningen i England (PGMOL) skriver videre dette i meldingen:

«Som det ble sagt kort tid etter kampslutt lørdag kveld, erkjente vi i en uttalelse at det hadde skjedd en betydelig menneskelig feil under den nevnte kampen, som vi anerkjenner burde ha resultert i at et mål ble tildelt gjennom VAR-intervensjon.

Som med alle målsituasjoner, sjekket VAR-teamet alle aspekter av målet. Etter at dommerne på banen hadde avvist målet for offside, startet kontrollfasen og prosessen og ble utført korrekt av VAR. Utvelgelsen av punktet for hvor ballen ble slått fra, var nøyaktig, og bruken av en enkelt 2D-linje på foten av den nest bakerste forsvareren var også riktig plassert» heter det innledningsvis.

Så går dommerforeningen mer konkret til verks på hva som gikk galt:

«Bildet som ble opprettet viste at Luis Diaz var tydelig på linjen, uten behov for innsetting av en andre linje. I en konsentrasjonssvikt og tap av fokus i det øyeblikket mistet VAR avgjørelsen på banen av syne og han kommuniserte feil «sjekk fullført», og bekreftet derfor utilsiktet avgjørelsen på banen. Han gjorde dette uten noen dialog med AVAR (assisterende VAR)

Kampen startet deretter på igjen umiddelbart. Etter noen sekunder spurte reprise-operatøren og deretter AVAR om utfallet av VAR og ba ham se gjennom bildet som var opprettet, og påpekte at den opprinnelige avgjørelsen på banen hadde vært offside, men dette ble ikke kommunisert til laget på banen på noe tidspunkt i løpet av kampen.

VAR-teamet vurderte så om spillet kunne stoppes på det tidspunktet, men VAR og AVAR konkluderte med at VAR-protokollen innenfor spillets lover ikke ville tillate at det skulle skje, og de bestemte at intervensjon ikke var mulig da spillet hadde startet på nytt.»

Det er den repriseansvarlige som opplyser at fjerdedommer Michael Oliver ber dem stoppe kampen. England svarer at han ikke kan gjøre noe fordi kampen er satt i gang igjen. Dermed går spillet sin gang.

PGMOL forklarer at de har foretatt en gjennomgang av omstendighetene som førte til dette «ukorrekte resultatet», og lærdommen vil bli implementert for å redusere risikoen for at feil oppstår i fremtiden, heter det.

Den fatale feilen får også konsekvenser.

En ny VAR-kommunikasjonsprotokoll vil bli utviklet for å øke klarheten i kommunikasjonen mellom dommeren og VAR-teamet når det kommer til avgjørelser på banen, kommer det fram av meldingen.

Dagbladet oppdaterer saken.

- Å faen
SCORINGEN: Luis Diaz scorer for Liverpool, men målet ble feilaktig annullert for offside av VAR. Avgjørelsen har fått fotballverden til å koke. Foto: NTB
Utrolige scener
Foto: NTB

Utrolige scener

Per Strand Hagenes syklet inn til sin største seier da han la et sterkt felt bak seg i Münsterland Giro, men innså ikke at han var i mål og syklet videre.

Den 20-årige Jumbo-Visma-proffen la nærmeste forfølgere 17 sekunder bak seg. Australske Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) og danske Mads Pedersen (Lidl-Trek) måtte nøye seg med 2.- og 3.-plass, men nordmannen jublet ikke ved målgang i Münster.

Ifølge Eurosport syklet han bare videre, men litt senere innså han at kraftprøven var over. Han var vinner av det 194,2 kilometer lange endagsrittet fra Osnabrück til Münster. Det er hans tredje proffseier, og den hittil gjeveste.

Søren Wærenskjold fra Uno-X satt i den nærmeste forfølgergruppa på seks mann og endte på 6.-plass.

(NTB)

Annonse