Annonse

Sportsstudio

Politiet har fått video etter Aspmyra-bråket
Foto: NTB

Politiet har fått video etter Aspmyra-bråket

Politiet i Nordland har fått videoen av bråket på Aspmyra forrige torsdag, som skal vise hendelsen mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos, tilsendt fra Bodø/Glimt.

Det bekrefter politiadvokat, Trond Lakselvhaug, i Nordland politidistrikt til Dagbladet.

- Det viser seg at Bodø/Glimt har fått den fra UEFA, etter at Knutsen ble suspendert. Det er sånn vi har oppfatta det. Når vi ble klar over det tok vi kontakt, sier Lakselvhaug.

Politiadvokaten påpeker at dette er en redigert utgave og de ønsker også selve råfilen.

Tidligere tirsdag skrev VG at produksjonsselskapet NEP hadde slettet filen fra sin server, etter at de hadde videresendt klippet til UEFA. Dette er likevel ikke noe problem for politiet å rekonstruere, forklarer Lakselvhaug.

Derfor er politet fortsatt i kontakt med både NEP og UEFA, etter en frivillig anmodning om å få tilsendt klippet.

Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt, bekrefter at klubben fikk tilsendt videoen etter at Knutsen ble suspendert tirsdag.

- Vi fikk den tilsendt som en del av bevismaterialet for hvorfor Kjetil er blitt suspendert. Dette fikk vi tilsendt i går ettermiddag, og vi brukte gårsdagen på å formulere inn en anke, sier han til Dagbladet.

Avgjørelsen om å suspendere treneren var helt feil, mener klubben. Noe som blir støttet oppunder av videomaterialet, hevder Thomassen.

- Vi har nå sett videoen flere ganger, vi synes den skal oftenliggjøres. Vi mener at videoen backer vår versjon, og det kommer frem i anken vi fremstiller for UEFA.

- Vi sender inn anke til UEFA nå om en time, vi venter ikke med dette.

Annonse
Eliteserien-kamp utsatt
Foto: NTB

Eliteserien-kamp utsatt

Kampen mellom Kristiansund og Tromsø er utsatt. Det melder Tromsø på sine nettsider.

Årsaken er den pågående flystreiken i SAS.

Kampen skulle etter planen spilles torsdag 7. juli, men blir nå omberammet til en ubestemt dato.

Klubben raser
Foto: NTB

Klubben raser

Tirsdag kveld kom meldingen spanske fotballfans ikke ville høre.

Den regjerende Gullballen-vinneren Alexia Putellas har pådratt seg en korsbåndsskade. Skaden setter angrepsspilleren ute av spill i flere måneder. Det betyr at hun blant annet mister EM, som går av stabelen onsdag kveld.

Putellas' klubb, Barcelona, er ifølge Sport.es lite fornøyd med skaden, og raser mot Spanias landslag.

De mener spillerne blir kjørt for hardt, og at landslagets treninger ikke legger nok fokus på å forebygge skader.

Putellas var i brennhet form for Barcelona i fjor. Hun bidro til å gå ubeseiret i den spanske ligaen i fjor. Samtidig scoret hun 17 mål på 19 kamper i ligaen.

Hun ble tildelt Gullballen for året 2021.

Annonse
Viking mister nøkkelspiller
Foto: NTB

Viking mister nøkkelspiller

Veton Berisha må trolig stå over de to neste seriekampene for Viking grunnet en skade i leggen, melder Stavanger Aftenblad.

Det betyr at både toppoppgjøret mot Lillestrøm søndag og hjemmekampen mot Kristiansund neste helg høyst trolig går uten lagets toppscorer.

Trolig spares Berisha til Viking skal møte Sparta Praha på bortebane i den første av to kvalikkamper til conferenceligaen, skriver Stavanger Aftenblad.

Første oppgjør spilles i Praha 21. juli.

Berisha har vært skadet siden hjemmekampen mot Sandefjord 19. juni.

Spissen har imponert stort for Stavanger-laget denne sesongen, med åtte mål og fem assist på de tolv første kampene. Berisha er også kaptein for Viking.

(NTB)

RBK anker
Foto: NTB

RBK anker

Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

Taklingen vakte sterke reaksjoner i Rosenborg-leiren. Henriksen svarte med å dytte til Tripic og ble selv utvist for ikke å ha kontroll på eget temperament.

Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn.

Neste Rosenborg-kamp er hjemme mot Jerv førstkommende søndag, mens Viking mangler Tripic i møte med serieleder Lillestrøm samme dag.

(NTB)

Annonse
Slår tilbake
Foto: AP

Slår tilbake

Lando Norris går hardt ut mot de som sår tvil rundt 22-åringens valg om å signere en langtidskontrakt med Formel 1-laget McLaren.

- De er uvitende. Jeg vet ikke hvorfor men alle tror at de vet best. «Han burde gått dit eller han burde gått dit», men som oftest vet de absolutt ingenting, sier Norris til Sky Sports.

Tidligere McLaren-fører og Formel 1-verdensmester Jenson Button var en av dem som ble overrasket når den unge briten signerte kontrakt til ut 2025 med laget.

Norris har til tider slitt i inneværende sesong, men han er klar på at McLaren er det rette laget for ham.

- Jeg har et godt lag rundt meg og vi vet hvor vi skal og hva de kan gi meg i fremtiden. Jeg tror fortsatt det er det beste stedet for meg, for det er der jeg startet, fortsetter briten.

Norris sier også at det langt ifra er sikkert at han vil lykkes andre steder. Blant annet pekes det på at McLaren-kamerat Daniel Ricciardo også har slitt i årets sesong. Australieren har vunnet åtte Formel 1-løp i sin karriere med andre lag.

- Det er tøft. Jeg har aldri vært i den situasjonen så jeg kan ikke snakke på andres vegne. Jeg har sett mange førere, ikke bare Daniel, gå fra lag til lag og det er ikke lett å gå rett inn å få det til å stemme med en gang.

(NTB)