Annonse

Sportsstudio

Sparket
Foto: PA Photos

Sparket

Burnley skriver i en pressemelding at Sean Dyche er ferdig i klubben.

50-åringen har vært hovedtrener i klubben siden 2012, men den denne sesongen har vært av det svake slaget og klubben befinner seg på nedrykksplass i Premier League.

- Først vil vi takke Sean og hans støtteapparat for det de har fått til det siste tiåret, sier styreleder Alan Pace i pressemeldingen.

- Men resultatene denne sesongen har vært skuffende, og selv om dette var en utrolig vanskelig avgjørelse, med åtte viktige kamper igjen, føler vi en endring er nødvendig for å gi troppen best mulig sjanse til å beholde Premier League-statusen, sier han videre.

Klubben informerer også om at assistentmanager Ian Woan, førstelagstrener Steve Stone og keepertrener Billy Mercer forlater klubben.

Annonse
Utestengt etter krangel
Foto: NTB

Utestengt etter krangel

Chelsea-trener Thomas Tuchel er utestengt i én kamp etter å ha havnet i en opphetet krangel med Tottenhams Antonio Conte.

Det melder Sky Sports.

Skadesmell for Chelsea
Foto: NTB

Skadesmell for Chelsea

Chelsea må klare seg uten midtbanestjernen N'Golo Kante i flere uker som følge av at franskmannen har pådratt seg en alvorlig lårskade.

Kante haltet av banen i 2-2-kampen mot Tottenham i Premier League sist helg. Fredag bekreftet manager Thomas Tuchel at midtbanemannen står foran et lengre avbrekk.

- For N'Golo er det ganske alvorlig, vi snakker om uker, som ikke er gode nyheter, sa tyskeren.

- Og vi er skuffet og lei oss, fordi N'Golo er superviktig og var i kjempeform, fortsatte han.

Kantes fravær er et hardt slag for Chelsea, som allerede er uten den kroatiske midtbanespilleren Mateo Kovacic på grunn av en kneskade.

Leeds er neste motstander i Premier League for Tuchels menn. Den kampen spilles søndag.

(NTB)

Annonse
Bitter ordkrig
Foto: NTB

Bitter ordkrig

Mandag møtes Manchester United og Liverpool til dyst i Premier League. Sistnevnte har ikke fått en drømmestart på sesongen, og står med to poeng på like mange kamper.

Det er fortsatt to poeng mer enn United, som har tapt begge sine åpningskamper mot henholdsvis Brighton (1-2) og Brentford (0-4).

United har høstet sterk kritikk etter de to kampene, og nevnte Agbonlahor gikk hardt ut mot klubben etter tapet for Brentford.

- Om jeg var United ville jeg tenkt: «Vet du hva, ten Hag? Bare pakk sakene dine», sa han på TalkSport og konkluderte:

- De er rett og slett ikke gode nok.

De kommentarene reagerer Liverpool-trener Jürgen Klopp sterkt på.

- Selvsagt var det ingen bra uke for United etter Brentford-kampen. Vi glemmer fort hvor gode Brentford er. Reaksjonene på kampen var så dårlige. Jeg kjørte hjem etter å ha sett førsteomgang på treningsfeltet, og jeg hørte Gabriel Agbonlahor på TalkSport, sier han og fortsetter:

- Han tapte 6-0 mot oss i min første sesong, så jeg husker ham ikke som noe «mentality monster» på banen da. Det han sa om United i det programmet, det var nesten så jeg ringte inn og fortalte ham: «Du har helt glemt at du var en spiller selv».

Klopp mener flere eksperter bør seg selv i speilet.

- Om eks-spillere reagerer slikt, så kan du tenke deg hvordan alle andre gjør. Man må spørre seg selv hvordan man ville reagert i en slik situasjon.

Agbonlahor har svart på stikket via sin Instagram-konto. Han har nemlig publisert et bilde av seg selv som feirer etter å ha scoret seiersmålet mot Liverpool på Anfield i 2014, året før Klopp tok over klubben.

- Det tar mentalitet for å score et seiersmål på Anfield, skriver han og hinter til Klopps kommentarer.

Mol og Sørum videre i EM

Anders Mol og Christian Sørum briljerte mot den latviske duoen Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins og vant i strake sett i åttedelsfinalen i EM i München.

Seieren ble etter hvert semenert med settsifrene 21-16 og 21-16. Det betyr at europamesterne fra Wien i 2021 er klare for kvartfinale lørdag.

Etter en jevn start på åpningssettet fikk Mol/Sørum et solid overtak på den latviske duoen. På det meste ledet de norske gutta 16-9, og de kontrollerte til slutt inn en 21-16-seier i settet.

I det andre settet kom Samoilovs/Smedins best i gang, og latvierne klarte lenge å legge press på Mol/Sørum. Den norske duoen fikk imidlertid skikk på spillet sitt utover i settet og vant til slutt 21-16.

De norske sandvolleyballstjernene startet EM med seier over den israelske duoen Eylon Elazar/Amiram Ohana tirsdag, før svenskene David Åhman/Jonathan Hellvig ble slått i strake sett onsdag.

Det betød at Mol og Sørum gikk direkte videre til fredagens åttedelsfinale.

En eventuell semifinale og finale går av stabelen søndag.

(NTB)

Annonse
Forbløffet: - Forstår ikke
Foto: NTB

Forbløffet: - Forstår ikke

Etter ydmykelsen borte mot Brentford har Cristiano Ronaldo fått massiv kritikk i engelsk presse. Nå tar Manchester United-sjef Erik ten Hag portugiseren i forsvar.

- Jeg forstår ikke hvorfor det rettes et så sterkt fokus mot ham etter lørdagens kamp. Det handlet ikke om Cristiano, men om hele laget. Jeg sier som jeg alltid har gjort: Cristiano er en del av våre planer.

Det sa ten Hag da han møtte pressen før mandagens gigantoppgjør mot Liverpool på Old Trafford. Nederlenderen har fått en verst tenkelig start på sin karriere som United-sjef, og laget er tabelljumbo med null poeng etter de to første kampene.

- Man kan snakke om taktikk og filosofi, men i bunn er du nødt til å ha den rette innstillingen. Jeg så ingenting av det mot Brentford. Alt handler om å opptre som et lag, påpekte nederlenderen fredag.

Før mandagens kamp mot Liverpool er det igjen varslet store protester mot Glazer-familien. Erik ten Hag ber imidlertid om at alle i og rundt klubben står sammen.

- Vi ønsker at supporterne skal stå bak laget. Jeg har ikke vært lenge nok i klubben til å forstå hele bakgrunnen (for misnøyen), men vi er uansett nødt til å kjempe sammen.

Ten Hag fortalte også fredag at Anthony Martial har vært tilbake i trening denne uken, men at det likevel er uklart om franskmannen blir en del av troppen mandag.

(NTB)