Annonse

Sportsstudio

OL-stjerne fanget i Russland
Foto: NTB

OL-stjerne fanget i Russland

I dag viste Brittney Griner seg offentlig for første gang siden hun ble arrestert i Moskva i februar.

Det skjedde i en rettssal like utenfor Moskva. Der ble det klart at varetektsfengslingen ble forlenget med 30 dager, skriver Washington Post.

Russiske myndigheter har uttalt at den amerikanske basketballstjerna ble stoppet med cannabisolje på et fly fra New York til Moskva. Strafferammene er 5-10 år, avhengig av omfanget, melder Reuters.

- Saken er fortsatt et mysterium, forteller Politico og viser til at russiske- og amerikanske myndigheter knapt har uttalt seg om saken.

USAs president Joe Biden har engasjert seg i saken. Overfor Washington Post kalte han varetektsfengslingen for urettmessig overfor Washington Post.

Griner, som har vunnet OL med USA to ganger (Rio og Tokyo), spiller til daglig for Phoenix Mercury. Hun har på vei til Russland for å spille off season for den russiske klubben UMMC Ekaterinburg.

Det er fortsatt ikke klar når hun eventuelt skal opp til en rettssak, men Griners advokat har uttalt at det er «nært forestående».

Annonse
Djokovic imponerte
Foto: NTB

Djokovic imponerte

Tittelforsvarer Novak Djokovic viste glimt av gammel storhet da han tok seg til 3. runde i Roland-Garros med seier over Alex Molcan i strake sett.

- Så langt, så godt. Jeg er fornøyd med følelsen ute på banen og måten jeg treffer ballen. Jeg møtte en grusspesialist, men jeg løste det bra. Jeg er på vei i riktig retning og gleder meg til neste runde, sa Djokovic etter å ha vunnet 6-2, 6-3, 7-6 (7-4).

I 3. runde møter han slovenske Aljaz Bedene, som er nummer 195 på ATP-rankingen.

Et par andre stjernespillere var i kjempetrøbbel før de slet seg videre. Tredjeseedede Alexander Zverev medga at han var halvveis til stranden etter å ha tapt de to første settene mot argentinske Sebastian Baez.

- Jeg kunne ikke ha spilt dårligere, sa tyskeren etter å ha kjempet seg tilbake og vunnet 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5. I femte sett avverget han en matchball.

Det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz var også i trøbbel. Han lå under 1-2 i sett mot veteranen Albert Ramos-Viñolas og avverget en matchball før han vant 6-1, 6-7 (7-9), 5-7, 7-6 (7-2), 6-1. Han lå også under 0-3 i femte og avgjørende sett.

(NTB)

Roma i føringen
Foto: NTB

Roma i føringen

Roma tar føringen mot Feyernoord i finalen av Conference League, onsdag ettermiddag. Nicolo Zaniolo var mannen som pirket ballen fint i mål.

Fredrik Aursnes er med i startelleveren til Feyenoord mens Marcus Holmgren Pedersen er benket. Og det var nordmennenes lag som kom best i gang i den historiske kampen.

Det var ingen overraskelser i José Mourinhos Roma-lag, som ledes ut av kaptein Lorenzo Pellegrini.

Du kan følge kampen her:

Annonse
Personlig rekord
Foto: NTB

Personlig rekord

Narve Gilje Nordås vant 1500 meter under et internasjonalt friidrettsstevne i spanske Huelva onsdag. Tiden 3.36,23 er personlig rekord.

Nordås vant 18 hundredeler foran spanske Adrian Ben og vel seks tideler foran irske Andrew Coscoran.

Line Kloster satte i samme stevne personlig rekord på 400 meter med 51,93, som ga femteplass. Tiden er personlig rekordforbedring på et snaut halvsekund og bare 29 hundredels sekund bak Amalie Iuels norske rekord.

Fiordaliza Cofil fra Den dominikanske republikk vant løpet med 50,68.

Ingar Kiplesund ble nummer ni i lengde med 7,18. Han fikk opp lengden i tredje forsøk etter to døde hopp, men det var ikke godt nok til å bli blant de åtte som fikk hoppe tre ganger til. Filip Pravdica fra Kroatia vant øvelsen på 7,91.

(NTB)

Ny Odd-smell etter sjansesløseri
Foto: NTB

Ny Odd-smell etter sjansesløseri

Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre.

Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

Tendensen fortsatte etter pause. Det var Odd som angrep villig og ofte. Sandefjord forsvarte seg godt med flere blokkeringer inne i eget felt.

Odd ropte på utvisning etter at Mohamed Ofkir taklet Tobias Lauritsen småbrutalt ved innbytterbenkene. Sandefjord-spilleren slapp unna med gult kort, og det skapte reaksjoner hos hjemmelaget.

Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk. Etter landslagspausen (de første to ukene av juni) venter Molde (h), Vålerenga (b), Bodø/Glimt (h), Strømsgodset (b) og Lillestrøm (h).

Sandefjord snudde en periode med tre strake tap og kunne ta en kort busstur hjem fra Skien

Det er ny serierunde til helgen. Da møter Odd HamKam borte lørdag. Dagen etter får Sandefjord besøk av tabelljumbo Kristiansund.

(NTB)

Annonse
Slet mot Godset
Foto: NTB

Slet mot Godset

Tittelforsvarer Bodø/Glimt fikk ikke Strømsgodset ned på jorda i Eliteserien fotball. Innbytter Fred Friday skjøt inn 2-2-utlikningen

Dermed står Glimt på 13 kamper etter åtte kamper denne sesongen.

Friday straffet Glimt-laget da han tråklet seg inn mot mål og utlignet. Glimt-keeper Nikita Haikin var nær ved å få en hånd på ballen. Friday hadde vært på banen bare sju-åtte minutter før han sikret ett poeng for gjestene.

«Godset» kom til kampen med tre seirer og en uavgjort på de fire siste kampene, og det stoppet ikke opp i Bodø heller. Drammenslaget var helt med spillemessig i 1.-omgangen.

Amahl Pellegrino utnyttet et stort rom da han ordnet 1-0 mot sin tidligere arbeidsgiver etter bare vel tre minutter. Godsets forsvar ble satt ut av spill etter en langpasning før målet.

Landslagsuttatte Brede Moe la på til 2-0 etter en snau halvtime. Han løp seg fri på en corner og fikk hodet på ballen.

Haikin surret det så til med føttene da han skulle håndtere et tilbakespill. Johan Hove reduserte til 1-2 etter at gjestene fikk betalt for hardt arbeid på noe som ikke var en sjanse.

Glimt imponerte ikke spillemessig, og Strømsgodset forsvarte seg bra og var også småfarlig flere ganger. Det lå en utligning i lufta en stund før Godset fikk 2-2.

For Glimt venter toppkamp borte mot Molde søndag. Kvelden før spiller Strømsgodset hjemme mot Viking.

(NTB)