Annonse

Sportsstudio

Ruud til semifinale - møter Djokovic
Foto: NTB

Ruud til semifinale - møter Djokovic

Casper Ruud viste klasse og slo kanadiske Denis Shapovalov i kvartfinalen av Italian Open. Dermed er han klar for semifinalen av Masters 1000-turneringen i Roma.

Det var et jevnspilt og nervepirrende oppgjør som svingte fram og tilbake, men Ruud viste muskler i de avgjørende øyeblikkene.

- Han er en veldig god spiller og har en voldsom serve, så det er en vrien motstander, sier Ruud til Eurosport.

I semifinalen venter verdensener Novak Djokovic. Serberen slo Felix Auger-Aliassime fra Canada i to strake sett.


Annonse
Dropper landslaget

Dropper landslaget

Den svenske langrennsstjerna Linn Svahn dropper landslaget. Det melder det svenske skiforbundet i en pressemelding mandag.

Hun forklarer avgjørelsen:

- Det er fordi jeg vil jobbe tettere med mitt team på hjemmebane og legge opp en plan som er optimal både for min opptrening etter skaden, og utviklet og motivert mot mine fremtidige mesterskapsmål.

- Det er en kjedelig beskjed å få. Vi kommer til å savne henne, sier trener Anders Byström.

22-åringen står med ni verdenscupseiere på tretti renn. Hun måtte stå over OL i Beijing med en skulderskade.

Fransk landslagsspiller dømt
Foto: NTB

Fransk landslagsspiller dømt

Eks-fotballspilleren Tony Vairelles er dømt til fem år i fengsel. Det melder flere franske medier, deriblant Le Parisien og Le Figaro

Dommen stammer fra en skyteepisode utenfor en nattklubb i 2011. Tre sikkerhetsvakter skal ha blitt skutt og skadd av Vairelles og hans tre brødre, som alle har blitt dømt for hendelsen.

Vairelles fikk 8 kamper for det franske landslaget mellom 1998 og 2000. Hans eneste mål for «Les Bleus» kom i en treningskamp mot Kroatia.

I 1997/1998-sesongen vant han Ligue 1 med Lens, og gjentok bragden i 2002/2003 med Lyon.

Sommeren 1996 deltok han i OL for Frankrike. Her var han lagkamerat med fremtidige stjerner som Claude Makélélé og Robert Pires.

Annonse
VM i fare for tysk stortalent
Foto: NTB

VM i fare for tysk stortalent

Leverkusen-stjernen Florian Wirtz er ute med korsbåndskade i kneet. Trener Gerardo Seoane venter ikke å ha ham tilbake på banen før i 2023.

Det betyr at fotball-VM i Qatar november og desember trolig kommer for tidlig for den lovende midtbanespilleren. Wirtz røk korsbåndet i mars, er blitt operert og kan kanskje være tilbake i trening i oktober eller november.

- Om han er frisk da og kan trene, får han kanskje én kamp (før jul). Men jeg venter ikke å ha Florian tilbake før i 2023, sier Seoane til DPA.

Wirtz debuterte på det tyske landslaget i fjor og spilte fire kamper. Seouane vil ikke utelukke at 19-åringen blir tatt ut i VM-troppen, men sier at det er opp til landslagssjefen (Hansi Flick).

I Leverkusen er Wirtz en nøkkelspiller, og det gjør at klubben muligens må hente en erstatter for ham i sommer.

- Nå mangler vi playmakeren vår. Og vi har snakket om det. Kanskje trenger vi en spiller som kan spille i to posisjoner, inkludert denne (Wirtz' rolle), sier treneren.

(NTB)

Klart for folkefest i Eliteserien – flere utsolgte stadioner
Foto: NTB

Klart for folkefest i Eliteserien – flere utsolgte stadioner

Eliteserierunden 16. mai kalles «Fotballens festdag», og i kveld vil navnet leve opp til sitt rykte.

På mange av de forskjellige arenaene rundt omkring vil det bli flere folk og mer leven enn det vanligvis er. Sju kamper spilles klokken 18, mens Vålerenga møter HamKam klokken 20.

Vikings kamp mot Jerv er utsolgt. Arenaen i Stavanger tar omkring 16.000 tilskuere. Foran «Slaget om Nord-Norge» opplyser Bodø/Glimt at Aspmyra er «så å si» utsolgt. Det betyr omkring 8000 tilskuere på plass.

Fylkesderbyet mellom Aalesund og Molde ble utsolgt søndag. Det betyr over 10.000 tilskuere.

På Lerkendal er det solgt over 18.000 billetter til kampen Rosenborg – Sandefjord.

Sent søndag kveld meldte Vålerenga at over 13.000 billetter var solgt til kampen mot HamKam. Klubben håper på mer, og Dagsavisen melder at begge langsidene er utsolgt. Det fem år gamle stadionet vil sette rekord for en 16. mai-kamp.

Kristiansund har solgt 3900 billetter til kampen mot Strømsgodset, opplyser klubben til NTB. Den totale kapasiteten er på 4400 plasser.

Åråsen er også i ferd med å fylles opp. Til NTB opplyser LSK at det er solgt 8800 billetter til kampen mot Sarpsborg. Kapasiteten på Åråsen er 10.500.

Odd passerte 6000 billetter søndag. Haugesund er kveldens motstander.

Også i 1. divisjon spilles det kamper i kveld. Brann rundet søndag 16.000 solgte billetter til toppkampen mot Sandnes Ulf. De to gamle fotballstorhetene Fredrikstad og Skeid møtes i Fredrikstad, mens Stabæk møter Grorud.

(NTB)

Annonse
Riise til TV 2: - Helt skandale
Foto: NTB

Riise til TV 2: - Helt skandale

John Arne Riise er den siste av en rekke fotballprofiler som reagerer på endringen av serieoppsettet i Toppserien.

- Seriesystemet er helt horribelt, sier Avaldsnes-treneren til TV 2.

Nytt for denne sesongen er implementeringen av et sluttspill. Først vil de ti lagene møte hverandre som vanlig, før tabellen deles i to.

Topp fire kjemper så om ligagullet seg imellom, mens de seks siste lagene spiller om overlevelse. De får også selskap av de to beste lagene fra 1. divisjon.

I denne fasen av sesongen strykes alle poengene for bunnlagene.

Det reagerer Riise på. Han mener kampene som spilles før sluttspillet mister all betydning.

- Det er helt skandale at det er slik. Det gir null mening. Jeg skjønner det for de fire topplagene som får mer matching til Champions League-spill, men for oss andre spiller vi 18 kamper uten at det har en dritt å bety, sier han.

Søndag gikk Riise og Avaldsnes på et 10-0-tap for serieleder Brann, og ligger dermed på 8. plass etter ni kamper.