Annonse

Sportsstudio

Norge fikk bank: - Dårlig
Foto: NTB

Norge fikk bank: - Dårlig


Finland - Norge 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Norge møtte vertsnasjon Finland og var store underdogs i VM-premieren, mot nasjonen som topper verdensrankingen.

Det norske laget startet bra og holdt lenge stand mot det finske stjernegalleriet. Først etter sju minutter måtte keeper Henrik Haukeland i aksjon.

Norge var også farligst framover og skapte noen gigantiske sjanser i den første perioden. Bare marginer gjorde at ikke bortelaget tok ledelsen i heksegryta. Norge traff blant annet stengene to ganger.

Men mindre enn to minutter før perioden var over så scoret Finland. Harri Pesonen snek seg inn foran mål og satte enkelt inn ledelsen.

Toni Rajala doblet ledelsen midtveis i andre periode med et fint skudd etter at Finland hadde dominert. Noen minutter etterpå økte Hannes Bjorninen til 3-0 etter at Norge mistet pucken. Norge ble rundspilt i den andre perioden.

- De er bedre enn oss og spiller enklere enn oss. Det er dårlig. Vi spiller barnslig, liksom. Folk må skjønne at det ikke er slik det funker, sa Mats Rosseli Olsen til Viaplay på 0-3.

I tredje periode økte Finland til 4-0 ved Joel Armia og 5-0 ved Jere Sallinen.

Det er to VM-grupper med åtte lag, hvor de fire beste går videre til kvartfinalen. Norge er rangert som nummer elleve av 16 nasjoner.

Annonse
VM i fare for tysk stortalent
Foto: NTB

VM i fare for tysk stortalent

Leverkusen-stjernen Florian Wirtz er ute med korsbåndskade i kneet. Trener Gerardo Seoane venter ikke å ha ham tilbake på banen før i 2023.

Det betyr at fotball-VM i Qatar november og desember trolig kommer for tidlig for den lovende midtbanespilleren. Wirtz røk korsbåndet i mars, er blitt operert og kan kanskje være tilbake i trening i oktober eller november.

- Om han er frisk da og kan trene, får han kanskje én kamp (før jul). Men jeg venter ikke å ha Florian tilbake før i 2023, sier Seoane til DPA.

Wirtz debuterte på det tyske landslaget i fjor og spilte fire kamper. Seouane vil ikke utelukke at 19-åringen blir tatt ut i VM-troppen, men sier at det er opp til landslagssjefen (Hansi Flick).

I Leverkusen er Wirtz en nøkkelspiller, og det gjør at klubben muligens må hente en erstatter for ham i sommer.

- Nå mangler vi playmakeren vår. Og vi har snakket om det. Kanskje trenger vi en spiller som kan spille i to posisjoner, inkludert denne (Wirtz' rolle), sier treneren.

(NTB)

Klart for folkefest i Eliteserien – flere utsolgte stadioner
Foto: NTB

Klart for folkefest i Eliteserien – flere utsolgte stadioner

Eliteserierunden 16. mai kalles «Fotballens festdag», og i kveld vil navnet leve opp til sitt rykte.

På mange av de forskjellige arenaene rundt omkring vil det bli flere folk og mer leven enn det vanligvis er. Sju kamper spilles klokken 18, mens Vålerenga møter HamKam klokken 20.

Vikings kamp mot Jerv er utsolgt. Arenaen i Stavanger tar omkring 16.000 tilskuere. Foran «Slaget om Nord-Norge» opplyser Bodø/Glimt at Aspmyra er «så å si» utsolgt. Det betyr omkring 8000 tilskuere på plass.

Fylkesderbyet mellom Aalesund og Molde ble utsolgt søndag. Det betyr over 10.000 tilskuere.

På Lerkendal er det solgt over 18.000 billetter til kampen Rosenborg – Sandefjord.

Sent søndag kveld meldte Vålerenga at over 13.000 billetter var solgt til kampen mot HamKam. Klubben håper på mer, og Dagsavisen melder at begge langsidene er utsolgt. Det fem år gamle stadionet vil sette rekord for en 16. mai-kamp.

Kristiansund har solgt 3900 billetter til kampen mot Strømsgodset, opplyser klubben til NTB. Den totale kapasiteten er på 4400 plasser.

Åråsen er også i ferd med å fylles opp. Til NTB opplyser LSK at det er solgt 8800 billetter til kampen mot Sarpsborg. Kapasiteten på Åråsen er 10.500.

Odd passerte 6000 billetter søndag. Haugesund er kveldens motstander.

Også i 1. divisjon spilles det kamper i kveld. Brann rundet søndag 16.000 solgte billetter til toppkampen mot Sandnes Ulf. De to gamle fotballstorhetene Fredrikstad og Skeid møtes i Fredrikstad, mens Stabæk møter Grorud.

(NTB)

Annonse
Riise til TV 2: - Helt skandale
Foto: NTB

Riise til TV 2: - Helt skandale

John Arne Riise er den siste av en rekke fotballprofiler som reagerer på endringen av serieoppsettet i Toppserien.

- Seriesystemet er helt horribelt, sier Avaldsnes-treneren til TV 2.

Nytt for denne sesongen er implementeringen av et sluttspill. Først vil de ti lagene møte hverandre som vanlig, før tabellen deles i to.

Topp fire kjemper så om ligagullet seg imellom, mens de seks siste lagene spiller om overlevelse. De får også selskap av de to beste lagene fra 1. divisjon.

I denne fasen av sesongen strykes alle poengene for bunnlagene.

Det reagerer Riise på. Han mener kampene som spilles før sluttspillet mister all betydning.

- Det er helt skandale at det er slik. Det gir null mening. Jeg skjønner det for de fire topplagene som får mer matching til Champions League-spill, men for oss andre spiller vi 18 kamper uten at det har en dritt å bety, sier han.

Søndag gikk Riise og Avaldsnes på et 10-0-tap for serieleder Brann, og ligger dermed på 8. plass etter ni kamper.

Brentford-duo hevder familien ble utsatt for rasisme
Foto: NTB

Brentford-duo hevder familien ble utsatt for rasisme

Fotballklubben Everton hjelper politiet etter at Brentford-spillerne Ivan Toney og Rico Henry mener deres familier ble utsatt for rasisme i søndagens kamp.

Henry, som scoret det avgjørende målet i 3-2-seieren, gikk ut på Twitter etter kampen. Det samme gjorde Toney.

Evertons Twitter-konto svarte Brentford-spissen:

- Det er ingen plass i fotball, eller i samfunnet, for rasisme. Vi bistår Merseyside-politiet for å sikre at personen blir identifisert og tatt hånd om.

Merseyside-politiet opplyste senere søndag at en etterforskning er satt i gang.

(NTB)

Annonse
Svindyr tabbe: - Mistet kontrollen
Foto: NTB

Svindyr tabbe: - Mistet kontrollen

Ferrari-sjåfør Charles Leclerc har fått en forrykende start på årets Formel 1-sesong. Monegaskeren troner på toppen av tabellen med 104 poeng på fem løp. For en drøy uke siden tok han sin fjerde pallplass da han ble nummer to i Miami.

Like bra gikk det ikke søndag da Leclerc skulle vise fram den historiske Ferrarien til Formel 1-legende Niki Lauda. I et oppvisningsløp i Monacos gater mistet Lelerc kontrollen over bilen, og endte opp med å krasje i veggen.

Leclerc gikk helskinnet ut av ulykken, og kommenterte selv hendelsen på Twitter seinere. Han forklarer at han mistet kontrollen over bremsene.

- Når du trodde du allerede har hatt all uflaksen i verden i Monaco, men så mister man kontrollen inn i Rascasse med en av de mest ikoniske Formel 1-bilene noensinne.

Ifølge The Mirror har Laudas Ferrari en estimert verdi på over ti millioner norske kroner.

Leclerc kom seg til slutt i mål, men skadeomfanget på bilen er ukjent.